GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković pozvao sve na cijepljenje

Plenković pozvao sve na cijepljenje
POZIV
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.11.2021 / 17:34
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković poručio je u subotu kako bi se svi trebali cijepiti, jer će to sigurno smanjiti dinamiku zaraze, broj hospitaliziranih, a onda i broj umrlih te je pozvao i da se primi treća doza cjepiva.

Premijer je to izjavio nakon posjeta Kliničkoj bolnici Dubrava, gdje se zajedno s ministrom zdravstva Vilijem Berošem sastao s vodstvom bolnice na čelu s ravnateljem Ivicom Lukšićem i Kriznim stožerom te su posjetili i intenzivni odjel na kojem borave najteži pacijenti.

''Ključna poruka je upozorenje pa još jednom ukazujem da imamo dovoljno cjepiva'', rekao je Plenković i dodao kako je vlada sve učinili da je cjepivo bude tu te da će cijepljenje smanjiti preminule i zaražene.

Upozorio je i kako onaj koji završi na bolničkom liječenju, zauzima mjesto onom drugom koji zahtijeva skrb te zamolio još jednom ljude da se cijepe.

Plenković je dodao kako ohrabruju podaci od posljednjih nekoliko dana.

Naime, prema do sada objavljenim podacima, raste interes za cijepljenjem, jer se samo u protekla tri dana prvom dozom cijepilo 23 tisuće građana.

Hrvatski premijer podsjetio je kako su stalno pozivali na cijepljenje. '

'Mi smo na zadnjoj sjednici Vlade donirali 300.000 doza cjepiva, napomenuo je dodavši kako je Vladi najvažnije zaštititi građane.
Naglasio je kako imamo izvanredno požrtvovno zdravstveno osoblje i cjepiva u izobilju te dodao kako je i odgovornost građana doprinos kolektivnom naporu.

''Svi oni koji smatraju da teško stanje ne postoji, neka dođu ovdje u bolnicu na 30 sekundi i odmah će promijeniti mišljenje', poručio je.
Izjavu zastupnika Zlatka Hasanbegovića kako ima pravo na virus nazvao je imbecilnom. Neka takvi dođu vidjeti ljude koji isto kao on imaju pravo zaraziti se, rekao je dodavši kako zato što ima šešir saborskog zastupnika misli da može lupati što želi.
Glede možebitnih sankcija saborskim zastupnicima zbog nedolaženja na sjednice, Plenković je rekao da Sabor, s retoričarima, neće propasti.
Na pitanje novinara ocijenio je kako se, otkako je on premijer, donose dobre odluke.

''Želimo pokazati brigu o vojsci bez politiziranja'', rekao je premijer te naglasio kako mu je smjena ministra obrane Marija Banožića smiješna.

''Čitam i gotovo da ne vjerujem što su ljudi u stanju mudro analizirati kakav sam ja, ja još nijednu istinu nisam pročitao'', rekao je premijer.
Za prepucavanje političara u javnom prostoru, podsjetio je kako političari ne mogu šutjeti te dodao kako politika nije balet.

"Mi možemo biti gori u retorici, ali nećemo, a problem je što smo svi zaboravili da nije bilo ovakvih situacija sve do predsjednika Milanovića'', napomenuo je.

Što se cijena goriva tiče, Plenković je novinarima odgovorio da još uvijek nemaju zašto otkrivati novosti.

''Dobro smo napravili i nitko nije propao'', zaključio je premijer.

Ravnatelj bolnice Ivica Lukšić također je pozvao na cijepljenje.

''Vidite da je užas po ovim brojkama. Možda zvuči ocrtano, ali mi vidimo što znači cijepljenje. Primamo i cijepljene, uglavnom su to cijepljeni u veljači i ožujku i, unatoč tome što imunitet slabi, smrtnost im je niža i rijetko dospijevaju do respiratora, rekao je.

Ministar Beroš smatra kako je cijena necijepljena velika. ''Svaki krevet koji je dodijeljen covid necijepljenom pacijentu, oduzima mjesto drugome tko boluje od bolesti i to moramo spriječiti'', rekao je dodavši kako se trebaju nositi maske i držati do higijene.
Na upit kako komentira izjavu izjavu zastupnika Zlatka Hasanbegovića da ima pravo na virus odgovorio je kako njegovo pravo nije ugroziti život nekome drugome.

Glede covid potvrda Beroš je rekao da se razmatraju nove ideje.

''U ovom trenutku nismo razmišljali o obveznom cijepljenju'', rekao je Beroš i dodao kako brižno balansiraju i vode brigu i o psihološkim afektima.

U Hrvatskoj je od posljedica zaraze koronavirusom u protekla 24 sata umrlo čak 50 osoba, što je najviše mrtvih u jednom danu u ovom valu pandemije, a novi crni rekord bilježi se i u broju novooboljelih kojih je 7.094. Broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas je ukupno 31.689.

Zaključno s jučerašnjim danom, u Hrvatskoj je cijepljeno 47,78 posto ukupnog stanovništva, odnosno 57,19 posto odraslog stanovništva.

Tagovi: Andrej Plenković, cijepljenje, Ivica Lukšić, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
NERVOZA
Pupovac izgubio živce nakon predaje liste
ZAGREB - Samostalna demokratska srpska stranka (SDSS) održala je konferenciju za novinare na kojoj su Milorad Pupovac, Dragana Jeckov i Anja Šimpraga predstavili izborni program za predstojeće parlamentarne izbore.
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE