GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Ne sjećam se da je ijedna opcija u medijima tetošena kao Možemo!

Plenković: Ne sjećam se da je ijedna opcija u medijima tetošena kao Možemo!
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 19.05.2021 / 13:48
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Nakon sastanka užeg kabineta Vlade, javnosti se obratio premijer Andrej Plenković.

Komentirao je odluku Europske unije da potpuno cijepljenim ljudima dopusti kretanje bez ograničenja

“Za Hrvatsku je to posebno važno zbog dolaska turista, zbog rezultata ekonomije i vjerujem da će nam to pomoći da nam gospodarski rezultati budu bolji nego što smo to i očekivali”, rekao je Plenković, dodavši da se vode završni razgovori na razini veleposlanika i stalnih predstavnika u Bruxellesu, a da će stavove o tome koliko dugo traje cijepljenje dati liječnici i epidemiolozi.

“S obzirom da nema jasne slike koliko dugo će imati antitijela, tek tada ćemo znati hoće li trebati treća doza. Mi ćemo biti spremni osigurati cjepiva za Hrvatsku, kao što smo imali i sada”, rekao je Plenković, pozvavši sve građane da se cijepe.

Plenković je komentirao zahtjev predsjednika Republike Hrvatske, Zorana Milanovića, da se sazove sjednica Vijeća za obranu i konačno donese odluka o nabavi borbenih zrakoplova. “Ja sam mu odgovorio danas, poslali smo mu ponudu za dva termina, sutra ili prekosutra ujutro da se sastane to tijelo koje je savjetodavno, koje nema nikakvu ulogu u donošenju odluke i nadam se da će se to riješiti”, rekao je Plenković.

“Ovaj proces je izrazito složen, vrlo kompleksan, stručno zahtjevan”, rekao je Plenković.

Upitan hoće li sjednica Vijeća za obranu biti prilika da razgovara s predsjednikom Milanovićem i o osobnom sukobu, Plenković je rekao da to neće biti tema sastanka.

Imate prevaranta koji vrijeđa cijelu političku scenu, a imate i analitičare koji to zovu prepucavanjem. To nije prepucavanje, rekao je Plenković.

Govorio je i o Davoru Filipoviću. “On je sjajan političar. Nitko nije doživio takvu agresiju kvazikomentatora koji glume, krajnje nekorektno, neprofesionalno, čovjek je po mom dubokom uvjerenju pokazao najveće znanje o Gradu Zagrebu. On je profesor ekonomije, doktor znanosti… Žao mi je da birači to nisu prepoznali. Mislim da je šteta da nije dobio veću potporu u Zagrebu, on ima veliku perspektivu u hrvatskoj politici. On spada u novu generaciju političara”, rekao je Plenković.

“Birači u Zagrebu su dali svoj stav. Ovaj trenutak koji se dogodio u nedjelju je dao većinsko povjerenje platformi Možemo!. Prvo, ovi glasovi Zagrepčana su obračun s nasljeđem bivšeg gradonačelnika, tu nema nikakve sumnje, dva, što se tiče lijevog političkog spektra totalna propast SDP-a, a treći je enormna podrška javnosti i medija. Ne sjećam se da je ikada ijedna opcija u Hrvatskoj imala tetošenje kao što su imali članice i članovi platforme Možemo!, na svim mogućim medijima”, rekao je Plenković.

“To je OK. Ja nemam ništa s time, samo netko i to mora reći, da je i to pridonijelo ovim rezultatima u nedjelju”, rekao je Plenković.

Upitan je li zabrinut zbog stanja u nekim županijama, poput Vukovarsko-srijemske i Šibensko-kninske, Plenković je ponovio da je HDZ pobjednik izbora. “Mi smo na prošlim izborima imali izravno izabrani 12 župana i jednog koji je bio partner. Mi smo ovaj puta za dlaku izabrali ponovno njih šestoro”, rekao je Plenković, dodavši da je moguće da HDZ na kraju drugog kruga ima čak i bolji rezultat u odnosu na prošle lokalne izbore.

Upitan je što će poručiti biračima, koga da zaokruže u drugom krugu u Zagrebu.

Nakon prvog kruga predsjedničkih izbora, Škoro je javnosti poručio da u drugom krugu ponište listić, rekao je Plenković. “Ako on za sebe smatra da pripada desnom političkom spektru, onda je biračima rekao nemojte glasati za Kolindu Grabar Kitarović. Vi križanjem listića onda pomažete Milanoviću. To je činjenica, nije to nešto što ja izmišljam. Isto je napravio i Most, rekli su da se križaju listići. To je za hrvatske građane i javnost važno da vide razliku između ozbiljnih stranaka, koje razumiju dugoročne procese, a to je HDZ, i njih. Mi nikada nećemo nikome savjetovati u demokraciji u vezi izbora, a izbori su jedini način kako građani direktno svojom voljom utječu na procese u državi, da im kažemo da križaju ili poništavaju listić. To nećete čuti niti od mene niti od HDZ-a”, rekao je Plenković.

Naš je stav da pozovemo sve građane da temeljem svoje procjene, svoje savjesti odluče kome će dati povjerenje u drugom krugu, rekao je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, Možemo!, Davor Filipović, Milan Bandić
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE