GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković predao liste: Škoro sigurno neće biti premijer

Plenković predao liste: Škoro sigurno neće biti premijer
KAMPANJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2020 / 15:38
Autor: SEEbiz
ZAGREB - HDZ je danas u 15 sati predao liste Državnom izbornom povjerenstvu koje je u ponedjeljak na maratonskom sastanku usvojilo Predsjedništvo i Nacionalno vijeće stranke.

Liste su utvrđene konsenzusom oba stranačka tijela, istaknuo je jučer predsjednik stranke Andrej Plenković.

Na izbornim listama su i Miro Kovač, Božidar Kalmeta i Stevo Culej i to na posljednjim mjestima u svojim izbornim jedinicama. Kovač je u 6. izbornoj jedinici, Culej u 5., a Kalmeta u 9. izbornoj jedinici.

Dvjestotinjak HDZ-ovaca okupilo se pred Saborom na Trgu svetog Marka, nose zastave, a ministar Grlić Radman rekao je da se radi o spontanom okupljanju.

Nakon što je premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković predao liste obratio se novinarima. "Drago mi je da sam ovdje s nositeljima lista. Nakon formalne predaje drago nam je da smo jučer usuglasili kandidature, postigli konsenzus. Liste su kvalitetna kombinacija ljudi s iskustvom. Sa svim temama ćemo se moći baviti zahvaljujući ekspertizi kandidatkinja i kandidata.

Idemo s programom "Sigurna Hrvatska" u pobjedu. Smatramo da smo ispunili brojna izborna obećanja, da smo se nosili s velikim brojem kriza, posebno kad je riječ o Covidu-19", istaknuo je.

Hrvatska je premostila nekoliko kritičnih mjeseci, rekao je Plenković i dodao da će ova kampanja biti šansa za predstavljanje vizije Hrvatske te šansa za transformaciju u brojnim područjima.

"Stali smo iza naših građana. Želimo sredstva idućih godina iskoristiti za rast. Očekujemo na izborima pobjedu kao 2016.", dodao je.

"Dobili smo prijedloge sa županijskih razina, sastavljanje lista u ovako velikoj stranci nije jednostavna aktivnost. Ovaj put nismo uspjeli ispuniti kvotu, zbog toga nam je žao, ali kandidatkinje su pozicionirane i europskim institucijama i u Vladi i Hrvatskom saboru", napomenuo je premijer odgovarajući na pitanje o ispunjenju ženskih kvota na kandidacijskim listama.

"Sustav vrijednosti HDZ-a je na nekoliko bitnih postulata - državotvornost, narodnjaštvo, demokršćanstvo. Većinu tih vrijednosti dijeli naš program. Stavili smo u prvi plan obitelj, to je u skladu s našim vrijednosnim sustavom", dodao je i rekao da će se truditi dobiti što više mandata.

Predstavit ćemo program, a glavni saveznik su nam hrvatski građani, istaknuo je premijer.

Komentirajući izjavu Miroslava Škore da Andrej Plenković sigurno neće opet biti premijer, Plenković je rekao:

"On sigurno neće biti premijer. Idemo pobijediti, a g. Škoro se pokazao kao sjajan partner SDP-a i Zorana Milanovića, a kad vidite odnose između SDP-a i g. Škore ne vidim da tu lete neke strelice, čak ni u kampanji."

Tagovi: Andrej Plenković, miroslav Škoro, Zoran Milanović, Domovinski pokret
PROČITAJ I OVO
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
STAVOVI
Puhovski: Nije ispravno Milanoviću oduzeti pravo da bude mandatar ako podnese ostavku
ZAGREB - Ustavni sud u petak je donio odluku prema kojoj predsjednik Republike Zoran Milanović zbog svojih istupa tijekom prdizborne kampanje, a bez prethodnog podnošenja ostavke, ne može biti mandatar za sastav buduće vlade, a ni premijer.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE