GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Ne znam sve okolnosti oko Žinićeve imovine

Plenković: Ne znam sve okolnosti oko Žinićeve imovine
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.01.2021 / 14:16
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Iako je ministar Vili Beroš oprezan po pitanju ublažavanja mjera, premijer Plenković je u uvodu sjednice Vlade rekao da će se za vikend voditi razgovori što s mjerama nakon 1. veljače.

Ta njegova rečenica, koja tek treba biti elaborirana, potaknula je razmišljanje da Vlada možda ipak kani ranije smanjiti mjere nego što se očekuje.

“Žinić je nakon jučerašnjeg i današnjeg sastanka podnio ostavku zbog trenutne situacije. Smatramo da bi daljnji ostanak na čelu županijske organizacije to bio problem”, rekao je Plenković na upit novinara.

"Njegov ostanak bi predstavljao teret HDZ-u pred lokalne izbore", rekao je Plenković na konferenciji za novinare.

Ponovio je da Žinić mora razjasniti sve oko imovine koju koristi, ali nije htio reći je li njemu što sporno što oko Žinića.

"Na njemu je da objašnjava te procese, to nije predmet HDZ-a niti mene", rekao je Plenković.

“U Požegi smo vidjeli ostavku gradonačelnika i donijeli smo odluku da županijska organizacija raspusti gradsku. Imaju dovoljno vremena da se pripreme za lokalne izbore. Tko se bavi javnim poslom mora voditi računa o tome da problematične situacije nisu dobre. Onda je bolje ne baviti se ovim poslom”, dodao je.

O Žiniću je dodao: “On je u situaciji kojoj predstoje dva pravca – da kao župan do lokalnih izbora bude uključen u aktivnosti u obnovi SMŽ-a od posljedica potresa i da rješava pitanja oko njegove imovine, to je više nego dovoljno da sam procijeni da u takvim okolnostima ne može voditi županijsku organizaciju.”

Komentirao je i zakon o lokalnim izborima: “Smisao zakona je bio da imamo manje raspuštanja organizacija. Lokalni izbori su dovoljni jednom u četiri godine po mom mišljenju. Neke sredine smo tri, četiri puta raspuštali, ništa se značajno nije dogodilo. Ključni je preduvjet da oni koji idu na izbore, da mandat odrade kako treba. Imamo velik broj jedinica lokalne samouprave, toga nema puno.

Naime, kako broj zaraženih u Hrvatskoj pada, pa je onaj ključni pokazatelj, broj zaraženih u dva tjedna na 100.000 stanovnika već pao ispod 300, javnost sve češće postavlja pitanje kad će se umanjivati mjere. Iz Stožera uglavnom stižu objašnjenja da je još prerano za to, da kruže novi sojevi i da treba biti oprezan.

Jučer su iz udruge ugostitelja objavili svoje saznanje da se otvaranje planira tek 1. ožujka, i to prvo za hotele, pa restorane, pa tek onda kafiće, i to samo na terasama. Njih je to prenerazilo i tvrde da će ih takav plan uništiti.

Danas je ministar zdravstva Vili Beroš još jednom ponovio stav o oprezu, koji ne ukazuje na koro popuštanje mjera. Ali, malo iza toga, premijer Plenković je rekao nešto sasvim drugo. Uskoro se očekuje premijerovo pojašnjenje...

Tagovi: Andrej Plenković, koronavirus, Vili Beroš
PROČITAJ I OVO
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE