GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Je li neki avion tehnički ispravan ili ne, nije odgovornost ministra

Plenković: Je li neki avion tehnički ispravan ili ne, nije odgovornost ministra
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 07.12.2022 / 15:04
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković predsjedao je sastankom Vlade sa županima te predstavnicima Udruge gradova i Hrvatske zajednice općina.

Premijer Plenković je u uvodnom dijelu zahvalio Podstrani na domaćinstvu i najavio uvodna izlaganja, te prezentaciju o reformi zdravstvenog sustava koju je predstaviti ministar Vili Beroš. Ministar Ivan Paladina predstavio je smjer izmjena zakona o upravljanju državnom imovinom.

Teme sastanka bile su i unaprjeđenje sustava obrazovanja, te financijska perspektiva 2021.-2027.

Po završetku sastanka premijer Plenković odgovarao je na pitanja novinara. Rekao je da je županima i predstavnicima gradova i općina predstavljena i zdravstvena reforma.

“Sastanci sa županima su izrazito važni da bismo učinkovitije i komplementarnije upravljali Hrvatskom”, rekao je Plenković.

Upitan oko zahtjeva učitelja, Plenković je rekao da su kadrovska pitanja jako važna te da su učiteljima, liječnicima, profesorima već povećali plaće. “Nastavit ćemo na tom tragu, da bi svi nastavili pružati usluge i u zdravstvenom i u obrazovnom sustavu”, rekao je Plenković.

Što se tiče pada MIG-a, premijer je rekao da zna ono što je MORH već priopćio, a to je da je jedan pilot pušten kući, a drugi jutros uspješno operiran.

“Zrakoplovstvo obavlja tehničke kontrole. Nikada nijedan avion nije poletio, a da netko nije obavio tehničku kontrolu”, rekao je Plenković, ponovivši da je upravo iz toga razloga Vlada odlučila nabaviti Rafalee.

“To su avioni koji, by the way, imaju dva motora. I na to smo mislili”, rekao je premijer.

Odbacio je pozive da ministar obrane, Mario Banožić, zbog pada zrakoplova da ostavku. “Je li avion doživio neki tehnički kvar ili nije, nije odgovornost ministra”, rekao je Plenković.

Premijera su novinari pitali i o konzultacijama u Saboru vezanima za obuku ukrajinskih vojnika u Hrvatskoj.

Razgovori se vode. Ovaj prijedlog ne samo da je u skladu s Ustavom i zakonom, nego u potpunosti slijedi sve situacije koje smo imali dosad. Ta priča koja govori o neustavnosti služi samo kao krinka. Stotinu ukrajinskih vojnika koji bi došli u Hrvatsku ne znam kome bi trebali predstavljati prepreku. Ako itko treba imati refleksnu potporu Ukrajini, onda je to Hrvatska, rekao je Plenković.

“Stvar je sasvim jasna, čista. Sve ostalo je politiziranje”, rekao je Plenković, izrazivši uvjerenje da će saborski zastupnici donijeti razborite odluke.

Tagovi: Andrej Plenković, Mario Banožić
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE