GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oxford najbolje sveučilište, splitsko 801., a zagrebačko ispod prvih 1000

Oxford najbolje sveučilište, splitsko 801., a zagrebačko ispod prvih 1000
SVEUČILIŠTA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 02.09.2020 / 18:49
Autor: SEEbiz / H

NEW YORK - Times Higher Education objavio je rang-listu najboljih sveučilišta za 2021. godinu prema kojoj je Sveučilište u Oxfordu opet najbolje u svijetu, dok se Sveučilište u Splitu nalazi na zbirnoj poziciji 801-1000, a Sveučilište u Zagrebu na poziciji 1001+.

Rang-listom je obuhvaćeno više od 1500 sveučilišta iz 93 zemalja, što je najviše do sada. Lista se temelji na 13 pokazatelja uspješnosti u četiri područja: poučavanje, istraživanje, prijenos znanja i međunarodna perspektiva.

U odnosu na listu za 2020. godinu, splitsko sveučilište je palo na ljestvici. Tada je imalo zbrinu poziciju 601–800, a sada se nalazi na mjestu 801–1000. Ipak, splitsko sveučilište je najbolje pozicionirano hrvatsko sveučilište. Sveučilište u Zagrebu ostalo je na istoj poziciji, ispod prvih 1000 najboljih.

Sveučilište u Ljubljani je rangirano kao i splitsko, a Sveučilište u Mariboru kao zagrebačko. Najbolje rangirano sveučilište u Srbiji je Sveučilište u Beogradu na poziciji 601–800, a ono u Novom Sadu je ispod 1000.

Sveučilište u Oxfordu je na vrhu rang-liste već petu godinu za redom, a slijede Sveučilište Stanford, Sveučilište Harvard, California Institute of Technology te na petom mjestu Massachusetts Institute of Technology.

Najbolja sveučilišta nalaze se u SAD-u, čak rekordnih osam je među prvih 10. Kinesko Sveučilište Tsinghua postalo je prvo azijsko sveučilište koje se probilo među prvih 20 prema metodologiji koja je pokrenuta 2011.

Ove je godine 141 sveučilište prvi put na ljestvici, a na čelu je nedavno spojeno francusko Sveučilište Paris-Saclay sa zajedničkim 178. mjestom. Indija ima najveći broj novih unosa -14 i može se pohvaliti rekordnim brojem rangiranih institucija - 63.

Tagovi: Oxford, splitsko sveučilište, Stanford, Harvard, Massachusetts Institute of Technology, Zagrebačko sveučilište, Beogradski univerzitet
PROČITAJ I OVO
Švicarci na referendumu zabranili nošenje burki
REFERENDUM
Švicarci na referendumu zabranili nošenje burki
BERN - Švicarci su na referendumu u nedjelju glasali za zabranu nošenja burki u restoranima, trgovinama i na drugim javnim mjestima.
Farage napušta politiku
ODLAZAK
Farage napušta politiku
LONDON - Britanski političar i zagovornik Brexita Nigel Farage objavio je da se povlači iz politike i odstupa s čela svoje stranke Reform UK.
U Sloveniji u siječnju trećina više umrlih nego lani
SMRTNOST
U Sloveniji u siječnju trećina više umrlih nego lani
LJUBLJANA - U Sloveniji je u siječnju ove godine umrlo 2617 osoba, što je za 32,8 posto više nego u istom mjesecu 2020. i 27,5 posto više od siječanjskog prosjeka od 2015. do 2019., pokazuju podaci državnog ureda za statistiku objavljeni u nedjelju.
Ostavke zbog cijepljenja preko reda padaju i u Corleoneu
MAFIJA I CJEPIVO
Ostavke zbog cijepljenja preko reda padaju i u Corleoneu
CORLEONE - Načelnik sicilijanskog gradića Corleonea u nedjelju je objavio da podnosi ostavku nakon što se preko reda cijepio protiv covida-19, a policija je otvorila istragu.
I AP piše o golemim vrtačama koje su se pojavile nakon potresa kod Petrinje
VRTAČE
I AP piše o golemim vrtačama koje su se pojavile nakon potresa kod Petrinje
ZAGREB - Američka novinska agencija Associates Press objavila je zanimljiv članak o ogromnim vrtačama koje su se počele pojavljivati na Baniji nakon razornog potresa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE