GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Neće biti sastanka s Milanovićem

Plenković: Neće biti sastanka s Milanovićem
ODGOVOR PREDSJEDNIKU
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.03.2023 / 17:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković poručio je u petak da neće biti sastanka s predsjednikom Republike jer bi time, rekao je, kao Vlada legitimirali stavove i uvrede koje im upućuje Zoran Milanović, a posebno je ukazao na suprotne stavove o Ukrajini i to da se s Milanovićem ne žele sastati ni strani državnici.

Plenković je u izjavi novinarima u Puli i danas ponovio da se neće sastati s Milanovićem, pri čemu je ponovno podsjetio i da je Milanović odbio održavanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost na dan kad je Rusija napala Ukrajinu.

"Ja službeno, pisano tražim sastanak Vijeća za nacionalno sigurnost i to se lakonski odbija. Ako je postojao ijedan trenutak u našem paralelnom mandatu kada smo se trebali sastati zbog sigurnosne ugroze, bio je taj trenutak. Ni pisma ni razglednice", kazao je premijer.

Nakon toga, dodao je, uslijedilo je Milanovićevo "potpuno soliranje i prorurski stavovi, bez ikakvih konzultacija s Vladom, koji su u potpunosti suprotni onome što radi Vlada i što je prirodna pozicija Hrvatske kao europske države, EU članice, NATO članice, zemlje koja nije ni neutralna i nesvrstana, koja pruža veliku potporu i solidarnost Ukrajini".

Dakle, imamo dijametralno različita stajalište o temeljnim pitanjima, naglasio je premijer.

"Kada bi mi sada kao Vlada, pristali s njime sjediti, to znači da bismo legitimirali u političkom smislu njegove stavove o tome da je HDZ banda, lopovska organizacija, da smo mi nacisti, da smo udbaši da smo, ne znam, gojenci, ovakvi, onakvi. Nema šanse da mi sjednemo s nekim tko to govori nama", poručio je.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović
PROČITAJ I OVO
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ŠKOLE
Najprestižnije europske srednje škole dolaze u Zagreb
ZAGREB - Najcjenjenije srednje škole i međunarodni jezični kampovi iz Švicarske, Portugala, Španjolske, Italije, Belgije i Ujedinjenog Kraljevstva 20. travnja od 10 do 14 sati predstavit će svoje programe hrvatskim učenicima u Hotelu Sheraton.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE