GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Plenković: Dobro da je sjednica VNS-a održana - policija kontrolira granicu

Plenković: Dobro da je sjednica VNS-a održana - policija kontrolira granicu
PREMIJER
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.03.2020 / 22:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u četvrtak kako je dobro da je danas održana sjednica Vijeća nacionalne sigurnosti na kojoj je istaknuto da hrvatska policija kontrolira granicu, te da po svim procjenama nema dinamiziranja migracijskog kretanja.

Plenković je rekao da u ovom trenutku, po svim procjenama, nema dinamiziranja migracijskog kretanja, jer je ključ u čvrstom stavu nove grčke vlade da drži kontrolu svoje granice i spriječi nezakonite migracije.

"Što se tiče vojske, mi smo razgovarali o tome da u ovom trenutku hrvatska policija kontrolira našu granicu i da će sve druge službe , ako bude potrebno, u okviru sustava Domovinske sigurnosti biti u pripravnosti da pomognu", rekao je Plenković novinarima u Daruvaru uoči druženja s članovima HDZ-a upitan o današnjoj sjednici VNS-a.

Plenković je rekao da u priopćenju sa sjednice VNS-u nisu eksplicitno spominjali vojsku. Smatra da je sve što je dosad poduzeto u vezi s migrantskom krizom i situacijom oko koronavirusa bilo pravodobno, učinkovito i transparentno.

"Sučeljavanje će biti idući tjedan. Moj stožer razgovara s predstavnicima medija, želimo da to bude medijski događaj. Miro Kovač sa svojim timom slobodno neka vodi svoju kampanju, a mi imamo svoju kampanju i svoj plan, rekao je Plenković.

Protukandidat Miro Kovač je danas ranije rekao da osim televizijskog, priželjkuje i sučeljavanje pred članovima stranke u najvećim gradovima, uoči unutarstranačkih izbora, 15. ožujka.

Plenković je pak u Daruvaru rekao da svi zainteresirani članovi HDZ-a mogu pročitati program "Odvažno za Hrvatsku" i čuti ga od njih. Ocijenivši da su njegovi protukandidati "alternativa bez programa", poručio je kako je dovoljno i medijsko sučeljavanje.

Plenković je odbacio i optužbe Mire Kovača da se raduje bilo čijoj bolesti.

Naime, Milijan Brkić i Ivan Penava iz opcije "Za promjene" zadnjih dana ne sudjeluju na predstavljanjima programa, jer su bolesni.

"Nikakvo radovanje bilo čijoj bolesti. Djeluju mi tako u nastupima. Argumenti koje on iznose u kampanji - umjesto da doprinesu jačanju i koheziji HDZ-a, više su nalik ljudima koji se ne sjećaju u kojoj su vladi bili, rekao je Plenković.

"Poput Tomislava Tolušića koji se sada valjda probudio, kao da nije bio na sastancima vlade ili nije pratio što radi bivša ministrica Nada Murganić u vezi s ratifikacijom Konvencije o sprječavanju nasilja nad ženama u obitelji", rekao je.

Poručio je i da HDZ, kao demokršćanska stranka, treba štititi obiteljske vrijednosti a koje se štite tako da se usprotivimo nasilnicima.

"Tolušić tada nije rekao ništa, nego obratno. Glasao je za tu konvenciju na Vladi a vidim da danas ima neke druge ideje. Neka malo vrati film unatrag pa neka se sjeti gdje je i kako je sudjelovao ", rekao je Plenković.

Plenković je poručio i da nije bilo koalicije s manjinama ili nekim drugim strankama Tolušić ne bi bio ministar niti potpredsjednik vlade. Vezano uz retoriku, kako ih je nazvao, "alternativnog tima bez programa", smatra da koriste retoriku oporbenih stranaka. "Imam dojam kao da sam na aktualnom prijepodnevu pa me napadaju SDP, Živi zid, Most ili netko drugi.

Plenkovć je dojma da su u mandatu ovog Hrvatskog sabora "mnogi odšutjeli ili prespavali, nisu stali u obranu vlade niti HDZ-a."

"Sad su najedanput u unutarstranačkoj kampanji preaktivni i prpošni bez ikakvog plana ili sadržaja. Meni oni djeluju kompletno deplasirano", rekao je Plenković i ustvrdio "da od protukandidata još nije čuo niti jedan konkretan i konstruktivan stav ni o čemu."

Predsjednik HDZ-a izrazio je i uvjerenje da će ponovno biti izabran na tu funkciju - kao i da će potporu dobiti njegov tim, jer drži da ne mogu imati vodstvo HDZ-a u kojem će u najužem vodstvu biti ljudi koji vuku u drugom smjeru.

"Želimo da vodstvo bude koherentno. Pluralizam da, ali koherentnost o smjeru stranke je minimum normalnog funkcioniranja. A ne da imamo situaciju u kojem stalno imate nekoga tko će vam stalno ići u rikverc. To ne ide", kazao je.

Tagovi: Andrej Plenković, Vijeće za nacionalnu sigurnost
PROČITAJ I OVO
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
DOMOVINSKI POKRET
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
ZAGREB - "Spremni smo na formiranje stastavljanje buduće većine i Vlade, spremni i na četiri godine u oporbi, ali spremni i na nove izbore."
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
PORUKE
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
ZAGREB - Dario Hrebak (HSLS) koalicijski partner HDZ-a kazao je kako se danas čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da sada kada je kampanja završila, emocije treba staviti na stranu i treba uključiti zdravi razum.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE