GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o Milanoviću: Politička kultura na razini pijanaca u nekoj birtiji

Plenković o Milanoviću: Politička kultura na razini pijanaca u nekoj birtiji
SLIKOVITO
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 18.02.2022 / 14:00
Autor: SEEbiz / tportal
BRUXELLES - Premijer Andrej Plenković iz Bruxellesa je komentirao aktualne događaje i svoj boravak ondje. Spomenuo je da će Hrvatska donirati Africi još više od 500.000 doza cjepiva protiv covida, da je dosad donirala oko 700.000 doza te da je to doprinos globalnoj borbi protiv te bolesti.

Bilo je i govora o stanju u Ukrajini i sukobu s Rusijom. Plenković je rekao da se čini sve da bi sukobi deeskalirali.

'Jučerašnji prvi dio posjeta bio je posvećen susretu s predsjednicom Europske komisije Ursulom von der Leyen', rekao je Plenković, dodavši da Komisija podržava ulazak Hrvatske u Schengen i u eurozonu, javlja N1.

Pozvao je i na konsenzus u BiH oko izmjena izbornog zakona u toj zemlji, dodavši da je Hrvatska konstruktivan i dobronamjeran partner BiH.

Upitan je li Von der Leyen tražila da se obrazloži zašto u Hrvatskoj obnova nakon potresa ide sporo.

'Dva su temeljna razloga, imate progresivnu štetu i pandemiju. To su izvanredne okolnosti, to je viša sila. Drugi su imali korištenje Fonda solidarnosti, ali ne u ovakvim uvjetima', rekao je Plenković.

Upitan je li onda viša sila bila jedini razlog zbog kojega je Hrvatska dobila produženje roka korištenja sredstava, Plenković je rekao da jest. 'Ne znam drugi glavni grad koji je pogođen ovako jakim potresom u ovim okolnostima', rekao je Plenković.

Govoreći o izbornom zakonu u Bosni i Hercegovini, Plenković je rekao da je on išao u Sarajevo u najboljoj namjeri te da Hrvatska neće 'zabiti glavu kao noj u pijesak i održavati status quo'. Ključ rješenja je dobro funkcioniranje institucija u Federaciji BiH kako bi mogla dobro funkcionirati s drugim entitetom, Republikom Srpskom.

Upitan kako vidi dvogodišnji mandat predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, Plenković je rekao da su tu dvije razine.

'Vanjska politika, štetno, izolirano. Unutarnja toksično, snižavanje kulture. Komunikacija na razini verbalnog divljaštva. Doprinos boljitku bilo kojeg segmenta hrvatske države – nula', rekao je Plenković, prenosi N1, dodavši da je Milanovićeva 'politička kultura na razini pijanaca u nekoj birtiji'.

'On je govorio da je Zvonko počinio kazneno djelo, osim što je bandit i kaluđer. Em ga je lažno optužio, ajde, sokole, ako je to kazneno djelo – prijavi, koje je kazneno djelo, koji propis i zakon prekršen? Niti jedan propis Zvonko nije prekršio. Dobio je sve po propisima i cijela ova priča je hajka i haranga orkestrirana isključivo od njega i njegovih jataka. On nabacuje smeće u javni prostor ne bi li naštetio meni. On je danas trebao reći - Grbin je bandit, netko tko koristi naknade, a nama docira', rekao je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE