GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Papa Franjo je dobro nakon operacije

Papa Franjo je dobro nakon operacije
OPORAVAK
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.07.2021 / 06:57
Autor: SEEbiz / H
VATIKAN - Papa Franjo je dobro nakon operacije na debelom crijevu, poručio je Vatikan u nedjelju, nakon što je 84-godišnji Papa prvi put hospitaliziran od kada je izabran 2013. godine.

Glasnogovornik Matteo Bruni rekao je u izjavi da je Papa "dobro reagirao" na operaciju, koja je obavljena uz opću anesteziju i za koju je Vatikan ranije rekao da je zakazana i da nije potaknuta hitnom situacijom.

Bruni nije dao dodatne detalje o operaciji, niti o tome koliko je trajala, a nije kazao ni koliko će dugo Papa ostati u rimskoj bolnici Gemelli.

Papa je u bolnicu došao u nedjelju popodne, a izjava Vatikana objavljena je nešto prije ponoći po rimskom vremenu.

Papa Franjo je operiran zbog simptomatske divertikularne stenoze debelog crijeva. Operaciju je izveo medicinski tim od 10 osoba.

Osim što uzrokuje bol, stanje može dovesti do nadutosti, upala i poteškoća u stolici. Teži da više pogađa starije ljude.

Ovo je prvi put da je papa Franjo primljen u bolnicu od kada je izabran 2013. godine.

Papa se samo nekoliko sati prije objave da odlazi na operaciju obratio tisućama ljudi na Trgu svetog Petra tijekom nedjeljnog blagoslova i najavio putovanje u Slovačku i Budimpeštu u rujnu.

Papi Franji ponekad nedostaje daha jer mu je uklonjen dio jednog plućnog krila zbog bolesti od koje se liječio još kao mladić u rodnoj Argentini.

On također pati od išijasa, odnosno stanja koje uzrokuje snažnu bol od donjeg dijela leđa duž živca do nogu.

Zbog bolova, ponekad teško hoda i redovito ide na fizikalnu terapiju, a iz tog je razloga i propustio nekoliko događaja početkom ove godine.

Tagovi: papa Franjo, debelo crijevo, bolnica Gemelli, Vatikan
PROČITAJ I OVO
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
PORUKE
Radić: Jamčim da će DP ostati jedinstven
ZAGREB - U poslijeizbornim kombinacijama najviše se, kao onaj koji bi mogao donijeti prevagu u sastavljanju nove Vlade, spominje Domovinski pokret, čija je koalicija na parlamentarnim izborima održanima u srijedu osvojila 14 mandata.
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
PREDSJEDNIK
Milanović: Ovo je priprema za državni udar, ali to neće proći
ZAGREB - "Ja ne moram biti mandatar. Očekivao sam i nešto više glasova. Većina je glasala za promjene, to bi se moralo poštivati. Tko će biti mandatar odlučuje samo saborska većina."
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
PRIJETNJE
Troje ustavnih sudaca: Šeparović prijeti Saboru, to je protuustavno
ZAGREB - Troje ustavnih sudaca (Andrej Abramović, Lovorka Kušan i Goran Selanec) bilo je protiv odluke Ustavnog suda o Milanoviću.
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ODGOVOR
Milanović ovom fotografijom odgovorio Ustavnom sudu
ZAGREB - "Danas u 17 sati reći ću vam što mislim o onome što je u ime Ustavnog suda danas rekao HDZ-ovac Miroslav Šeparović. A do tada pogledajte kako HDZ donosi odluke tzv. Ustavnog suda", napisao je predsjednik Milanović.
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
OŠTRO
Grbin o odluci Ustavnog suda: Popišali su se na sve nas
ZAGREB - Predsjednik SDP-a Peđa Grbin sazvao je izvanrednu konferenciju za novinare s početkom u 15:30 u središnjici stranke na Iblerovom trgu.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE