GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Radi se na tome da ne dođe do znatnijeg udara na standard građana

Plenković: Radi se na tome da ne dođe do znatnijeg udara na standard građana
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 10.01.2022 / 13:33
Autor: SEEbiz / H

SPLIT - Premijer Andrej Plenković istaknuo je u ponedjeljak da će Vlada i svi njezini resori raditi na tome da ne dođe do značajnijeg udara na standard građana zbog rasta cijena energenata te je poručio da se već priprema iduća turistička sezona, za koju očekuje da će biti odlična.

Odgovarajući na upite novinara nakon sastanka sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženkom Bobanom i njegovim suradnicima, na kojem su razmotrili važne projekte za tu županiju i pripreme za turističku sezonu, Plenković je ponovio da je pitanje cijene energenata ključna tema u idućih pola godine, istaknuvši i da se taj problem, za razliku od mnogih drugih europskih zemalja gdje je već iskrsnuo, kod nas nije još pojavio.

"Mi smo uspjeli svim mjerama koje poduzimamo, tišini i vrlo diskretno, osigurati da za građanstvo nije došlo do povećanja cijena energenata, niti plina niti struje", rekao je.

Kada je riječ o poslovnim subjektima, napomenuo je i da ovisno o tome kakve su ugovore imali, mijenjala im se i cijena energenata.

"Međutim, nismo došli u situaciju da smo doživjeli udar na ekonomski standard građana već do sada, što se u mnogim drugim zemljama dogodilo. Da ne govorim o tome da kada je skočila cijena nafte, da smo limitirali cijene benzina i dizela", kazao je.

Dodao je kako u ovom trenutku Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja i svi ostali subjekti koji su uključeni gledaju kako da se smanji bilo kakav značajniji udar na standard građana koji bi se eventualno mogao dogoditi nakon travnja, odnosno kraja sezone grijanja, i da se to limitira na najmanju moguću mjeru.

"Jer ne želimo da nam rast cijene energenata ima bilo kakav dinamički negativan efekt", istaknuo je Plenković.

Naglasio je da će Vlada i svi resori raditi na tome, da postoje različite mjere, čitav niz alata na raspolaganju i sve će ih se iskoristiti da ne dođe do značajnijeg udara na standard građana.

Radi se na pripremi iduće sezone

Na upit kakve su projekcije za iduću turističku sezonu u svjetlu petog vala epidemije covida-19, Plenković je kazao da je sezona iza nas, prema rezultatima fiskalizacije u turizmu i djelatnostima vezanim uz turizam, na otprilike 91 posto rekordne 2019. , ocijenivši to jako dobrim rezultatom te da će se sve učiniti da se tako i nastavi.

Po njegovim riječima, sada je vrlo važno da se pokaže ozbiljnost u pogledu veće dinamike cijepljenja, kako bi se poslala poruka svima koji dolaze da je Hrvatska u zdravstvenom pogledu sigurna.

Dodao je da se radi i na pripremi iduće turističke sezone. "I Ministarstvo turizma i spora i HTZ rade na pripremi na svim tržištima i nastojat ćemo na tragu vrlo velikog interesa za Hrvatsku koji je postojao prošle godine, nastaviti tu dinamiku u 2022., što je posebno važno za cijelu našu ekonomiju a za svih sedam priobalnih županija izrazito važno", rekao je.

Kazao je i da će iduća sezona biti i prva sezona u kojoj će funkcionirati Pelješki most, a Dubrovačko-neretvanska županija će vidjeti kakvu novu vrijednost odnosno novu kvalitetu za turiste donosti taj infrastrukturni projekt.

"Očekujem odličnu sezonu, ali sa sviješću da se svi bore, dakle svi će nastojati biti jednako privlačni ili privlačniji nego lani i zato morao biti ozbiljni u toj pripremi", zaključio je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, Blaženko Boban, inflacija
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE