GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Pavičić Vukičević: Neću se kandidirati za gradonačelnicu

Pavičić Vukičević: Neću se kandidirati za gradonačelnicu
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.02.2021 / 20:15
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Jelena Pavičić Vukičević, koja nakon smrti zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića obnaša tu dužnost do kraja redovnog mandata, rekla je u nedjelju se neće kandidirati na predstojećim lokalnim izborima.

Dosadašnja zamjenica gradonačelnika i njegova dugogodišnja suradnica rekla je za RTL da je svoju političku karijeru vezala uz karijeru Milana Bandića, te ne razmišlja o tome da ona bude kandidatkinja na izborima.

Dodala je i da dosad nije bilo prilike za razgovor o tome kome će dati svoju potporu na izborima.

"Na nama je da najbolje organiziramo komemoraciju i sam sprovod, da se oprostimo od prvog čovjeka grada u proteklih 21 godinu, a nakon toga će sasvim sigurno biti dovoljno vremena za razgovore o novim potezima", ustvrdila je.

"Imam osjećaj da mi se u proteklom danu pred očima izvrtio cijeli život, sjećam se svih naših kampanja, uspjeha i nekih poraza, 24 godina zajedničkog rada", rekla je.

Po njezinim riječima, nije mogla zamisliti da će se ovo dogoditi jer je Bandić bio redovit na zdravstvenim kontrolama, no, s druge strane, znali su i da mu je zdravlje ugroženo zbog mnogih bolesti od kojih pobolijevao proteklih godina.

Izvijestila je kako je današnji dan s kolegama provela u organizaciji komemoracije i sprovoda te se nisu posvećivali temama koje očekuju Zagreb u iduća tri mjeseca, no, vjeruje da će s time početi već u ponedjeljak.

"Posla ima jako puno, velika smo i dobro organizirana Gradska uprava, s 27 gradskih upravnih tijela, zavoda i službi. Naša misija je nastaviti tamo gdje je Milan Bandić stao, mislim da mu to dugujemo, da to dugujemo našem gradu i sugrađanima", dodala je.

Pavičić Vukičević kaže da im je cilj sve one usluge, funkcije i službe - koje čine život u Gradu Zagrebu ugodnim - ojačati i omogućiti svima koji imaju pravo na socijalnu skrb da nesmetano mogu i dalje konzumirati te usluge.

"U prvom razgovoru došli smo do zaključka da nam je za činiti sve one aktivnosti koje bi činili kao da je gradonačelnik s nama", rekla je Pavičić-Vukičević.

Zagrepčanima je poručila da "ne trebaju osjećati nesigurnost koju možda osjećaju".

"Mi smo doista danas svi ovdje, svih nas 2600, trgovačka društva, ustanove, svi smo posvećeni tom cilju da se naš grad i dalje normalno razvija i funkcionira. Mi to dugujemo gradonačelniku i duboko sam uvjerena da ni ovog puta nećemo na bilo koji način ugroziti tu našu misiju", zaključila je.

Sprovod Milana Bandića održat će se u srijedu u 12 sati na zagrebačkom groblju Mirogoj, na kojemu su, izvijestila je Pavičić-Vukičević, u dogovoru s obitelji odabrali lijepo i prikladno mjesto za funkciju i veličinu osobe. Na pitanje novinara odgovorila je da to mjesto neće biti u Aleji velikana.

Tagovi: Jelena Pavičić Vukičević, Milan Bandić, umro Bandić
PROČITAJ I OVO
Posljedice dugotrajne korone: Okus i miris nestali zauvijek?
OSJETI
Posljedice dugotrajne korone: Okus i miris nestali zauvijek?
NEW YORK - Tri dana nakon pozitivnog nalaza na koronavirus "sve je imalo okus kartona", prisjeća se 38-godišnja Elizabeth Medina, koja je na početku pandemije izgubila osjete okusa i mirisa. Godinu poslije, boji se da se oni nikada neće vratiti.
Lasso pobijedio u drugom krugu predsjedničkih izbora u Ekvadoru
EKVADOR
Lasso pobijedio u drugom krugu predsjedničkih izbora u Ekvadoru
QUITO - Ekvadorski bankar Guillermo Lasso u drugom je krugu predsjedničkih izbora održanima u nedjelju pobijedio ljevičarskog ekonomista Andresa Arauza, zalažući se za održanja politike otvorenog tržišta, umjesto povratka u socijalizam.
SAD primijenio 187 milijuna doza cjepiva protiv covida 19
CJEPIVO
SAD primijenio 187 milijuna doza cjepiva protiv covida 19
WASHINGTON - Sjedinjene Države do nedjelje su primijenile više od 187 milijuna doza cjepiva protiv covid-19 i distribuirale 237,7 milijuna doza, priopćili su američki Centri za kontrolu i prevenciju bolesti.
Australija neće do kraja godine cijepiti sve stanovnike nakon preporuka o AZ cjepivu
CIJEPLJENJE
Australija neće do kraja godine cijepiti sve stanovnike nakon preporuka o AZ cjepivu
CANBERRA - Australija je odustala od cilja da cijepi gotovo svih 26 milijuna stanovnika do kraja 2021. godine nakon preporuke da se osobe mlađe od 50 godina protiv covid-19 radije cijepe Pfizerovim cjepivom nego AstraZenecinim.
Čičin-Šain: Mjere iz 2020. više nisu tako efikasne u borbi protiv virusa
STAVOVI
Čičin-Šain: Mjere iz 2020. više nisu tako efikasne u borbi protiv virusa
ZAGREB - Virusni imunolog Luka Čičin-Šain u Dnevniku N1 govorio je o epidemiološkoj situaciji u Hrvatskoj.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE