GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Grčka vlada neće puštati migrante da nezakonito prolaze

Plenković: Grčka vlada neće puštati migrante da nezakonito prolaze
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 01.03.2020 / 21:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Aktualna grčka vlada premijera Kiriakosa Micotakisa neće puštati migrante kojima je Turska otvorila granice da nezakonito prolaze preko grčkog teritorija a mi ćemo im svim sredstvima pomagati u zaštiti vanjskih granica EU-a, rekao je u nedjelju hrvatski premijer.

Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan rekao je da je "otvorio vrata" za migrante nakon smrti desetaka njegovih vojnika u zračnim bombardiranjima režima sirijskog predsjednika Bašara al-Asada na sjeveru Sirije.

EU se oslanjala na Tursku da zaustavi migrantski val nakon što je od 2015. u Europu stiglo više od milijun ljudi s Bliskog istoka što je izazvalo političku krizu u Europi.

"Ova situacija zahtijeva europski odgovor, prije svega političko-diplomatski, i direktnim razgovorima s Turskom i na tome isto u ovom trenutku radimo", rekao je Andrej Plenković u Dnevniku HRT-a, dodajući da će aktualni grčki premijer, čija je stranka članica EPP-a kao i HDZ, voditi sasvim drugačiju politiku prema ilegalnim migrantima od one koju je vodio njegov prethodnik Aleksis Cipras.

"On neće voditi istu politiku kao njegov prethodnik Cipras, njegova vlada neće puštati migrante i izbjeglice na ovakav nezakonit način na teritorij Grčke. Mi ćemo im svim mogućim raspoloživim sredstvima pomagati u tome da zaštitimo vanjske granice EU-a, a to su u ovom konkretnom slučaju grčka i bugarska granica", rekao je.

Dodao je da je u intenzivnoj komunikaciji sa svim čelnicima, i onima EU-a kao i s grčkim i bugarskim premijerom i da se koordinira zajednički stav.

Tagovi: Andrej Plenković, migranti, Grčka
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE