GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Ne smije biti anarhije u hrvatskom društvu

Plenković: Ne smije biti anarhije u hrvatskom društvu
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 13.01.2020 / 19:56
Autor: SEEbiz / N1 info
STRASBOURG - Premijer Andrej Plenković iz Strasbourga je, gdje predstavlja prioritete hrvatskog predsjedanja Europskom unijom, komentirao je aktualnosti iz Hrvatske - trostruko ubojstvo u Splitu, požar u Domu za starije, ali i unutarstaranačke odnose u HDZ-u.

Premijer Andrej Plenković na pitanje kako komentira javnu podršku osumnjičeniku za trostruko ubojstvo u Splitu, je li to poruka nepovjerenja u institucije pravne države i boji li se eskalacije odgovara:

"Ne smije biti anarihije u hrvatskom društvu. Nitko ne može uzimati pravdu i svoje ruke i raditi nešto van zakona. To ne dolazi u obzir. Takve pojave ne smiju biti pojave niti koje se događaju, a kamoli da dobijaju društvenu potporu. Tome moramo reći ne.

To je anarhično ponašanje van okvira pravne države i ne smije biti obrazac ponašanja i neće biti obrazac ponašanja u Republici Hrvatskoj", rezolutan je bio premijer

"Oni kriminalci koji se bave trgovinom drogom, dilanjem, uništavanjem života mladih generacija čine ogromnu štetu našem društvu i sve institucije, policija, DORH, socijalne, zdravstvene i obrazovne institucije moraju raditi zajednički na suzbijanju takvih mreža koje truju mlade u hrvatskom društvu i protiv toga se moramo boriti", rekao je.

Smatra da je reakcija policije bila brza i da je i ranije provela niz akcija koje su možda prošle ispod radara javnosti i naveo primjer razbijanja jedne narko skupine.

Novinare je zanimalo je li razgovarao s Karlom Resslerom nakon njegove izjave u našem programu da nitko tko je kandidat za šefa HDZ-a nema njegovu bianco podršku.

"Vidjeli smo se samo, dobro izgleda, djeluje mi zadovoljan, pozdravili smo se, večeras imamo susrete pa ćemo razgovarati, ali nikakve rasprave o tome nije bilo."

Na pitanje oko Facebook objave eurozastupnika HDZ-a Tomislava Sokola odgovara:

"Tu su vam obojica pa pitaje obojicu zastupnika o tome"

Oko novog CRO Demoscopa prema kojem je SDP prešao u blago vodstvo pred HDZ-om kaže da su na neki način očekivali da će rezultati predsjedničkih izbora imati odraza na ankete pa im nije bilo nikakvo iznenađenje.

Premijer nastavlja kako je HDZ ostao praktički na istom postotku i da to znači da imaju stabilnu potporu biračkog tijela. Ističe i da moraju čuti poruku birača, razgrnuti laži, difamacije i obmane koje se bacaju pred hrvatske birače zbog kojih je jedan dio biračkog tijela koji daje potporu HDZ-u ovaj put u prvom krugu birao nekoga drugog.

Podsjetio je zatim da je njegova Vlada osigurala političku stabilnost, zdrav gospodarski rast, najbrže smanjenje javnog duga u EU, smanjenje nezaposlenosti, bolju absorpciju EU fondova, podizanje investicijskog rejtinga, porezno rasterećenje.

"Što mi više o tome govorimo imam dojam da to malo tko percipira, da ne govorim da će plaće u javnom i državnom sektoru rasti 18,3 posto čime se ni jedna vlada nije mogla pohvaliti", rekao je.

Na pitanje kako u izbornom programu HDZ-a stoji obećanje izgradnje domova za starije i koliko je od obećanja ispunjeno kaže da u programu Vlade ima jačanje deinstitucionalizacije i potpora jedinicama koje trebaju investirati u domove za starije. Dodaje kako su u mandatu Vlade završena dva - u Hvaru i Glini.

Tagovi: Andrej Plenković, trostruko bojstvo u Splitu, Karlo Ressler
PROČITAJ I OVO
Milanović se oglasio: Traju razgovori o sastavljanju nove većine
PREDSJEDNIK
Milanović se oglasio: Traju razgovori o sastavljanju nove većine
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se prvi put nakon izbora.
Plenković: Milanović okolo zove ljude pa oni zovu mene
PREMIJER
Plenković: Milanović okolo zove ljude pa oni zovu mene
BRUXELLES - Andrej Plenković otputovao je dan nakon izbora u Bruxelles na drugi izvanredni summit EU-a.
Mario Radić: Mogu zvati koliko hoće, mi ćemo imati čvrsti stav
JASNA PORUKA
Mario Radić: Mogu zvati koliko hoće, mi ćemo imati čvrsti stav
ZAGREB - Zamjenik predsjednika Domovinskog pokreta Mario Radić dao je izjavu nakon stranačkog sastanka u Hotelu International.
Koji je sljedeći potez Milanovića? Analitičar objašnjava
ANALITIČARI
Koji je sljedeći potez Milanovića? Analitičar objašnjava
ZAGREB - Politički analitičar Ivan Rimac bio je gost Novog dana N1 televizije s kojom je komentirao izbornu noć i moguće koalicije nakon izbora.
Grmoja: HDZ je blizu da sastavi vladu
PREDVIĐANJA
Grmoja: HDZ je blizu da sastavi vladu
ZAGREB - Nikola Grmoja iz Mosta za N1 je govorio o dojmovima nakon izbora i mogućim koalicijama. Most održava sastanak kako bi analizirao rezultate izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE