GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: O partnerima u parlamentarnoj većini odlučivat će HDZ i vodstvo HDZ-a

Plenković: O partnerima u parlamentarnoj većini odlučivat će HDZ i vodstvo HDZ-a
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.09.2019 / 19:24
Autor: SEEbiz / N1 info
KRAPINA - Premijer Andrej Plenković tijekom posjeta Krapinsko-zagorskoj županiji komentirao je dnevnopolitičke aktualnosti.

Za zahtjeve HVIDRA-e kaže:

"Ja nisam gledao tu pressicu i nisam primijetio da ima bilo kakvog tona koji bi podrazumijevao očekivanja od Vlade. HDZ zajedno s partnerima odlučuje tko je u većini, kakva je parlamentarna većina i kako funkcionira. Što se tiče partnera u parlamentarnoj većini odlučivat će HDZ i vodstvo HDZ-a, a ne netko drugi."

Ne vidi današnju konferenciju kao napad na njega. Istaknuo je kako je i jučer na početku sjednice Vlade i u medijskim istupima objasnio javnosti stav HDZ-a i njega osobno o cijelom problemu koji traje nekoliko tjedana.

"Rekao sam isto tako da je gosodin Pupovac na svoj način i u svom stilu reterirao."

Na pitanje je li stav HVIDRA-e i stav Josipa Đakića kaže da to treba pitati njega i dodaje da će se Đakić ponašati kao zastupnik HDZ-a, kao lojalan član kluba HDZ-a. S njim je i dosta razgovarao i uvjeren je da će biti dio politike HDZ-a jer je u Sabor izabran kao zastupnik HDZ-a.

Za pismo predsjednice Kolinde Grabar Kitarović Miloradu Pupovcu kaže kako je njemu bitno da je on situaciju oko Pupovca protumačio kako to zaista jest i podsjetio da je jučer artikulirao sve, te da je to stav strankie.

"Koga god čujete da govori drugačije govori u svoje ime, a ne u ime stranke."

Dalje nije htio komentirati predsjednicu već je uputio novinare da sva ostala pitanja postave njoj jer oni nisu blizanci i svatko ima svoju poliitčku logiku, a njegova je da smanjuje tenzije u društvu, osudi nasilje, a podsjetio je da je i policija brzo reagirala kod napada u Uzdolju.

Misli da predsjednica nije digla tenzije. Ponovio je da je Hrvatska zemlja i društvo koja je riješila sva svoja strateška pitanja i nabrojao postignuća od Domovinskog rata do danas.

"Ako danas u 2019. ima politčkih snaga na rubovima političkog spektra to je njihov problem, to nije politka ni HDZ-a ni Vlade. Ja sam rekao smanjiti spiralu i to će biti konstantana i to je jedino što je normalno i ispravno, sve ostalo je krivo."

Na pitanje o najavi kandidature Mire Kovača na mjesto predsjednika stranke kaže kako mu je Kovačeva najava izgledala kao da je u povjerenju najavio u intervjuu svoju kandidaturu. Dodaje da je on irelevantan za politiku HDZ-a i da na politiku stranke ima utjecaj kao jedan građanin Finske na politiku Finske.

Za Mostovu potporu Miroslavu Škorikaže da su priča koja je propala i da su dva puta imali šansu nešto napraviti. "Oni su na putu u irelevantnost i očito gospodin Škoro želi ići s njima istim putem."

Na kraju je istaknuo da je važnije pričati o bitnim stvarima poput primjera uspješne tvrtke koju je danas posjetio i ponadao se da će i takve priče nekada doći u prime time.

Tagovi: andrej plenković, milorad Pupovac, Josip Đakić, Kolinda Grabar-Kitarović
PROČITAJ I OVO
Bandić: Parkiranje oko zdravstvenih ustanova besplatno do smirivanja situacije
PORUKE
Bandić: Parkiranje oko zdravstvenih ustanova besplatno do smirivanja situacije
ZAGREB - Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić večeras je na službenom profilu na Facebooku objavio da se do normalizacije epidemiološke situacije ukida plaćanje parkinga oko zdravstvenih ustanova u Gradu Zagrebu.
Damir Vanđelić vodit će Fond za obnovu grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije
KARIJERE
Damir Vanđelić vodit će Fond za obnovu grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije
ZAGREB - Prvi v.d. ravnatelja Fonda za obnovu grada Zagreba, Krapinsko-zagorske i Zagrebačke županije od potresa 22. ožujka ove godine trebao bi biti Damir Vanđelić, predsjednik Nadzornog odbora Ine i član Nadzornog odbora Croatia osiguranja.
Vlada ovlastila dr. Markotić za potpisivanje ugovora za nabavu remdesivira
OVLASTI
Vlada ovlastila dr. Markotić za potpisivanje ugovora za nabavu remdesivira
ZAGREB - Vlada je zaključkom ovlastila ravnateljicu Klinike za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" Alemku Markotić za potpisivanje ugovora o provedbi Okvirnog ugovora za opskrbu lijekom Veklury (remdesivir) za liječenje COVID-19 pacijenata kojima je potreban dodatni kisik.
NZZJZ Dr. Andrija Štampar: Građani s pozitivnim testom na koronu neka se jave liječnicima obiteljske medicine
POZIV
NZZJZ Dr. Andrija Štampar: Građani s pozitivnim testom na koronu neka se jave liječnicima obiteljske medicine
ZAGREB – Nastavni zavod za javno zdravstvo „Dr. Andrija Štampar“ poziva građane koji su se testirali na COVID-19 da obavezno ostanu kod kuće do dolaska nalaza.
Njemačka raspravlja o ograničenom lockdownu, Merkel za oštrije mjere
LOCKDOWN
Njemačka raspravlja o ograničenom lockdownu, Merkel za oštrije mjere
BERLIN - U Njemačkoj se u utorak, zbog rasta broja novozaraženih koronavirusom, razvila rasprava o mogućem lockdownu za pojedine javne sektore, a gospodarske udruge istodobno upozoravaju na pogubni utjecaj novog gašenja javnog života na pojedine branše poput ugostiteljsko-hotelijerske.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE