GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Podigli smo plaće u javnoj upravi za 18 posto

Plenković: Podigli smo plaće u javnoj upravi za 18 posto
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.11.2019 / 10:32
Autor: SEEbiz / tportal
ZAGREB - "Zaokružili smo proračun nikada ranije. Na tragu naše politike da trošimo onoliko koliko zarađujemo nastavljamo s odgovornom ekonomskom politikom koja je Hrvatskoj donijela kredibilitet na međunarodnoj razini', rekao je premijer Andrej Plenković na početku današnje sjednice Vlade, zahvaljujući ministru financija Zdravku Mariću. Ujedno, najavio je da će prvi krug predsjedničkih izbora biti 22. prosinca.

Po pitanju pregovora s obrazovnim sindikatima, rekao je da je u mandatu ove Vlade osigurano povećanje osnovica plaća državnih i javnih službenika za 11,5 posto. Ukupna sredstva povećana su za 3,2 milijarde kuna godišnje.

'Pokazali smo zaista želju da riješimo nastali problem i spor, prije svega okončanje štrajka zbog interesa učenika, roditelja, učlitelja', kazao je Plenković. Dodao je da se o koeficijentima ne pregovara, to je akt koji donosi Vlada, a kroz granski kolektivni ugovor se rješavaju dodaci.

'Jučer smo predložili potpisivanje dodatna na granski od 2 posto s 1. srpnja iduće godine, ako cjelovita analiza koeficijenata do tada ne bude napravljena. To znači da bi do kraja iduće godine u tom sektoru ukupno bilo bi povećanje plaće za više od 20 posto. Sve to je na stolu', rekao je Plenković.

Nakon 15. studenog vrijeme u štrajku više nećemo moći plaćati. To više nema nikakvog smisla, nikakve logike', dodao je premijer.

Pohvalio je kao jako dobar nedavno sastanak 3. savjeta za Hrvate izvan Hrvatske, gdje su 'koherentno predstavljena sva postignuća svih resora', a posebno je pozdravljen novi Zakon o državljanstvu.

Otvoren je Interliber, podsjetio je Plenković, a 'knjiga je pokazala da je žilava i da opstaje' unatoč digitalnom okruženju.

Zahvalio je ministrima Tomi Medvedu i Milanu Kujundžiću na Zakonu o proglašenju Vukovara mjestom posebnog pijeteta, a vukovarska bolnica također će dobiti poseban status.

Na dnevnom redu današnje sjednice Vlade našli su se, između ostalog, prijedlog odluke o raspisivanju izbora za Predsjednika RH kao i onaj o visini naknade troškova izborne promidžbe za izbor Predsjednika RH te prijedlog zakona o dopunama Zakona o odlikovanjima i priznanjima.

Bit će riječi i o dopuni Odluke o izboru ponuditelja i prodaji hotela Zagorje, odnosno bivše političke škole u Kumrovcu.

Tu su i Nacrt konačnog prijedloga zakona o obradi biometrijskih podataka, Nacrt konačnog prijedloga zakona o genetski modificiranim organizmima (EU), Nacrt prijedloga zakona o izmjenama i dopuni Zakona o Hrvatskom registru brodova (EU) i Nacrt konačnog prijedloga zakona o Obalnoj straži RH.

Na dnevnom redu su i Prijedlog odluke o donošenju Nacionalnog plana razvoja arhivske djelatnosti za razdoblje od 2020. do 2025. godine, Prijedlog odluke o osnivanju Stalnog povjerenstva za provedbu integracije stranaca u hrvatsko društvo i Izvješće o provedbi mjera iz Akcijskog plana za integraciju osoba kojima je odobrena međunarodna zaštita za razdoblje od 2017. do 2019. godine, za 2017. i 2018. godinu.

Prihvatit će se i Prijedlog odluke o davanju suglasnosti za Program potpore Sveučilištu i Hrvatskom narodnom kazalištu u Mostaru te Prijedlozi odluka o davanju suglasnosti Gradu Novigradu i Općini Malinska-Dubašnica za zaduženje kod HBOR-a.

Tagovi: Andrej Plenković, javna uprava, javni sektor, Tomo Medved, Blaženka Divjak
PROČITAJ I OVO
Markotić: Puno novih spoznaja o virusu
OTKRIĆA
Markotić: Puno novih spoznaja o virusu
ZAGREB - Ravnateljica Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić izjavila je u subotu da su zadnjih dana znanstvenici došli do novih spoznaja o Covidu-19, a u časopisu "Science" objavljeno je da je socijalna distanca presudna za sprječavanje širenja zaraze.
Broj mrtvih u Italiji danas pao ispod 700, prvi put u tjedan dana
KORONAVIRUS
Broj mrtvih u Italiji danas pao ispod 700, prvi put u tjedan dana

RIM - Italija je izvijestila u subotu da je još 681 osoba preminula od Covida-19, prvi put da je dnevni porast broja mrtvih pao ispod 700 u više od tjedan dana.

Anušić: Strože mjere za one koji se okupljaju u grupama
NAJAVE
Anušić: Strože mjere za one koji se okupljaju u grupama
ZAGREB - Župan Osječko-baranjske županije, u kojoj su sinoć umrle četiri osobe, najavio je strože mjere u borbi protiv širenja epidemije koronavirusa, a odnosit će se na one koji se okupljaju u grupama.
Gori šuma nedaleko od bivše nuklearke u Černobilu, zračenje otežava gašenje
POŽAR
Gori šuma nedaleko od bivše nuklearke u Černobilu, zračenje otežava gašenje
ČERNOBIL - U zoni isključenja oko bivše nuklearne elektrane u Černobilu gori šuma, a napore vatrogasaca otežava porast radioaktivnog zračenja.
Capak: Evo zašto su ključna iduća dva do tri tjedna
OBJAŠNJENJE
Capak: Evo zašto su ključna iduća dva do tri tjedna
ZAGREB - U Hrvatskoj je danas zabilježeno 47 novih slučajeva zaraze koronavirusom, ukupno ih je 1.126. Noćas su u Osijeku umrle četiri osobe, pa je broj umrlih porastao na 12, izvijestio je u subotu Nacionalni stožer civilne zaštite.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE