GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković otkrio na koja će tri načina Hrvatska pomagati ukrajinskoj vojsci

Plenković otkrio na koja će tri načina Hrvatska pomagati ukrajinskoj vojsci
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2022 / 09:07
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Na sjednici Vlade u četvrtak premijer Andrej Plenković rekao je kako će Vlada poslati u Sabor prijedlog sudjelovanja HV-a u vojnoj misiji pomoći Ukrajini. Kaže da postoje tri načina na koja se može pomoći ukrajinskoj vojsci te da očekuje pozitivnu odluku Sabora.

Plenković je na početku sjednice zahvalio ministru Tomi Medvedu i svima koji su sudjelovali u organizaciji Dana sjećanja. “Sve je prošlo dobro, dostojanstveno, uz sjećanje na žrtve i one koji su za hrvatsku slobodu dali najviše”, rekao je premijer.

Komentirao je i pad cijena naftnih derivata. Rekao je kako vlada danas smanjuje trošarine na lož ulje. Nastavljamo s politikom vođenja računa da cijene naftnih derivata za građane budu u prihvatljivim okvirima.

Premijer je govorio i o uvođenju eura. Kaže kako je veliki dio priprema završen, kako bi nakon Nove godine sve operativno funkcioniralo.

Također, u posjetu Hrvatskoj jučer je bio austrijski kancelar. Razgovor je, kaže Plenković, prošao odlično i Austrija jasno podržava članstvo Hrvatske u šengenskom prostoru. Dodao je kako očekuje da 8.12. bude donešena konačna odluka u pristpanju Hrvatske Šengenu. “Time realiziramo naš cilje dublje integracije”, kaže Plenković.

S ministrom Olegom Butkovićem i uastrijskim kancelarom, Plenkvoić danas ide posjetetit LNG termina u Omišlju. Kaže kako se radi na tome da se od Hrvatske stvori relevantno regionalno energetsko čvorište.

Premijer je govorio i o proračunu. Ponovio je da proračun nastavlja biti sidro kojim se čuva rast gospodarstva te da je to proračun koji će zadržati društvenu koheziju. U utorak će se o proračunu glasati u Saboru.

“Danas ćemo Saboru uputiti prijedlog Vlade u sudjelovanju u EU vojnoj misiji pomoći Ukrajini, i to na način da HV participira na tri načina. Da naši časnici budu u zapovjednim strukturama ove misije, da hrvatski predstavnici budu dio vojski koje su spremne obučavati ukrajinske vojnike, mahom u Poljskoj i Njemačkoj te mogućnost da se ukrajinski vojnici obučavaju i u Hrvatskoj. Ovo je i prilika da se pokaže tko je tko kada je riječ o međunarodnim odnosima i kada je riječ o pomoći Ukrajini. Očekujem zanimljivu raspravu u Saboru. Očekujemo pozitivnu odluku Sabora”, rekao je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, ukrajinska vojska, obuka ukrajinskih vojnika, Hrvatska vojska
PROČITAJ I OVO
Ustavni sud objavio upozorenje: Milanović ne može biti ni mandatar za sastav buduće Vlade ni premijer
UPOZORENJE
Ustavni sud objavio upozorenje: Milanović ne može biti ni mandatar za sastav buduće Vlade ni premijer
ZAGREB - Ustavni sud održava izvanrednu sjednicu oko izbora i angažmana Zorana Milanovića nakon kojega su zakazali press konferenciju.
Radić o ponudi Grmoje: Gdje ste dosad bili?
REAKCIJE
Radić o ponudi Grmoje: Gdje ste dosad bili?
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta negira i da su počeli pregovori s bilo kojom stranom, te da u toj stranci već traže neke resore: Utvrdit ćemo programska načela za pregovore od kojih ne odstupamo.
Kolakušić: Nećemo ni sa SDP-om ni s HDZ-om, to je izdaja birača
JASNA PORUKA
Kolakušić: Nećemo ni sa SDP-om ni s HDZ-om, to je izdaja birača
ZAGREB - Mislav Kolakušić rekao je da ne dolazi u obzir da Pravo i pravda podrže vladu koju vode SDP ili HDZ.
Tomašević poziva Most i DP da podrže SDP-ovu manjinsku vladu
POZIV
Tomašević poziva Most i DP da podrže SDP-ovu manjinsku vladu
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević poručio je u petak da su spremni ne biti u Vladi, te zatražio od Mosta i Domovinskog pokreta (DP) da učine isto te podrže manjinsku vladu SDP-a kako bi se stavio interes građana ispred fotelja.
Nova ideja: Vlada koja bi osigurala poštenije izbore pa se raspustila
OPCIJE
Nova ideja: Vlada koja bi osigurala poštenije izbore pa se raspustila
ZAGREB - Danas se u krugovima anti-HDZ-ovske koalicije pojavila ideja o slaganju vlade koja bi na vlasti bila oko godinu dana.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE