GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Penava izlazi iz HDZ-a

Penava izlazi iz HDZ-a
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 20.05.2020 / 11:19
Autor: SEEbiz
VUKOVAR - Vukovarsaki gradonačelnik Ivan Penava objavio je kako izlazi iz HDZ-a.

Povukao je sve vijećnike HDZ-a.

"S današnjim datumom iz članstva HDZ-a istupaju predsjednik gradskog odbora HDZ-a Vukovara, svi zamjenici predsjednika, predsjednik gradskog vijeća, svi vijećnici HDZ-a, svi predsjednici temeljnih organizacija HDZ-a", rečeno je na press konferenciji. "Zašto je došlo do ovakve odluke, to pitanje trebate postaviti svima u stranačkoj vertikali HDZ-a", kazao je Damir Barna.

"Nakon trideset godina i pet mjeseci, odlučio sam napustiti HDZ. Od sadašjeg predsjednika stranke sam očekivao da stranka počne poštivati različita mišljenja. Nisam to dočekao. Da sam predsjednik Plenković, imali smo unutarstranačke izbore, prvo bih uvažio rezultate unutarstranačkih izbora, zapitao se ako smo demokratska stranka i naravno da svatko ima pravo kandidirati se i biti protukandidat. Kod nekih su prisutne sujete, a različita mišljenja se ne uvažavaju. Pošto se to nije desilo istupam iz HDZ-a", rekao je Tomislav Šota.

"Ovo je za nas jedan izuzetno težak i emotivan trenutak. Da, napuštamo HDZ, to je svima jasno. To nam nije drago i mrzimo činjenicu da smo bili prisiljeni u toj dilemi izbora između temeljnih vrijednosti, ljudskih vrijednosti i stranačke poslušnosti i stege, odabrati, naravno, ovo prvo", rekao je Ivan Penava, vukovarski gradonačelnik.

Zahvalio je svima koji su im vjerovali te ih moli za razumijevanje, da pročitaju što im je težnja. "Da, stojimo čvrsto iza stavova, kako smo to činili i prvog dana, a onaj dio koji to neće moći razumjeti, molim ih za oprost, jer smo uvjereni da sve ovo što činimo, činimo iz ispravnih razloga", poručio je Penava.

HDZ je odlučio nastaviti sramotnu šutnju kao i proteklih 29 godina, okrenuo je leđa Vukovaru i tim činom pregazio vrijednosti žrtava, stoga se svi mi ovdje zahvaljujemo na suradnji i krećemo svojim putem, jer, podsjećam, ovo je ipak Grad heroja, i naša je dužnost ostati uspravnima zbog njih i zbog generacija koje trebaju doći. Ne samo da su okrenuli leđa i nastavili sa sramotnom šutnjom, još su tražili i od nas da te teme pustimo i prepustimo zaboravu, rekao je Penava.

Nabrojao je i razloge napuštanja HDZ-a. Prvi, ujedno i najemotivniji, rekao je Penava, razlog jest neprocesuiranje ratnih zločina.

"Za jedan razoreni grad nitko u ovoj državi nije odgovarao", rekao je Penava.

Drugi je razlog gospodarske prirode. "Vukovar se svih ovih godina koristi u marketinške svrhe", rekao je Penava, dodavši da su vukovarske tvrtke ostale bez mehanizma, a to se dogodilo u mandatu ove Vlade.

Tagovi: Ivan Penava, Vukovar, HDZ
PROČITAJ I OVO
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
STRATEGIJA
Grbin: SDP traži konstituiranje Sabora
ZAGREB - O micanju Turudića kaže da ga se ne može razriješiti jer on još nije stupio na dužnost, ali se može odluka o njegovom imenovanju staviti van snage.
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
JASNA PORUKA
Plenković poručio DP-u: Nema ništa od deratifikacije Istanbulske konvencije
ZAGREB - "Nije to realno, to smo im već rekli. Kad se govori o zaštiti žena i djece od nasilja u obitelji, to je važan instrument Vijeća Europe."
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?
SVAĐA
Potres u Mostu: Raspudići napuštaju stranku?

ZAGREB - Svađa oko sastavljanja lista za EU izbore u Mostu završila je raskolom i napuštanjem dva istaknuta člana Mosta, Marije Selak Raspudić i Nina Raspudića - doduše, Marija Selak Raspudić svoj saborski mandat provela je u saborskom Klubu Mosta kao nezavisna iako ju šira javnost doživljava kao mostovku.

Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
STAVOVI
Pupovac o sastavljanju većine: Nijedna opcija nam nije neprihvatljiva, pa i da ostanemo po strani
ZAGREB - Posljednji je dan predaje lista za europske izbore, a sve stranke koje žele imati svoje zastupnike u Europskom parlamentu kandidature moraju predati do ponoći.
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
NOVA VLADA
Mario Radić: Prerano je govoriti o DP-ovim imenima u novoj vladi
ĐURĐEVAC - Sutra ćemo, kako se čini, sjesti za stol s HDZ-om, kazao je te dometnuo da su se odlučili za žurniji tempo razgovora s drugim političkim strankama.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE