GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković o Mesiću i Milanoviću: Za čije moskovske interese ta ekipa radi?

Plenković o Mesiću i Milanoviću: Za čije moskovske interese ta ekipa radi?
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 23.06.2022 / 17:09
Autor: SEEbiz / H
BRUXELLES - Sastanak na vrhu država članica EU-a i zapadnog Balkana, koji je trajao više od tri sata, završen je u četvrtak u Bruxellesu bez zajedničke izjave i bez konferencije za novinare. Izjavu novinarima dao je hrvatski premijer Andrej Plenković.

Ponovio je da je stav Hrvatske jasan. “Imali smo liderski sastanak na vrhu, prošli smo sve teme od interesa za nama susjedne zemlje. Stav Hrvatske je jasan, podržavamo otvaranje pregovora s Albanijom, sa Sjevernom Makedonijom. Što se nas tiče, odmah. Podržavamo, naravno, više i ranije od svih drugih status kandidata za BiH, to smo rekli nebrojeno puta”, rekao je.

Razgovarali su i o BiH.

“Budući da je to nama najzanimljivija tema, važno je da imamo da umu da je Hrvatska, odnosno ja osobno, pokrenula ovu temu još u ožujku. Hrvatska je više i ranije od bilo koje druge zemlje, vidim sad u zadnjih pet dana da su jako aktivni naši prijatelji iz Slovenije i Austrije, što je naravno jako dobro i simpatično, ali u biti cijelu tu tezu o statusu BiH svo vrijeme vodim Hrvatsku. Vidim da je Milanović ujutro imao neku pressicu koja još jednom potvrđuje da je čovjek kompletno neupućen, izoliran, u ono što se zbiva i onda govori stvari koje nemaju veze sa supstancom niti s onim što mi ovdje cijelo vrijeme radimo. A naravno, borimo se puno više od njega, konstruktivnije, inteligentnije za ravnopravnost Hrvata u BiH, što ćemo činiti i dalje”, kazao je Plenković.

Ponovio je o odlukama o ulasku Hrvatske u eurozonu i Schengena.

“Očekujem da u istom trenutku postanemo i članica europodručja i šengenskog prostora. To je važno za sve one koji danas kao Milanović, ljudima govore laži da smo bili spremni 2015. Hrvatska je 2015. imala 281 neispunjen kriterij za prihvaćanje u Schengen i nije znala kako tada iskoristiti 80 milijuna eura za jačanje granice. Mi smo sve to naravno ispunili i zaradili da dođemo u ovu fazu. Ovo su stvari koje se zarađuju radom, reformama, ozbiljnim putem, kredibilitetom unutar EU-a. To je vrlo važno kad je netko izoliran i ne prati igru, bolje je da ne izlazi na press pa ljudima govori stvari koje jednostavno ne stoje”, rekao je Plenković.

“Jasno je da on radi za nekoga tko nije hrvatski, on vjerojatno radi za neke, a ne samo on, vidio sam i Mesićeve izjave u Ivancu neki dan. Moramo se ozbiljno zapitati koja je to ekipa i za čije moskovske interese oni radi. To sad postaje sve skupa jasnije. Ja radim za Hrvatsku”, komentirao je Plenković.

Rekao je da Milanovićeve izjave i potezi “sad već poprimaju razmjere koji su zastrašujući”. “Toliko negative i destrukcije koju dobivamo s njegove strane je štetno, sramotno, beskorisno. Očito nema što raditi pa onda čini štetu. A na kraju sve to iz ljubomore i pakosti.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović, Stjepan Mesić
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE