GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Ne znam kako se Tušeku dogodila ova gruba pogreška

Plenković: Ne znam kako se Tušeku dogodila ova gruba pogreška
HDZ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.01.2021 / 15:08
Autor: SEEbiz / Večernji list
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković nakon sastanka parlamentarne većine obratio se javnosti te je komentirao situaciju Žarka Tušeka, šefa krapinsko-zagorskog HDZ-a kojeg optužuju za pokušaj političke trgovine.

– Tušek sigurno ostaje u Krapinsko-zagorskoj županiji. To je bila jedna gruba pogreška, ne znam kako mu se to dogodilo, da ode na sastanak i završi ovako kako je završilo. Ne ulazim u namjere gospodina koji je mamio i njega i gradonačelnika Oroslavja – kazao je Plenković.

- Radari u klijetima ne funkcioniraju baš, nema signala. Gotovo mi je nevjerojatno da se takvo što dogodilo Ne vidim koja bi bila politička poveznica s gospodinom s kojim se sastao - kazao je i naglasio kako je to bila pogreška.

Hoće li biti odgovornosti za Tušeka, pitali su ga novinari.

– Sve ćemo razmotriti. Nisam siguran da tu ima nekih velikih temelja za neku vrstu odgovornosti. Obzirom da se radi o snimci, da je razgovor vođen bez ikakve konzultacije s nama. Ne vidim koja bi mogla biti politička poveznica transforme s njim. Tušek je pogriješio – rekao je Plenković.

Istaknuo je da Tušek ni ne može utjecati na neke procese jer je on u svojoj županiji u oporbi.

- Ovaj gospodin koji ga je došao snimati nije imao namjeru suradnje - dodao je.

Podsjetimo, Viktor Šimunić, nezavisni vijećnik grada Oroslavja tvrdi kako ga je lokalni HDZ pokušao kupiti u zamjenu za podršku nudeći mu razne funkcije u gradu, ali i obećavajući mu pomoći u kampanji. Žarko Tušek rekao je da to nije istina nakon čega je on u javnosti pustio snimku iz zagorske kleti gdje su prije desetak dana održali sastanak.

Tagovi: Andrej Plenković, Žarko Tušek, Viktor Šimunić
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE