GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovo su pravila prve američke predsjedničke debate

Ovo su pravila prve američke predsjedničke debate
PRAVILA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 16.06.2024 / 07:59
Autor: SEEbiz
WASHINGTON - Prva američka predsjednička debata između sadašnjeg predsjednika Joea Bidena i republikanskog suparnika Donalda Trumpa 27. lipnja uključivat će dvije stanke za reklame, zabranu rekvizita i isključene mikrofonima osim kada govor suparnik, objavio je CNN u subotu.

U svibnju su se kandidati dogovorili da će se sučeliti u dvije debate, uključujući jednu ovog mjeseca koju će voditi CNN-ovi voditelji Jake Tapper i Dana Bash u Atlanti, dok će drugu 10. rujna ugostiti ABC.

CNN je u subotu objavio da će se oba kandidata pojaviti na jedinstvenom podiju tijekom 90-minutne debate, da će se pozicije na podiju odrediti bacanjem novčića i da će kandidati dobiti olovku, blok papira i bocu vode, ali ne mogu koristiti rekvizite.

“Mikrofoni će biti isključeni tijekom cijele debate osim za kandidata čiji je red da govori”, rekao je CNN.

CNN, odjel Warner Bros Discoveryja, rekao je da će moderatori “koristiti sve alate koji su im na raspolaganju kako bi nametnuli tajming i osigurali civiliziranu raspravu”.

Tijekom dvije stanke za reklame, osoblje kampanje ne smije komunicirati sa svojim kandidatom i neće biti publike u studiju.

CNN je rekao da se kandidati koji ispunjavaju uvjete za sudjelovanje moraju pojaviti na dovoljnom broju državnih glasačkih listića kako bi dosegli prag od 270 izbornih glasova potrebnih za pobjedu i osvojili najmanje 15 posto u četiri odvojena nacionalna glasanja.

Debate, koje će privući desetke milijuna televizijske publike u SAD-u, pune su rizika za oba kandidata koji se suočavaju s tijesnom utrkom. Biden ima tri željene teme za raspravu, a to su prava na pobačaj, stanje demokracije i gospodarstvo.

Trump je odbio raspravljati o svojim suparnicima tijekom republikanske utrke za nominaciju. Njegov tim istaknuo je imigraciju, javnu sigurnost i inflaciju kao ključna pitanja uoči rasprave.

Tagovi: biden, trump, Warner Bros Discovery, cnn
PROČITAJ I OVO
Donatori demokrata podržali Harris, evo što slijedi
SCENARIJI
Donatori demokrata podržali Harris, evo što slijedi
WASHINGTON - Jedan izvor uključen u odjel za prikupljanje sredstava za kampanju odahnuo je nakon što je u nedjelju objavljeno da se predsjednik Joe Biden više neće ponovno kandidirati.
Trump se brzinski oglasio o Bidenovom povlačenju
REAKCIJE
Trump se brzinski oglasio o Bidenovom povlačenju
WASHINGTON - U telefonskom razgovoru sa CNN-om nekoliko minuta nakon što je predsjednik Joe Biden objavio svoj izlazak iz utrke za 2024. godinu, bivši predsjednik i kandidat za predsjednika Donald Trump opisao je Bidena kao "daleko najgoreg predsjednika u povijesti naše zemlje."
Biden se povlači iz utrke za novi mandat
POVLAČENJE
Biden se povlači iz utrke za novi mandat
WASHINGTON - Američki predsjednik Joe Biden povlači se iz utrke za reizbor.
Ulazi li Kamala Harris u majku svih bitaka?
GLASNA ŠAPUTANJA
Ulazi li Kamala Harris u majku svih bitaka?
WASHINGTON - Potpredsjednica Kamala Harris dobila je veću javnu podršku demokratskih zastupnika kao potencijalna zamjena za predsjednika Joea Bidena, ako on odluči odustati od utrke protiv bivšeg predsjednika Donalda Trumpa.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE