GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Idućeg tjedna u četvrtak i petak nastava online

Plenković: Idućeg tjedna u četvrtak i petak nastava online
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2021 / 17:44
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković rekao je u utorak, nakon koalicijskog sastanka, da će se idućeg tjedna u četvrtak i u petak nastava održavati online za sve škole i razrede.

"To je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs dogovorio sa svim županijskim stožerima", pojasnio je Plenković u izjavi u Banskim dvorima odbacivši tezu da je oko toga bilo nesporazuma u komunikaciji.

Podsjetio je pritom na mjere, maske, higijenu, distancu i ostalo, te još jednom apelirao na sve da se cijepe.

U posljednja 24 sata na respirator je stavljeno još 18 osoba od toga 13 necijepljenih, od 159 hospitaliziranih 116 ih nije bilo cijepljeno, od preminulih 30 njih 23 nije bilo cijepljeno, nabrajao je Plenković naglasivši važnost cijepljenja.

Inače glavne teme sastanka parlamentarne većine bile su rebalans proračuna za ovu i proračun za iduću godinu koje su koalicijski partneri pozdravili.

I jedna i drugi dokument Vlada će usvojiti u četvrtak, nakon čega će rebalans biti raspravljen u Saboru idućeg tjedan a proračun početkom prosinca, najavio je Plenković.

Nikada se nisam miješao u promaknuća, razrješenja ili umirovljenja

O sukobu predsjednika RH Zorana Milanovića i ministra obrane Marija Banožića oko prijevremenog umirovljenja zapovjednika Počasno-zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula, Plenković je kazao da se u tu temu ne kani petljati, da se nikada nije miješao u promaknuća, razrješenja ili umirovljenja bilo kojeg časnika.

„Prema zakonu to se rješava u trokutu predsjednik, ministar obrane i glavni stožer”, poručio je.

Za sjednicu Vijeća za obranu i Vijeća za nacionalnu sigurnost kazao je pak da je predsjedniku RH ponudio tri termina u studenome te da očekuje da će se održati za otprilike dva tjedna.

Reforma zdravstva: U javnost pušten radni tekst koji nikada nije došao na Vladu

Što se tiče reforme zdravstva čije konture ovih dana objavljuju mediji, Plenković je kazao da će komentirati kada konačni tekst dođe na Vladu.

„U javnost je pušten neki radni tekst koji nikada nije došao na Vladu i izaziva puno komentara, to su radni dokumenti, nikakve konačne odluke niti konačne reforme nego ideje koje postoje u ministarstvu”, kazao je Plenković umirujući građane.

Izjave ravnatelja Fonda za obnovu Damira Vanđelića da oko 2000 obitelji na Banovini još nema adekvatan smještaj, što je stožer demantirao, Plenković je komentirao riječima kako ne zna što on ima od takvih izjava.

HDZ uplatio u proračun 14,3 milijuna kuna

Premijer je izvijestio i da je HDZ po presudi Vrhovnog suda u slučaju Fimi media uplatio u državni proračun 14,3 milijuna kuna naglasivši da će stranka nakon uplate uredno financijski poslovati.

„Stranka već godinama nema kredita, dugova, niti obveza, uredno financijski posluje ima stalno pozitivna izvješća državne revizije, a samo od prihoda od članarina u zadnjih par godina HDZ je uprihodio 42 milijuna kuna”, rekao je Plenković.

Na pitanje o najnovijem rejtingu stranaka Pleković je izrazio zadovoljstvo time što je HDZ na 31 posto dok su konkurenti na 12 posto i niže.

Tagovi: Andrej Plenković, online nastava
PROČITAJ I OVO
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE