GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković potvrdio: Boris Milošević ide u Vukovar

Plenković potvrdio: Boris Milošević ide u Vukovar
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.11.2020 / 13:11
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković obišao je izložbu 'EU fondovi mijenjaju Hrvatsku', izložbu fotografija EU projekata, u pratnji predsjednika Vlade ministrice regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataše Tramišak.

"Umjesto klasičnih Dana otvorenih vrata ovog puta je odlučeno napraviti izložbu na Zrinjevcu. Pet najvrednijih projekata financiranih iz EU su Pelješki most, LNG terminal na Krku, širokopojasni internet, zračna luka Dubrovnik i ovaj OZIP na Institutu Ruđer Bošković", uvodno je rekao premijer Plenković.

"U ovom trenutku smo na 106% ugovorenih sredstava, isplaćeno je 46% sredstava. U plusu smo za 28 milijardi, približavaju se kraju pregovori između Vijeća, EU parlamenta i komisije o novom višegodišnjem financijskom okviru", dodao je.

Kad se sve zbroji Hrvatska na raspolaganju ima 24,2 milijarde eura u idućih deset godina za ekonomski i društveni razvoj, naglasio je i zahvalio ministrici Tramišak.

Odgovarajući na pitanja novinara o obilježavanju Dana sjećanja na žrtvu Vukovara rekao je: "U Vukovaru će uz mene biti potpredsjednici Vlade Tomo Medved i Boris Milošević te ministri Mario Banožić, ministrica Tramišak i ministar Aladrović. U Škabrnju ide ministar Grlić, ministrica Vučković i Ivan Malenica."

"Gospodin Pupovac s drugim predstavnicima SDSS-a uobičajeno dolazi u Vukovar dan ranije. Predlažem da on i drugi predstavnici SDSS-a sami kažu o tome. Koliko znam, sutra će biti tamo", dodao je i rekao: "Mislim da je to jako važna poruka, na tragu naše politike pomirbe, gledanja u budućnost i suživota. S obilježavanjima koja su krenula dolaskom Borisa Miloševića u Knin i dalje zaokružujemo geste koje su važne i bitne za Hrvatsku u četvrtom desetljeću njezine demokracije", rekao je Plenković podsjetivši da je to postao neradni dan zahvaljujući njegovoj Vladi.

O dolasku predsjednika države Zorana Milanovića u Vukovar rekao je: "Nemam informacija, očekujem da ta pitanja postavljate Uredu predsjednika. Ne znam hoće li doći. Kad bude jasno kani li predsjednik ili ne doći u Vukovar, možemo to komentirati."

"Postoji zahtjev Stožera da ne rade ugostiteljski objekti čime se sprečavaju situacije u kojima može doći do širenja zaraze. Bitna su dva trenutka - obilježavanje u blizini vukovarske memorijalne bolnice, a drugi misa na memorijalnom groblju. Ostalo je Kolona sjećanja na otvorenom uz intenciju da se hoda u skupinama po 25 ljudi. Ako će se ljudi držati razmaka, mislim da ćemo napraviti sve potrebno", komentirao je organizaciju u Vukovaru.

O isprici Miroslava Škore što je bio član HDZ-a rekao je: "Nisam ni znao da ima konferenciju, teško mi je to komentirati. Riječ je o odgovornosti pravne osobe koja se izvlači iz krivnje pojedinaca, to je okvir. Naši će odvjetnici uložiti žalbu u zakonskom roku."

Tagovi: Andrej Plenković, Boris Milošević, Vukovar, Milorad Pupovac, Nataša Tramišak
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE