GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Hrvatska stoji uz svoje heroje

Plenković: Hrvatska stoji uz svoje heroje
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 11.06.2022 / 14:39
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Predsjednik HDZ-a Andrej Plenković poručio je u subotu s 19. općeg sabora stranke da "Hrvatska stoji uz svoje heroje" pa neće prihvatiti da Srbija procesuira hrvatske branitelje, referirajući se na optužnice iz Srbije protiv četiri vojna pilota.

S obzirom na određene inicijative i zahtjeve koji prema Hrvatskoj dolaze, prošle godine vezano uz operaciju Bljesak, a ove godine vezano uz operaciju Oluja, rekao je Plenković, Hrvatska ne prihvaća da Srbija, koja sama sebi daje tzv. kvaziuniverzalnu nadležnost, procesuira ljude koji nisu njezini državljani za navodna kaznena djela koja nisu počinjena na njezinom teritoriju.

"Hrvatska se branila u Domovinskom ratu, branila se od agresije velikosrpskog Miloševićevog režima pa sigurno Vlada i HDZ neće dopustiti da 27 godina nakon pobjede u Domovinskom ratu tužiteljstvo, bilo da je riječ o BiH ili Srbiji, diže optužnice protiv hrvatskih zapovjednika, generala ili pilota. Hrvatska država i svi mi stojimo uz naše heroje", poručio je Plenković uz pljesak i povike okupljenih.

Posebna zahvala Tuđmanu

U govoru je posebnu zahvalu uputio prvom hrvatskom predsjedniku Franji Tuđmanu "na viziji, snazi, mudrosti, odlučnosti i umješnosti" da predvodeći hrvatski narod uz hrvatske branitelje ostvari samostalnu Hrvatsku, u čemu je HDZ imao ključnu ulogu.

"Danas i mi djelujemo na temelju njegove političke doktrine", istaknuo je Plenković u svom govoru.

Obraćajući se članovima stranke naglasio je kako je HDZ jak onoliko koliko je jak svatko od njih, sukladno odgovornosti, stručnosti i poduzetnosti.

"Zato svim našim članovima želim zahvaliti na svakodnevnom požrtvovnom radu na dobrobiti Hrvatske u svakoj općini, gradu i županiji. Svaki vaš napor jednako je vrijedan bez obzira na kojoj razini odgovornosti i upravljanja u Hrvatskoj netko radi", rekao je.

To pokazuje snagu HDZ-a, koji je jedina politička stranka koja je prisutna i dobiva povjerenje u svim krajevima Hrvatske, kaže Plenković.

Posebno je zahvalio utemeljiteljima stranke, obiteljima onih čiji su članovi poginuli ili stradali u Domovinskom ratu te hrvatskim braniteljima, vojnicima, policajcima, dragovoljcima, "svima koji su dali život za našu slobodu".

Tagovi: Andrej Plenković, optužnica protiv pilota, Franjo Tuđman, Domovinski rat
PROČITAJ I OVO
Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe razveselila Prištinu
INTEGRACIJA
Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe razveselila Prištinu
PRIŠTINA - Parlamentarna skupština Vijeća Europe (PACE) preporučila je u utorak prijem Kosova u tu organizaciju, što je naljutilo Beograd koji je rekao da je to "dan srama", dok ga je Priština nazvala "velikim danom" i korakom bliže prijemu u punopravno članstvo.
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE