GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Paladina: Sve sam stekao na zakonit način

Paladina: Sve sam stekao na zakonit način
TVRDNJE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.04.2022 / 10:07
Autor: SEEbiz / Jutarnji list
ZAGREB - Ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Josip Paladina ustvrdio je u razgovoru za uskrsni trobroj Jutarnjeg lista da je svu imovinu stekao zakonito te obećao da će ubrzati obnovu.

Angažman vlade po pitanju obnove i želja da se maksimalno pomogne građanima je daleko veća nego što je to slučaj u nekim drugim zemljama koje su imale slična iskustva. Obnova je svakako jedan od glavnih prioriteta i mogu reći da u tom smislu imam snažnu podršku vlade i premijera. No, unatoč tome, svi smo složni u činjenici kako dinamika pokretanja radova mora biti veća i to će biti moj glavni zadatak, kazao je Paladina.

Na tvrdnju da u Zagrebu više od dvije godine nakon potresa nemamo nijednu konstrukcijski obnovljenu nekretninu ministar kaže da ta činjenica govori sama za sebe.

Mogu se složiti s time da je obnova konstrukcije najzahtjevniji dio obnove, kao i da je u međuvremenu puno posla napravljeno u segmentu nekonstrukcijske obnove i zbrinjavanja ljudi, ali ovaj dio moramo ubrzati. Moj glavni zadatak bit će upravo da građani vide sve veći broj otvorenih gradilišta.

Ustvrdio je i da početak gradnje tisuću domova u godinu dana ne zvuči nerealno. Nije ta brojka određena slučajno, već je nastala kao rezultat detaljnog sagledavanja cjelokupnog procesa. Tome će uvelike pridonijeti ovih nekoliko konkretnih koraka koje sam predstavio u planu obnove, koji možda ne izgledaju kao nešto novo, ali će u praksi činiti veliku razliku.

Najbogatiji hrvatski ministar rekao je i da je sve što je zaradio rezultat njegova 15-godišnjeg menadžerskog rada, poduzetničkih pothvata i ulaganja.

Puno sam radio, ali sam puno i riskirao, vidi se to iz moje imovinske kartice, isto kao i koliko kredita imam. Nisu to moji prvi krediti, imao sam ih puno u životu. Sve što sam stjecao sam ili štedio ili ulagao, dizao kredite i ponovno ulagao, a sve od navedenog bilo je u privatnom sektoru i na tržišnim osnovama te, ono najvažnije, bilo je zakonito.

Rekao je i da nije razmišljao kako je zaradio prvi milijun te da je značajna sredstva zaradio u zadnjih deset godina.

Tagovi: Ivan Paladina, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, obveznice Instituta IGH, Nataša Novaković, Delta savjetovanje, Hrvatska banka za obnovu i razvitak
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE