GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o Milanoviću: Ne znam što je prevarant danas govorio

Plenković o Milanoviću: Ne znam što je prevarant danas govorio
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.05.2021 / 14:59
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Sukob predsjednika Zorana Milanovića i premijera Andreja Plenkovića traje mjesecima.

I danas je Zoran Milanović žestoko opleo po premijeru. Na pitanje prodaje li on boze, kako je rekao Andrej Plenković, Milanović je kazao: ”On je krkao boze i gusti sa šlagom, a ja sam pio pivo i viski. I kremšnite je krkao”.

Premijer Andrej Plenković nakon sjednice Vlade, koja je počela u 12 sati, održat će press konferenciju.

Najbitnijim mi se čini referirati se na makroekonomske prognoze, rekao je na početku pressice Plenković, dodavši da su prognoze Europske komisije ohrabrujuće.

Govoreći o epidemiji koronavirusa, Plenković je rekao da cjepiva ima dovoljno te pozvao sve sugrađane da se cijepe.

Dotaknuo se i predsjednika Milanovića.

Ja ne znam što je prevarant danas govorio, jer smo imali puno posla. Važno je da Vlada Republike Hrvatske kao zaduženi akter za pravosuđe, kao akter vlasti koji se brine o pravosudnom sustavu, a osobito da odgovori na njegove optužbe, da mi u komentiranju programa profesorice Đurđević ne govorimo istinu. Budući da je on sam poticao ljude da ne čitaju programe, danas je indikativno da on nema odgovor na to što je Vlada priopćila u sadržajnom pogledu, nego zašto se Vlada oglasila, rekao je Plenković, dodavši da ne mogu pratiti što predsjednik govori “kad ode u neki džepić SDP-a”.

Indikativnim je ocijenio što se samo Zlati Đurđević daje toliko medijskog prostora, ponovivši da je ona pristala biti akter u nezakonitoj proceduri. “Tu je stvar vrlo jasna”, rekao je Plenković.

Budući da je ona tema u javnom prostoru, o tome govorimo, jasno, s temeljnim podacima koji su provjerljivi. Pitanje izbora hrvatskih sudaca nije neko nebitno pitanje, dakle, podsjećam da je Milanović krenuo u tezu o tome da će od njega predložena kandidatkinja za čelno mjesto Vrhovnog suda biti ona koja će čistiti ribu od glave, a riba koja smrdi je pravosuđe. Onda smo u toj proceduri kršenja zakona čuli gospodina Grbina, koji je izronio odnegdje, rekao je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Lacković: Bit ću dio pregovaračkog tima DP-a
NAJAVE
Lacković: Bit ću dio pregovaračkog tima DP-a
KOPRIVNICA - Nezavisni Željko Lacković koji je u IV. izbornoj jedinici preferencijalnim glasovima s liste Domovinskog pokreta, Pravo i pravda, Nezavisni, DHSS i Zelena lista osvoji saborski mandat, rekao je u četvrtak Hini da neće solirati nego će biti dio pregovaračkog tima DP-a i partnera.
Svjetske agencije: Pred Hrvatskom su teški dani političkih pregovora
REALNO
Svjetske agencije: Pred Hrvatskom su teški dani političkih pregovora
ZAGREB - Pred Hrvatskom su, nakon parlamentarnih izbora održanih u srijedu, teški pregovori za formirajnje vladajuće većine ili nestabilno razdoblje s manjinskom vladom, ocjenjuju u četvrtak svjetske agencije.
Šalaj: DP može biti zadovoljan, a Grbin je još sinoć trebao podnijeti ostavku
ANALITIČARI
Šalaj: DP može biti zadovoljan, a Grbin je još sinoć trebao podnijeti ostavku
ZAGREB - U mreži Prvog HRT-a gostovali su politolog Berto Šalaj i komunikologinja Nikolina Borčić. Analizirali su tko ima razloga za zadovoljstvo, a tko će morati na ozbiljno preispitivanje te koliko će teško biti sastaviti novu Vladu.
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
MANJINCI
Predstavnik Bošnjaka Hodžić izabran u Sabor, upao i Furio Radin
ZAGREB - Armin Hodžić, kandidat Nacionalne koordinacije Bošnjaka u Hrvatskoj, preuzeo je od Ermine Lekaj Prljaskaj (Unija Albanaca u Hrvatskoj) zastupanje pet nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, pokazuju rezultati saborskih izbora održanih u srijedu.
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
INTERES
Eurobarometar: Raste interes Hrvata za europske izbore
ZAGREB - Interes Hrvata za predstojeće europske izbore značajno je veći nego prije pet godina, pokazuju u srijedu rezultati posljednjeg Eurobarometra prije izbora novog saziva Europskog parlamenta.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE