GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Penava: Prosvjeda će biti

Penava: Prosvjeda će biti
PORUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.09.2018 / 15:33
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - U Ministarstvu branitelja održan je sastanak braniteljskih udruga o prosvjedu u Vukovaru. Na sastanku je, među ostalima, nazočio gradonačelnik Vukovara, Ivan Penava te glavni ravnatelj policije, Nikola Milina.

"Kontinuirano ostvarujemo rezultate, od raketiranja Banskih dvora, od kaznenih prijava, policija kontinuirano ostvaruje rezultate po pitanju procesuiranja ratnih zločina. Policija je ovdje bila u ulozi da prezentira što sve poduzima u suradnji s drugim nadležnim tijelima i to ćemo nastaviti raditi, kao što činimo i dosad", rekao je Milina.

Penava je nakon sastanka potvrdio da će se prosvjed u Vukovaru održati.

"Prosvjeda će biti. Sastanak nije bio na temu razuvjeravanja, bio je na temu iznošenja stavova", rekao je Penava.

"Stavovi su poprilično ujednačeni. U gotovo 95 posto stvari razmišljamo jednako. Ministar Medved je iznosio svoj stav, sasvim je jasno da je ova tematika vrlo bitna, vrlo bolna, kao i činjenica da je u sve ovo vrijeme jako malo napravljeno po tom pitanju i da se s punim pravom svi mi osjećamo i razočarano u institucije i ostavljeno i izdano i naprosto dalje tako ne može i nije moglo. Jednako tako, ono što treba biti sasvim jasno, svi akteri koji su bili na sastanaku, nitko ne postavlja pitanje treba li prosvjed i jesu li ovakvi rezultati prihvatljivi, što ukratko znači da skup ostaje, skupina ljudi koja će komunicirati i isturiti ovu temu u fokus javnosti i potaknuti institucije ove države da konačno donese rezultate", rekao je Penava.

"Ja sam poticaj ljudima koji su preuzeli dužnosti u tim institucijama da se moraju pokrenuti u smislu donošenja odluka. Prosvjed je dodatan motiv ili kontrola da u periodu od godine dana imamo rezultat", rekao je.

Na pitanje očekuje li reakciju HDZ-a na svoj potez, Penava je odgovorio da reakciju ne očekuje. "Ja ne očekujem reakciju, a hoće li je biti na ovu temu, to je toliko minorno u odnosu na sve ostalo", rekao je Penava.

"Moja Vlada je na funkciji godinu i pol. U politici sam od 2010. Otpočetka sam jednoznačan u ovom prosvjedu, prosvjed je upućen protiv institucija. Nitko pametan ne može prozivati ministra koji je na dužnosti pola godine za odgovornost u proteklih 27 godina, ali da imam pravo u državi koja je demokratska, reći da 27 godina stvari nisu dobre, to je apel, alarm da se moramo trgnuti i donijeti rezultat", rekao je Penava.

Upitan za komentar na izjave Milorada Pupovca iz Sabora, Penava je kazao da ih nije pratio.

"I da sam pratio, ne bih komentirao. Imam svoj fokus, to je grad Vukovar i građani Vukovara, a državnu politiku bih prepustio onima kojima je to u nadležnosti", rekao je Penava.

Tagovi: Ivan Penava, prosvjed u Vukovaru, Nikola Milina
PROČITAJ I OVO
Vučić: Pomoć ugostiteljima, mere možda samo ovaj vikend
NAJAVE
Vučić: Pomoć ugostiteljima, mere možda samo ovaj vikend
BEOGRAD - Aleksandar Vučić je večeras gostujući na RTS, rekao da će turističke agencije, hotelijeri i ugostitelji, dobiti po jednu minimalnu zaradu.
Plenković: Hrvatska je za očuvanje WHO-a
STAVOVI
Plenković: Hrvatska je za očuvanje WHO-a
ZAGREB - Svjetsku zdravstvenu organizaciju (WHO) treba očuvati kao vodećeg autoriteta i čuvara javnog zdravstva na globalnoj razini, izjavio je petak na sjednici UN-a petak hrvatski premijer Andrej Plenković.
Vagić: U Areni Zagreb očekuje se veći priljev pacijenata
OČEKIVANJA
Vagić: U Areni Zagreb očekuje se veći priljev pacijenata
ZAGREB - Koordinator stacionara u Areni Zagreb Davor Vagić najavio je u četvrtak da se u sljedećim danima, s obzirom na stanje u KB Dubrava i Klinici za infektivne bolesti, očekuju veći priljev pacijenata pa pojačavaju broj osoblja.
Fauci i pod Bidenom ostaje vodeći čovjek SAD-a za koronu
ODLUKE
Fauci i pod Bidenom ostaje vodeći čovjek SAD-a za koronu
WASHINGTON - Anthony Fauci, vodeći američki stručnjak za zarazne bolesti, izjavio je u četvrtak kako očekuje da će nastaviti savjetovati vladu i nakon inauguracije izabranog predsjednika Joea Bidena u siječnju.
Tegnell kaže da još nema potrebe za nošenje maski
MASKE
Tegnell kaže da još nema potrebe za nošenje maski
STOCKHOLM - Nema još potrebe za nošenje maski u Švedskoj, rekao je u četvrtak vodeći zdravstveni dužnosnik u toj zemlji s više od 7000 umrlih od početka epidemije covida-19, dan nakon što je WHO objavio preporuke o široj uporabi maski.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE