GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o tezi da sve radi zbog Bruxellesa: Dajte mi recite!

Plenković o tezi da sve radi zbog Bruxellesa: Dajte mi recite!
AKTUALNO PRIJEPODNE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.11.2021 / 12:29
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković u srijedu je u 'aktualnom prijepodnevu' žestoko uzvratio i svima koji ga prozivaju da sve što radi radi zbog Bruxellesa poručio: "Dajte mi recite!", opetujući i da je Vlada snažno motivirana pomoći potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji i njenim ljudima.

"Teza o Bruxellesu zbog kojeg sve radim, dajte mi recite... SDP-ovci jedan i dva, što se nije Picula vratio da bude predsjednik SDP-a ili što to nije učinila Borzan, što je Kolakušić utekao u Bruxelles gdje ga nitko ne zna, što je Sinčić pobjegao na osam tisuća eura i glumatanje na Trgu (bana Jelačića), glumci, prevaranti za osam tisuća eura", istaknuo je premijer.

Odgovorio je time zastupnici Katarini Peović (RF) koja ga je prozvala da je na početku pandemije pokušao na brzinu donijeti zakon kojim bi se suspendirao velik dio radničkih prava, ali je odustao zbog karijere u EU.

No, zakon je zaustavljen, naučili ste lekciju, reagirali ste jer vam je mila karijera u EU, spočitnula je premijeru, koji je pak podsjetio da su se samo on i Davor Ivo Stier usred mandata eurozastupnika vratili u Zagreb na plaću koja je šest tisuća eura manja.

Plenković oporbi: Degutantni ste!

"Pa dosta je toga, to je takav nonsens, logički krivo i sramotno, da je tako, valjda bih ostao gore! Stanite s tim, dodijali ste više, prenosite to jedni, drugi, treći, degutantni ste", poručio je Plenković.

Odbacio je i teze Peović da koristi covid kako bi "radio protiv svog naroda", da se odlučio na utrku prema dnu, podsjetivši ju kako su u mandatu njegove vlade porasli zaposlenost, plaće, mirovine, socijalna davanja, BDP, izvoz, investicije, rejting…

U pandemiji smo stali iza radnika, trošak covida je 40 milijardi kuna, a vi tvrdite da idemo do dna. Uozbiljite se!, rekao je zastupnici.

Vlada želi pomoći Sisačko-moslovačkoj županiji

Plenković je opetovao kako je Vlada snažno motivirana pomoći potresom pogođenoj Sisačko-moslavačkoj županiji i tamošnjim ljudima, kako je napravila sve što je mogla da im olakša tešku situaciju.

Oporavak je proces koji će trajati godinama, dokument koji spominjete možda nije idealan, ali ono što je sigurno je da ćemo u tu županiju investirati i to ćemo raditi kontinuirano, odgovorio je Plenković zastupniku Davorku Vidoviću (Klub SD) koji je izrazio nezadovoljstvo Programom društvene i gospodarske revitalizacije SMŽ.

Nikad nisam vidio 130 praznijih i šupljijih stranica, iz toga se vidi da očigledno niste osvijestili da je SMŽ jedina koja divergira, ide unazad, pogođena je najvećom katastrofom, a nema kapacitete da se obnovi bez države, rekao je Vidović, pitajući premijera stoji li iza takvog prijedloga programa.

Dokument možda nije idealan, ali ono što je sigurno je da ćemo u SMŽ investirati i to ćemo činiti kontinuirano, naglasio je premijer.

Beroš: Usredotočimo se na cijepljenje!

Usredotočimo se na cijepljenje, primjenu treće doze, to povećava naš imunitet i smanjuje šansu obolijevanja i transmisije virusa, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš zastupnici Andreji Marić (SDP).

Zanimalo ju je hoće li ikad prihvatit prijedlog o testiranju u zdravstvenim ustanovama svih, i cijepljenih i necijepljenih, dva puta tjedno.

Ministar je istaknuo kako struka u ovom trenutku vrlo jasno ukazuje da testiranje u ovim okolnostima ne bi povećalo sigurnost zdravstvenog sustava. Ono što se može povećati je povećanje opsega cijepljenja, kazao je Beroš.

Tagovi: Andrej Plenković, Peđa Grbin, aktualno prijepodne, Karolina Vidović Krišto
PROČITAJ I OVO
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
PODRHTAVANJE TLA
Snažan potres u Italiji, osjetio se i u Hrvatskoj
ZAGREB - Prema prvim podacima, potres se dogodio 13 kilometara od grada Tolmezza, a osjetio se i u susjednim zemljama, uključujući Sloveniju i dio Hrvatske.
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
REAKCIJE
Putin: Optužbe da će Rusija napasti Europu su potpuna besmislica
MOSKVA - Ruski predsjednik Vladimir Putin osudio je optužbe Zapada da se Rusija planira boriti protiv Europe. Nazvao ih je "potpunom besmislicom".
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
PORUKE
Mamić: Cijenim Milanovića, ali i Turudića
MEĐUGORJE - Nekadašnji “gazda” GNK Dinamo i bjegunac od hrvatskog pravosuđa Zdravko Mamić prekinuo je nakon godinu dana medijsku šutnju i dao veliki dvosatni intervju za Avaz TV.
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
SUSRETI
Anušić: Hrvatska u potpunosti stoji uz Kosovo
PRIŠTINA - Ministar obrane Ivan Anušić razgovarao je u srijedu u Prištini s kosovskim kolegom Ejupom Maqedoncijem o bilateralnoj obrambenoj suradnji i prenio mu poruku da Hrvatska "u potpunosti stoji uz Kosovo i pravo te zemlje na neovisnost", priopćilo je ministarstvo obrane (MORH).
Plenković: Nemam pojma tko je AP
PREMIJER
Plenković: Nemam pojma tko je AP
ZAGREB - S nama idu HSLS, HDS, HNS, Hrvatska stranka umirovljenika i Marijana Petir, rekao je Plenković.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE