GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković se sastao s Vučićem, evo o čemu su razgovarali

Plenković se sastao s Vučićem, evo o čemu su razgovarali
HRVATSKA-SRBIJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.01.2023 / 10:31
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković danas se u švicarskom Davosu, gdje sudjeluje na godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma (WEF), sastao sa srpskim predsjednikom Aleksandrom Vučićem.

Sastanak Plenkovića i Vučića krenuo je nešto iza 9 sati i trajao je pola sata.

Razgovarali su, kako je premijer Plenković objavio na Twitteru, o bilateralnim odnosima i europskom putu zemalja u susjedstvu. “Uz politiku dijaloga i smirivanja tenzija, potrebno je uložiti dodatne napore u rješavanju otvorenih pitanja”.


Predsjednik Srbije se oglasio na Instagramu. “Vrlo korektan razgovor sa Andrejem Plenkovićem o srpsko-hrvatskim odnosima. Vjerujem da ćemo u periodu koji je pred nama uspjeti ostvariti napredak, kako na planu ekonomije, tako i po pitanju političkih odnosa”, poručio je Vučić.

O odnosima sa susjedima premijer Plenković je govorio i sinoć.

“Kada su u pitanju odnosi između Srbije i Kosova, želimo smirivanje tenzija i normalizaciju. Danas sam se susreo s kosovskim premijerom, sutra ću se sastati sa srbijanskim predsjednikom”, rekao je premijer Andrej Plenković u Davosu u CNN-ovoj emisiji Quest Means Business.

Plenković je kazao da ne postoji strah od nestabilnosti i da je međunarodna zajednica predana “mirnom razvoju situacije u jugoistočnoj Europi, a osobito odnosima između Srbije i Kosova”.

Jutros je Plenković sudjelovao na panelu “Diplomatski dijalog o zapadnom Balkanu”.

Kako su najavili iz vlade, oko 9:45 Plenković bi trebao dati intervju za Euronews, a u 11:30 sudjelovat će na panelu “Finding Europe’s New Growth” (Pronalaženje novog europskog rasta) koji možete pratiti i na N1 televiziji.

Tagovi: Andrej Plenković, Aleksandar Vučić, Davos, Svjetski ekonomski forum
PROČITAJ I OVO
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
PREMIJER
Plenković o ograđenom Markovom trgu: Što ne otvorimo Pantovčak?
ZAGREB - Glavna vladajuća stranka HDZ predala je u rano popodne izborne liste Državnom izbornom povjerenstvu, a medijima se nakon predaje obratio predsjednik te stranke Andrej Plenković.
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE