GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Milanovićeva izjava da možda neće na izbore znakovita poruka Bernardiću

Plenković: Milanovićeva izjava da možda neće na izbore znakovita poruka Bernardiću
MIŠLJENJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 22.05.2020 / 12:50
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković izjavio je u petak kako je izjava predsjednika Republike Zorana Milanovića da možda neće izaći na izbore znakovita poruka predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću i biračima ljevice.

"Nisam imao vremena gledati njegov intervju jer sam bio u Rijeci. Mislim da je to za Davora Bernardića jedna vrlo znakovita poruka, kao i za birače ljevice",rekao je Plenković upitan o Milanovićevoj jučerašnjoj izjavi kako razmatra mogućnost da ne izađe na izbore.

Osvrnuo se i na Milanovićevu najavu da nakon izbora neće biti klasičnih konzultacija, rekavši daće HDZ, ukoliko građani toj stranci ukažu povjerenje, nakon izbora razgovarati s potencijalnim partnerima.

“Kao što to inače biva, tražit ćemo 76 potpisa, a kada netko ima 76 potpisa onda bez obzira na bilo koji modalitet konzultacija su stvari jasne", poručio je Plenković prilikom otvorenja radova na Osnovnoj školi Vladimir Nazor.

Na upit je li njegova pozicija predsjednika Vlade svojevrsna prednost na parlamentarnim izborima, Plenković je usvrdio da u prošloj kampanji on nije bio na vlasti, pa je HDZ isto pobijedio.

"Teze o odvajanju stranke i politike ne postoje. Primjerice, predsjednik Republike koji nakon što se izabere više nije član stranke pa onda ima svojevrsni komoditet da kaže da neće izaći na izbore i podržati Bernardića koji je njega snažno podržavao da bude predsjednik", kazao je Plenković.

Novinarima nije htio otkriti imena nositelja HDZ-ovih lista u izbornim jedinicama. Na pitanje tko iz privatnog sektora može očekivati pomoć države u lipnju, Plenković je odgovorio da će se, ako se utvrdi da pojedini sektori imaju problem i dalje, iz sektora turizma, prometa i dijelom sektor ugostiteljstva, tražiti rješenje da se sukladno preciznim kriterijima pomogne zaposlenicima u tom sektoru.

Komentirajući prosvjed poduzetnika, ustvrdio je da je Vlada antikriznim mjerama pružila ruku gospodarstvu.

"Mi smo za hrvatski privatni sektor učinili u smislu i davanja naknada i oslabađanja od davanja, u smislu poreza na doprinose... na način da smo polučili efekt puno bolji nego druge zemlje. Mi praktički nismo imali veći broj nezaposlenih, osim činjenice da imamo jedan broj nezaposlenih, no da je sezona normalna, svi sezonci bi sada radili", kazao je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, Zoran Milanović, Davor Bernardić, parlamentarni izbori u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE