GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Oporba lažima nastoji prekriti veliku sramotu glasovanja za Putina

Plenković: Oporba lažima nastoji prekriti veliku sramotu glasovanja za Putina
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.01.2023 / 18:59
Autor: SEEbiz / N1 info

ZAGREB - U ponedjeljak je održana sjednica šireg Predsjedništva HDZ-a, nakon koje je izjavu dao predsjednik HDZ-a i Vlade Andrej Plenković.

“Rezimirali smo sva aktualna politička zbivanja iza nas. Bogat je bio tjedan”, rekao je Plenković na početku.

Podsjetio je na imenovanje novih ministara, Svjetski gospodarski forum u Davosu, odlukama Vlade…

“Razgovarali smo i o daljnjim koracima obnove. Sutra su na Banovini ministri Bačić, Medved, Erlić, da se upoznaju sa sitaucijom i da nakon toga kroz 10-ak određenih dana krenemo u odgovarajuće zakonske i institucionalne izmjene kako bi se ubrzala obnova”, rekao je.

Komentirao je i najavu oporbu da će organizirati prosvjed zbog novog Zakona o pomorskom dobru.

“Oni se svi skupa nastoje izvući iz gliba i živog pijeska svog glasovanja za Putina i protiv Ukrajine. Sad cijela ta ekipa nastoji prekriti tu sramotu koju su učinili Hrvatskoj. Slušaju, naravno, Milanovića u toj cijeloj priči nastoje da se to nekako zaboravi, da se nitko ne sjeća i nastoje bilo koju temu postaviti u eter pa i lažne. Ovo je lažna tema, odgovorili smo već na to u Saboru”, rekao je Plenković.

Optužio je oporbu da u eter baca lažne teze. “Donosi se zakon kao dio reforme cijeloga pomorstva, kao dio NPOO-a, koji je sad u prvom čitanju. Rekli smo jasno, ako postoji što što se može bolje formulirati, riješit će se. Pomorsko dobro je opće dobro, ne može ga nitko otuđiti, nema nikakvog ogrnaičenja, ograđivanja plaža. Dakle, lažne teze ne bi li se ovi koji lakonski druge nazivaju kvislinzima izvukli iz gliba gdje su bili za Putinovu agresivnu Rusiju, a protiv pomoći Ukrajini. To je srce i bit ove operacije u kojoj se oni sasd nalaze.”

Rekao je da mu je ponašanje oporbe očekivano – svatko sa svakim, samo protiv HDZ-a.

“2020. ih je bilo 11 ili 12 u koaliciji, mi smo ih košarkaškim rječnikom dobili 25 razlike. Vidjet ćemo kako će biti za godinu i pol. Rekao je Plenković”, rekao je.

Tagovi: Andrej Plenković, pomorsko dobro
PROČITAJ I OVO
Skupština Srbije protiv priznanja Kosova i članstva u UN-u
EPILOG
Skupština Srbije protiv priznanja Kosova i članstva u UN-u
BEOGRAD - Poslanici Skupštine Srbije usvojili su većinom glasova izveštaj Vlade Srbije o pregovorima o Kosovu od septembra 2022. do polovine januara 2023. Od 186 prisutnih poslanika, za Vladin izveštaj je glasalo 153, protiv 23, a nije glasalo devet poslanika.
Norveška kupuje od Njemačke 54 tenka Leopard 2
NAORUŽAVANJE
Norveška kupuje od Njemačke 54 tenka Leopard 2
OSLO - Članica NATO-a Norveška kupuje 54 tenka Leopard 2 od Njemačke nakon što je norveška vlada odlučila nabaviti borbene tenkove od njemačkog proizvođača oružja Krauss-Maffei Wegmann, objavio je u petak premijer Jonas Gahr Støre.
Čačić o aferi AP: Hrvatska se svela na HDZ-ovu člansku iskaznicu
SLIKOVITO
Čačić o aferi AP: Hrvatska se svela na HDZ-ovu člansku iskaznicu
ZAGREB - “Mi u ovoj maloj zemlji imamo 212.000 članova HDZ-a, imaju svoje supruge, žene i muževe, imaju neku svoju djecu… Ukupno 400.000 radnih mjesta direktno je ovisno o politici u ovoj zemlji."
DORH naredio dodatne izvide zbog napada na Platku
IZVIDI
DORH naredio dodatne izvide zbog napada na Platku
RIJEKA - Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci ponovno se oglasilo o brutalnom napadu na Platku.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pozabavit će se Markom Milićem
NAJAVE
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pozabavit će se Markom Milićem
ZAGREB - Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa potvrdilo je da će radi eventualnog pokretanja postupka ispitati sve medijske navode koji se odnose na glasnogovornika Vlade Marka Milića, jednog od aktera afere "SMS", dok je saborski zastupnik Domagoj Hajduković najavio kaznenu prijavu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE