GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Petero uhićenih u novoj akciji USKOK-a u Zagrebu

Petero uhićenih u novoj akciji USKOK-a u Zagrebu
UHIĆENJA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 14.07.2021 / 10:31
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Uhićen je bivši šef Gradskih groblja Zagreb Patrik Šegota. Šegota je uhićen u Dubrovniku i u ovim ga trenucima policija prevozi u Zagreb.

Uz njega su uhićene još četiri osobe, i to na području tri županije.

Index doznaje da su uhićene i dvije službenice suda, a jedna od njih je voditeljica Zemljišnoknjižnog odjela u Sesvetama Ana-Marija Končić.

Svim uhićenima se danas pretražuju nekretnine.

USKOK se oglasio priopćenjem.

"Uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji protiv više osoba rezultat su kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om. Navedene radnje provode se u odnosu na pet osoba za koje se osnovano sumnja da su počinile koruptivna kaznena djela. USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost", priopćio je USKOK.

Priopćenjem se oglasio i MUP.

"Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Služba Rijeka) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje kojim je obuhvaćeno pet osoba. Zbog sumnje u počinjenje koruptivnih kaznenih djela policija je jutros na području policijskih uprava Dubrovačko-neretvanske, Zagrebačke i Primorsko-goranske uhitila pet osoba.
U tijeku je provođenje dokaznih radnji, a nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja izvijestit ćemo javnost o utvrđenom", stoji u priopćenju MUP-a.


Kako doznaje Index, PNUSKOK je u Gradskim grobljima, pretresaju ured pomoćnika za pravne poslove Drage Pleša, koji nije došao na posao. Nagađa se da je i on uhićen. Također, PNUSKOK pretresa sobu uhićenog šefa Groblja Patrika Šegote, koji sada radi u Zagrebparkingu.

Navodno se radi o malverzacijama u javnoj nabavi, pogodovanju i zloupotrebi položaja.

Šegota otišao s pozicije šefa Groblja nakon afere, na Bandićevom sprovodu nosio masku s njegovim likom
Podsjetimo, Šegota je dao ostavku zbog afere koja je izbila jer je raspisao javni natječaj za desetogodišnji zakup zemljišta na četiri unosne lokacije na Mirogoju. Na natječaju koji je trajao tek četiri radna dana su pobijedile četiri tek osnovane tvrtke. Sve četiri ponude bile su jednako vrijedne - 3510 kuna.

Sve te tvrtke ne posluju na lokacijama koje su dobile već su poslovanje prepustile obrtu Velina design u vlasništvu Veline Oršolić, bivše dance pjevačice.

Šegota se na Bandićevom sprovodu isticao po tome što je nosio masku s njegovim likom.

Današnja uhićenja su uslijedila nakon antikorupcijske akcije u kojoj je zadnjeg dana lipnja uhićeno više osoba povezanih s pokojnim gradonačelnikom Milanom Bandićem, među kojima i glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić.

Prvog srpnja USKOK i policija nastavili su s antikorupcijskom akcijom u kojoj je uhićeno 10 osoba, osam poduzetnika i dvoje gradskih zaposlenika.

Fotografija: Robert Anić, Pixsell

Tagovi: Patrik Šegota, Gradska groblja, Ana-Marija Končić, Milan Bandić
PROČITAJ I OVO
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
NA SLOBODI
Sergej Trifunović pušten na slobodu dva dana nakon hapšenja
BEOGRAD - Glumcu Sergeju Trifunoviću poslije saslušanja u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu ukinuto je zadržavanje.
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
REAKCIJE
Jankovics: Nisu me zvali ni Orban ni Milanović
ZAGREB - Zastupnika mađarske nacionalne manjine Roberta Jankovicsa zateklo je novinarsko pitanje predsjedniku Zoranu Milanoviću je li zbog njega on kontaktirao premijera Mađarske Viktora Orbana.
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
JASNA PORUKA
Posavec: I Grbin i Milanović mogu doći do parlamentarne većine jednako kao i Plenković
ČAKOVEC - Međimurski župan Matija Posavec osvojio je dva mandata sa svojom Nezavisnom platformom Sjever te je za N1 televiziju komentirao rezultate izbor, s kim bi mogao koalirati, ali i upozorenje Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar Vlade.
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
PRIZNANJE
Tomašević priznao: Žao nam je što nismo išli u točkastu koaliciju sa SDP-om
ZAGREB - Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević danas je izjavio da je protuustavna odluka Ustavnog suda o Zoranu Milanoviću da ne može biti mandatar ni premijer, te da će Možemo! podržati koga god SDP predloži za mandatara.
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE