" />
"> Pazin: Jedanaestero djece nije primljeno u vrtić jer ih roditelji ne žele cijepiti | SEEbiz.eu

Pazin: Jedanaestero djece nije primljeno u vrtić jer ih roditelji ne žele cijepiti

Pazin: Jedanaestero djece nije primljeno u vrtić jer ih roditelji ne žele cijepiti
ANTIVAKSERI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 17.07.2020 / 07:57
Autor: SEEbiz / Glas Istre

PAZIN - Upravno vijeće Dječjeg vrtića "Olga Ban" Pazin donijelo je odluke o konačnoj rang listi upisane djece u pedagošku 2019./2020. godinu u matični i područne vrtiće.

U vrtićki program matičnog vrtića u Pazinu upisuje se 48 prijavljene djece s prebivalištem na području Grada Pazina. Nije primljeno petero prijavljene djece koja nemaju prebivalište na području Grada Pazina, dok ih čak osam nije upisano jer ne ispunjavaju uvjete upisa propisane programom obveznih cijepljenja Ministarstva zdravstva, ili nije predana sva obvezna dokumentacija.

U jaslički program matičnog vrtića u Pazinu u pedagošku 2020./2021. godinu upisuje se 51 prijavljeno dijete s prebivalištem na području Grada Pazina koja ostvaruju prednost prema rang listi. Ispod crte za pazinske jaslice našlo se 12-ero djece. Odbijeno je 10-ero prijavljene djece koja nemaju prebivalište na području Grada Pazina. Također u jaslički program nije upisano petero prijavljene djece koja ne ostvaruju uvjete uzrasta, i konačno nije upisano troje prijavljene djece koja ne ispunjavaju uvjete upisa propisane Programom obveznih cijepljenja Ministarstva zdravstva.

Dakle, ukupno u program pazinskih jaslica iz raznih razloga nije upisano 30 djece.

U cjelodnevni program Područnog vrtića u Pazinskim Novakima (Općina Cerovlje) u pedagošku 2020./2021. godinu upisuje se osmero prijavljene djece, dok je odbijeno troje djece koja ne ispunjavaju uvjete za upis. U Područni vrtić u Motovunu upisana su sva prijavljena djeca, a bilo ih je 6. U Područni vrtić u Lupoglavu upisuje se 10-ero djece koja ostvaruju prednost prema rang listi. Jedno se dijete našlo ispod crte, dok je šestero djece odbijeno jer nemaju prebivalište na području općine. U Područni vrtić u Gračišću upisuje se samo četvero djece koja ostvaruju prednost prema rang listi, a njih čak osmero je odbijeno jer su se prema ostvarenim bodovima našli ispod crte na rang listi.

U Područni vrtić u Tinjanu u pedagošku 2020./2021. godinu upisuje se 23 prijavljene djece koja ostvaruju prednost prema rang listi. Ne upisuje se sedmoro prijavljene djece koja su prema ostvarenim bodovima ispod crte na rang listi. Također, nije upisano jedno dijete jer nema prebivalište na području općine, zatim jedno dijete koje ne ispunjava uvjete upisa propisane programom obveznih cijepljenja Ministarstva zdravstva te jedno dijete koje ne ispunjava uvjet uzrasta.

U Područni vrtić u Karojbi u pedagošku 2020./2021. godinu upisuje se 20 djece koja ostvaruju prednost prema rang listi. Troje djece našlo se ispod crte rang liste. U Područni vrtić u Svetom Petru u Šumi upisuju se sva prijavljena djeca, odnosno njih 26. No, djeca koja nemaju prebivalište na području općine upisuju se na rok do kraja pedagoške godine.

Za djecu s područja Općine Žminj roditelji plaćaju punu ekonomsku cijenu po djetetu ukoliko ne dostave potvrdu o sufinanciranju programa vrtića od strane njihove jedinice lokalne samouprave do 1. rujna.

Vrtić počinje s radom 1. rujna 2020. U slučaju bilo kakvih promjena vezanih uz epidemiološku situaciju obavijesti će biti na web stranici vrtića.

Tagovi: antivakseri, Pazin, Istra, cijepljenje, Tinjan
PROČITAJ I OVO
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
ODJECI
Njemački mediji: Plenković će imati velike muke kako bi sastavio većinu
BERLIN - Mediji s njemačkoga govornog područja u analizama izbora u Hrvatskoj ukazuju na predstojeće mukotrpno sastavljanje vlade i ne isključuju mogućnost novih izbora.
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
PORUKE
Milinović: Ustavni sud vraća nas u kaljužu
ZAGREB - Ne stišavaju se reakcije na odluku Ustavnog suda da Zoran Milanović ne može biti mandatar i predsjednik Vlade.
Preminula Bojana Janković
IN MEMORIAM
Preminula Bojana Janković
BEOGRAD - Beživotno telo B.J. (1977) pronađeno je sinoć oko 19 u stanu u Ulici Đure Daničića, u Starom gradu.
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
RIZICI
Direktor CIA-e: Realan rizik da bi Ukrajina mogla izgubiti rat do kraja 2024.
WASHINGTON - Direktor američke Središnje obavještajne agencije (CIA) William Burns upozorio je da postoji "realni rizik" da bi Ukrajinci mogli izgubiti rat od Rusije na bojnom polju do kraja 2024. godine.
Preminuo Brano Mićunović
IN MEMORIAM
Preminuo Brano Mićunović
BUDVA - Taj Nikšićanin imao je razvijen biznis u Crnoj Gori, ali je najčešće pominjan kao osoba koja je rukovodila organizovanim kriminalom.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE