GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Mogao bih se složiti s Milanovićem o ukidanju mjera nakon sezone

Plenković: Mogao bih se složiti s Milanovićem o ukidanju mjera nakon sezone
MJERE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 21.07.2021 / 19:02
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković ponovno je u srijedu istaknuo važnost cijepljenja, poručio da cjepiva ima dovoljno, te naglasio važnost cijepljenja za turističku sezonu rekavši da bi se mogao složiti s predsjednikom Zoranom Milanovićem o ukidanju mjera nakon sezone.

"Naš je cilj da pojačanom dinamikom cijepljenja smanjimo mogućnost smrtnosti od covida-19 na najmanju moguću mjeru”, rekao je premijer i dodao kako je to jedini način da se svijet može dugoročno obraniti od pandemije.

Upozorio je da imamo alate za zaštitu, ali se ne štitimo, te poručio kako ne vidi razlog da se poklanja povjerenje društvenim mrežama, a ne kvalificiranim stručnjacima i liječnicima.

Premijer je istaknuo da cjepivo štiti od najtežih posljedica, da ga ima dovoljno, pa se može cijepiti tko god i kad hoće.

"Cjepiva ima u izobilju, EK je za 2022 i 2023. samo od Pfizera naručila 1,8 milijardi doza cjepiva", rekao je Plenković dodavši da će Hrvatska u ovoj godini dobiti gotovo osam milijuna doza. Ustvrdio je da imamo dovoljno cjepiva da se s dviej doze mogu cijepiti svi u Hrvatskoj i Bosni i Heregovini (BiH).

Poručio da će učiniti sve da se ljude potakne na cijepljenje i dodao "kako cijepljenje neće biti vježba za jedno ljeto već je moguće da ćemo se trebati docijepljivati".

O izjavi predsjednika Republike Zorana Milanovića da bi nakon sezone trebalo ukinuti sve mjere premijer je kazao kako bi se s Milanovićem mogao i složiti dodavši da je skoro isto rekao i na internim sastancima.

"Ako uspijemo da nam turistička sezona ne završi 5. ili 15. kolovoza, ja bih volio da potraje do kraja osmog mjesec pa da onda u 9., 10., 11. i 12. mjesecu dođu ljudi koji su dobro informirani , naši tradicionalni gosti koji se neće pokolebati ako je neka drama", rekao je.

Plenković je istaknuo da je ova turistička sezona bolja od prošlogodišnje i turisti iz susjednih zemalja žele doći u Hrvatsku.

Ali, upozorio je, "ako se pojave žarišta i nastane 'stampedo' u roku od 48 sati može doći do promjene, uvođenja karantena i ograničenja jer nitko ne želi 'uvoziti' svoje građane tako da im šire zarazu".

O Škorinoj ostavci, simbolima na poleđini eura...

Plenković je komentirao i ostavku Miroslava Škore na mjesto predsjednika Domovinskoga pokreta (DP).

"Ako su osobni razlozi, nadam se da će ih riješiti, ako su zdravstveni, želim mu puno zdravlja , ako se umorio, neka se odmori", rekao je.

Ponovio je tezu da je smisao Škorina političkog djelovanja bio da oslabi Kolindu Grabar Kitarović na predsjedničkim izborima, te da DP djeluje kao projekt koji će doći na mjesto HDZ-a.

"Što pak DP nikada neće, pa da stoje na trepavicama još pet stoljeća", ustvrdio je Plenković.

Premijer je istaknuo i da će se na hrvatskim kovanicama eura naći pet simbola - šahovnica, karta Hrvatske, kuna, lik Nikole Tesle i glagoljica. "Nikola Tesla je došao na temelju internetske ankete kao najpoželjniji, izbacio je Dubrovnik i ušao u petorku", rekao je.

Kada je pak riječ o tužbama HRT-a protiv novinara ponovio je kako je javno već ranije rekao da su te tužbe katastrofa.

O nuklearnoj elektrani Krško samo je rekao da će, kada Slovenija odredi što kani raditi, razgovarati s njima i vidjeti što je dobro i za Hrvatsku.ž

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović, ukidanje svih mjera
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE