GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Pokazali smo da znamo kako formirati većinu

Plenković: Pokazali smo da znamo kako formirati većinu
HDZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2020 / 19:35
Autor: SEEbiz / HRT
ZAGREB - Nakon što je predsjednik SDP-a i čelnik Restart koalicije Davor Bernardić odbio sučeljavanje s predsjednikom HDZ-a, premijerom Andrejem Plenkovićem večeras na HRT-u - emisija je otkazana.

Oba izborna stožera upozorena su da - ako jedan od planiranih sudionika otkaže sudjelovanje - drugi ima pravo na intervju.

Na počeku je Plenković rekao da je bizarno uoči izbora za Hrvatski sabor da netko tko pretendira voditi Hrvatsku, odbije doći na sučeljavanje.

- Očito je odbio zbog straha jer nema nekog drugog razloga. Moram priznati da mi je to jedna od najvećih i najnevjerojatnijih situacija u ovom mandatu, iako ih je bilo puno iza nas. Ovo je možda "točka na i" u smislu sposobnosti i hrabrosti da se preuzme odgovornost.

HDZ je predao liste, a na njima su se među ostalim našli i neki iz stranačke opozicije poput Mira Kovača, a tu su i Ante Deur te Božidar Kalmeta.

- Pokazali smo uključivost nakon zanimljivog unutarstranačkog procesa. Poslali smo nekoliko poruka našim biračima i članovima koji su možda podržali drugi tim na tim izborima. Mislim da je to zrelo i dobro i prava gesta za unutarstranačku demokraciju te demokraciju općenito.

Ipak, na listama nema Milijana Brkića.

- On nije bio niti predložen, i u ovom trenutku smo procijenili da ne može nešto posebno donijeti na ovim izborima.

Domovinski pokret kaže da će osvojiti od 20 do 24 mandata, a Davor Bernardić uvjeren je u pobjedu i više od 70 mandata. Kakva je HDZ-ova matematika?

- Mi želimo ponoviti pobjedu poput izbora 2016. godine. Hrvatska je danas bolja zemlja nego prije, imali smo zdravi gospodarski rast, mi smo Vlada koja je smanjivala dug, povećavao proračunski višak, povećavale su se plaće, mirovine, jačao međunarodni položaj. S druge strane imate "kobasičastu koaliciju" jer se SDP očito boji ići sam na HDZ pa moraju nakupiti desetak partnera da ne bi izgubili koji glas na ljevici. Škoro i Most pak žele "grickati" HDZ-ovo biračko tijelo, njihova do sada najuspješnija operacije je bila da izaberu SDP-ovog Zorana Milanovića na mjesto predsjednika držav. Preporučujem svima od centra prema desno da dobro promisle kada daju svoj glas, pozivam ih da nam daju nama. Mi osiguravamo "Sigurnu Hrvatsku", plaće, mirovine...

Na puitanje s kim misli formirati većinu Plenković je rekao:

- Bit ćemo relativni pobjednici izbora, i neki naši aktualni partneri ući će u Sabor. Već smo pokazali da znamo kako formirati većinu i da smo u tome uspješniji od drugih, rekao je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, Davor Bernardić, Miroslav Škoro, Milijan Brkić, Zoran Milanović, parlamentarni izbori u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
REAKCIJE
Vučić se izvinjava Slovencima zbog izjave da su odvratni
NEW YORK - „Ako sam bilo koga u Sloveniji povredio, izvinjavam se, ali neću da se izvinjavam slovenačkim političarima“, poručio je predsednik Srbije Aleksandar Vučić iz Njujorka.
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
POVLAČENJE
Sanchez se povlači nakon otvaranja istrage protiv supruge
MADRID - Španjolski premijer Pedro Sanchez objavio je u srijedu da se povlači s javnih dužnosti jer mora "stati i promisliti" hoće li i dalje biti na čelu vlade nakon što je sud u Madridu otvorio preliminarnu istragu protiv njegove supruge zbog korupcije i i trgovine utjecajem.
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
KAMPANJA
Biden u kampanji i dalje koristi TikTok iako mu vlada prijeti zabranom
WASHINGTON - Predsjednička kampanja Joea Bidena nastavit će koristiti TikTok, rekao je dužnosnik kampanje u srijedu, ubrzo nakon što je američki predsjednik potpisao zakon koji će zabraniti aplikaciju ako je kineski vlasnik ne proda
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
SDP
Grbin: Možemo!, Fokus i Petrov rekli su da im moj prijedlog nije neprihvatljiv
ZAGREB - " Mora se spriječiti pljačka, mora se osigurati sloboda govora, to je prioritet."
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
IN MEMORIAM
Preminuo Damir Matković, doajen televizijskog novinarstva
ZAGREB - Preminuo je veliki novinar i urednik te godinama jedno od najprepoznatljivijih lica Hrvatske televizije Damir Matković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE