GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Frka Petešić neće dati ostavku; još jedan primjer harange

Plenković: Frka Petešić neće dati ostavku; još jedan primjer harange
JASNA PORUKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.01.2022 / 17:04
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Premijer Andrej Plenković rekao je kako za sada nema promjena što se tiče covid potvrda, a poručio je i da predstojnik njegova Ureda Zvonimir Frka Petešić neće dati ostavku, da njegovo prebivalište nije relevantna tema, uz ocjenu kako je to još jedan primjer harange i da sada treba podvući crtu.

Plenković je na konferenciji za medije nakon sjednice Vlade rekao da u ovom trenutku nema nikakvih promjena glede politika u vezi s covid potvrdama čije ukidanje razmatraju uglavnom zemlje s puno većim obuhvatom cijepljenih građana nego što je kod nas.

Saborski zastupnik i predsjednik HSLS-a Dario Hrebak na koalicijskom sastanku je otvorio temu o ukidanju covid potvrda, a Plenković je u četvrtak rekao kako na tim sastancima u detalje prolaze sve teme.

"To je bio jedan komentar Hrebaka. U ovom trenutku nema nikakvih promjena glede politika u vezi s covid potvrdama. Primjeri iz drugih zemalja mogu biti korisni, ali su situacije bitno različite - tu raspravu vode mahom zemlje gdje je procijepljenost stanovništva puno veća nego naša", rekao je Plenković.

Dodao je kako nisu svi primjeri jednako primjenjivi u različitim okolnostima pa za sada nema nikakvih promjena što se tiče primjene covid potvrda u Hrvatskoj.
Upitan hoće li do popuštanja mjera ako bi se omikron nastavio širiti, odgovorio je kako je i sam rekao kako se čini da je taj soj blaži, a ako je to tako, to je dobro.

"Kakva će biti daljnja situacija, moramo dati još neko vrijeme liječnicima da vide. Ne može se politički kazati da je negdje možda situacija bolja pa ćemo sutra drugačije. To ne ide tako", rekao je Plenković.

Horvat i Vlada imaju potporu cijele koalicije

Premijer je naglasio da ministar Horvat i Vlada imaju potporu vladajuće koalicije.

Cjelokupna saborska oporba u četvrtak je dogovorila da kreću s prikupljanjem potpisa za opoziv ministra graditeljstva Darka Horvata zbog spore obnove nakon zagrebačkog i petrinjskog potresa i neiskorištavanja sredstava iz Fonda solidarnosti.

Na pitanje novinara da je predsjednik HSLS-a Dario Hrebak danas rekao kako su mu podršku dali "uvjetno". Plenković je odgovorio kako ne zna što je Hrebak rekao, ali da je "Horvat dobio potporu, kao i cijela Vlada, od cijele koalicije".

"Ministar radi, rade svi resori i točka", rekao je.

Upitan postoji li problem između Hrebaka i njega s obzirom na to da Hrebak spominje Horvata i covid potvrde, premijer je odgovorio kako misli da ne.

"Pa neki dan smo bili u Bjelovaru, održan je sastanak, suradnja je odlična. Koalicija je koalicija, svaka politička stranka mora imati neku svoju vidljivost i specifičnost. Mi smo tu tolerantni, nije da odmah zatvaramo vrata i kažemo - ne možemo više surađivati", istaknuo je Plenković.

O Frki Petešiću: Neće podnijeti ostavku; još jedan primjer harange i sad ćemo podvući crtu

Novinari su premijera pitali i da komentira prebivalište predstojnika Ureda Frke Petešića koji je prijavljen na Dugom otoku iako godinama radi u Zagrebu, a Plenković je poručio kako je to "fenomenalan primjer kako učiniti Frku Petešića nekim problemom, bilo za njega ili onako usput, za mene".

"Niz tema koje se otvaraju i odmah se traži kut kako to može naštetiti Vladi ili HDZ-u. Preporučio bih im da im Zvonko bude suradnik, da rade za Hrvatsku kao on pa neka onda pričaju o njemu. Za drugo čitajte priopćenje Ministarstva državne imovine", poručio je je premijer.

Na komentar novinara kako je pitanje bilo zašto je on prijavljen u Zagrebu, odgovorio je kako ne zna i ne bavi se tuđim osobnim stvarima. Vezano za korištenje državnog stana na koji je Frka Petešić ostvario pravo, Plenković je naveo kako su u tom stanu prije živjeli ministar Salaj, ministrica Sobol, državna tajnica Sonja Čikotić.

"U istom tom stanu i isto im je ministarstvo temeljem nekog pravilnika to dalo. Zvonko na to ima pravo kao državni dužnosnik. Ima pravo na to i točka", rekao je Plenković.

Na pitanje nije li logično da osoba koja blisko radi s premijerom bude primjer drugima i ispravno prijavi prebivalište, Plenković je odgovorio kako to nema veze s tim što je on dobio stan na korištenje.

"Uopće se time ne bavim, niti me to zanima, niti je ova tema relevantna, niti bitna. Ta tema je jedino u eteru da se napravi neki problemčić", ocijenio je Plenković.

Poručio je kako Frka Petešić neće podnijeti ostavku te će i dalje raditi svoj posao, a cijela situacija mu "izgleda ok" jer "čovjek nema u vlasništvu nekretninu ni u Hrvatskoj ni u Francuskoj".

"Ovo je još jedan primjer harange i sad ćemo podvući crtu", istaknuo je premijer, a dodao je kako ga ne zanima ni njegova obitelj.

"Je li on učinio nešto loše i nešto ukrao? Gdje je problem? Prvi kut - je li se zgrada u Jurišićevoj obnovila brže jer je on tamo? Nije. Drugi - ima li pravo na 96 kvadrata? Ima na 90, ali nisu baš svi stanovi rađeni po pravilniku, ajde ni tu nije problem. Treći je, kad smo utvrdili da nema nekretninu ni u Hrvatskoj ni u Francuskoj, gdje mu je prebivalište i boravište. Dajte molim vas", naveo je Plenković.

"Prestanimo više s time, opterećujete javnost, sami sebe. Radite aferu oko čovjeka kojem ne možete naći crno ispod nokta. Ovo se radi namjerno - haranga", poručio je novinarima.

Premijer je također na kraju dva puta rekao kako ovo govori bez nervoze te kako postoji limit na ovakve teme. "Pitajte Grbina kako se ponaša ako misli biti šef oporbe. Ovako kao jučer ne", zaključio je Plenković.

Tagovi: Andrej Plenković, Zvonimir Frka Petešić
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE