GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Parlamentarni izbori trenutno nisu tema

Plenković: Parlamentarni izbori trenutno nisu tema
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.04.2020 / 16:46
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Prije sjednice Predsjedništva HDZ-a premijer Andrej Plenković je najavio kako bismo ovaj tjedan mogli dobiti okvir mjera za reaktivaciju pojedinih segmenata gospodarstva.

"Vlada će ovoga tjedna pripremiti zaključak temeljem kojeg će, uz okvire epidemiologa, Stožer civilne zaštite donositi odluke kako bi se dio gospodarskih aktivnosti reaktivirao. Današnji podaci o novozaraženima su ohrabrujući, podaci o korištenju mjera su također dobri.

Zdravstveno restriktivne mjere su polučile rezultat, imamo sporije širenje zaraze i malu stopu smrtnosti te smo tako postigli temeljni cilj. Paket gospodarskih mjera za ožujak, koji je omogućio velikom broju društava da traže državnu potporu, za sada je izrazito puno konzumiran, za preko 480 tisuća zaposlenika je iskorištena mjera od 3250 kuna. Nastavit ćemo gledati kako da pomognemo gospodarstvu i hrvatskom radniku", rekao je Plenković i napomenuo kako i oblažavanje mjera s propusnicama pridonosi reaktivaciji gospodarstva, te da je važno da Predsjedništvo stranke bude informirano o svemu, što je i cilj sastanka.

Plenković je i rekao da očekuje da će epidemiolozi reći svoje do četvrtka, te da ćemo dobiti okvir koji je epidemiološki prihvatljiv i gospodarski svrhovit, a naglasio je da parlamentarni izbori nisu tema današnjeg sastanka, već je jedina tema briga za zdravstvenu sigurnost i mjere za pomoć gospodarstvu i radnicima.

Što se tiče slučaja solinskog gradskog vijećnika HDZ-a, pritvorenog zbog obiteljskog nasilja, Andrej Plenković je rekao da najoštrije osuđuje obiteljsko nasilje, te da će odluku o izbacivanju u najkraćem roku donijeti Časni sud županijske organizacije HDZ-a u Splitsko - dalmatinskoj županiji

Tagovi: Andrej Plenković, koronavirus, Predsjedništvo HDZ-a
PROČITAJ I OVO
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
PORUKE
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
ZAGREB - Dario Hrebak (HSLS) koalicijski partner HDZ-a kazao je kako se danas čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da sada kada je kampanja završila, emocije treba staviti na stranu i treba uključiti zdravi razum.
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
PORUKE
Pavliček: Uvjeren sam da se HDZ neće odreći manjinaca
ZAGREB - Predsjednik Hrvatskih suverenista Marijan Pavliček gostovao je u Newsroomu kod Anke Bilić Keserović gdje su razgovarali o tome tko bi i kako mogao formirati Vladu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE