GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Postojeće mjere se produljuju, razmatraju se i dodatne

Plenković: Postojeće mjere se produljuju, razmatraju se i dodatne
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 08.11.2020 / 15:05
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković u nedjelju je nakon sastanka sa članovima nacionalnog Stožera civilne zaštite najavio da će se sutra produžiti trajanje protuepidemijskih mjera, razmotrit će se i dodatne, a Stožer će ponovno održavati konferencije za medije, tri puta tjedno.

''Stožer je najavio da će sutra krenuti s produljenjem svih postojećih mjera. Razmatraju se eventualne dodatne mjere koje bi mogle ići u pogledu razmatranja opcija i konzultacija s ministrom znanosti i obrazovanja oko online nastave na sveučilištima i mjere je koje se odnose na mogućnosti rada od kuće'', rekao je Plenković nakon sastanka s Nacionalnim stožerom civilne zaštite.

''Stožer je najavio da će sutra produljiti sve postojeće mjere. Razmatraju se eventualne nove mjere koje bi mogle ići u smjeru eventualnih konzultacija s ministrom obrazovanja oko online nastave na Sveučilištima i mjere je koje se odnose na mogućnosti rada od kuće'', rekao je premijer. Dodao je da je zdravstveni sustav u stanju izdržati pritisak epidemije.

"Razmotrit će se i preporuke za rad od doma", dodao je premijer i rekao i kako stožer kreće s redovnim pressicama, koje će biti ponedjeljkom, srijedom i petkom.

"Od sutra u 11 sati Stožer civilne zaštite vratit će se pressicama u terminima ponedjeljak, srijeda, petak", dodao je.

Dodao je kako događaji u KB Dubrava nisu dobri, govoreći o nestanku struje i vandalizmu i dodao kako vjeruje da će se situacija promijeniti s novom upravom bolnice.

"Očekujem od novog vodstva bolnice, koje idućeg tjedna stupa na dužnost, da to sve skupa dovede u red", kaže Plenković.

Otkrio je i je li se razgovaralo o ograničavanju radnog vremena rekavši da pojedine županije ''mogu uvoditi sve što smatraju primjerenim, u dogovoru s Nacionalnim stožerom''.

''Kada je riječ o Zagrebu, vidimo da je u ovom trenutku krivulja u padu'', dodao je.

Kada je riječ o projekcijama mogućih brojki, Plenković kaže da na tome rade stručnjaci.

''Ne kanim, niti itk od od nas kani spekulirati s brojevima. Vidite i sami da smo i danas u situaciji da imamo najveći broj preminulih i važno je da se s ovim mjerama smanji zaraza'', odgovorio je premijer.

Tagovi: Andrej Plenković, Nacionalni stožer, koronavirus u Hrvatskoj, KB Dubrava
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE