GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovdje možete potražiti psihološku pomoć

Ovdje možete potražiti psihološku pomoć
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2020 / 09:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Pandemija koronavirusa potpuno je promijenila naše živote. Situacija u kojoj se nalazimo nije prirodna i stoga je mnogima od nas potrebna psihološka pomoć. Kada se tome pridoda jučerašnji potres koji je zahvatio Zagreb i široku okolicu, situacija je još složenija.

Zato su psiholozi i psihoterapeuti morali iz korijena promijeniti svoj način rada te sada brojni od njih nude podršku putem interneta i telefona, a baš su za tu namjenu otvorene i brojne telefonske linije.

Hrvatska psihološka komora je u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom i županijskim društvima psihologa organizirala mrežu telefonskih linija na kojima je moguće razgovarati s psiholozima i psihologinjama.

Vedran Korušić, predsjednik Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH), svjestan je da aktualna događanja mogu izazvati ozbiljne posljedice za mentalno zdravlje ljudi.

Nužno je da u ovom razdoblju krize i izolacije nastavimo pružati pomoć i raditi s klijentima. Izolacija, stres, strah svima nama su izazov i zahtijevaju “upravljanje”, a nekima mogu biti okidač za dublje probleme. Jed(i)na mogućnost za nastavak rada je psihoterapija putem interneta.

Svjesni smo da je mali broj naših stručnjaka vješt u ovom načinu rada i da su mnoga pitanja postavljena o mogućnostima i izazovima “online psihoterapije”, objavio je na službenim stranicama SPUH-a i svim psihoterapeutima omogućio brzo snalaženje i pružanje hitne psihološke pomoći.

Osjećate li da vam je sve ovo što se događa previše, a ne znate kome biste se obratili, ne dvojite ni trenutka i nazovite neki od brojeva ispod prema županiji u kojoj živite.

Također, Ministarstvo obrazovanja pokrenulo je psihološku pomoć za učenike, učitelje i roditelje.


U tu svrhu, krizni tim, kao i savjete stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, možete dobiti e- poštom kurikulum@mzo.hr te telefona:

Nataša Grundman Slavić

kontakt mobitel: 091 16 67 882
Sisačko-moslavačka
Zagrebačka
Karlovačka
Grad Zagreb

Željka Čolović Rodik

kontakt mobitel: 091 51 11 948
Krapinsko-zagorska
Varaždinska
Međimurska


Situacija u kojoj se nalazimo nije uobičajena i mnogi od nas "pucaju". Zato što prije, ako je potrebno, potražite besplatnu psihološku pomoć.

Mamče Ilić

kontakt mobitel: 091 53 56 333
Koprivničko-križevačka
Bjelovarsko-bilogorska

Ivana Sadaić

kontakt mobitel: 098 18 75 641

Osječko-baranjska
Požeško-slavonska
Brodsko-posavska
Vukovarsko-srijemska
Virovitičko-podravska

Davorka Glavina-Stanković

kontakt mobitel: 091 17 27 776
Istarska županija

Tagovi: psihološka pomoć, Hrvatsko psihološko društvo, Savez psihoterapijskih udruga Hrvatske
PROČITAJ I OVO
Stjepo Bartulica pridružio se Domovinskom pokretu Miroslava Škore
LJUDI I POLITIKE
Stjepo Bartulica pridružio se Domovinskom pokretu Miroslava Škore
ZAGREB - Konzervativni intelektualac Stjepo Bartulica vodit će Odbor za vanjsku politiku Domovinskog pokreta, izvijestio je u utorak Domovinski pokret Miroslava Škore.
Kod Brežica nađeni migranti u vozilu Hrvata
MIGRANTI
Kod Brežica nađeni migranti u vozilu Hrvata
BREŽICE - Slovenska policija ove godine ima manje posla s ilegalnim prijelazima granice, no da toga još ima svjedoči i slučaj 26-godišnjeg hrvatskog državljanina u čijem je vozilu nedaleko od Brežica pronađeno šest osoba za koje je utvrđeno da su iz Somalije i Iraka.
Stožer: Ukida se zabrana rada nedjeljom
ODLUKE
Stožer: Ukida se zabrana rada nedjeljom
ZAGREB - Mjesec dana trajala je zabrana rada nedjeljom za većinu trgovina, a odluka je naišla na veliko nezadovoljstvo brojnih poduzetnika.
I danas bez novozaraženih u Hrvatskoj
KORONAVIRUS
I danas bez novozaraženih u Hrvatskoj
ZAGREB - Nacionalni stožer poslao je priopćenje medijima u kojima je objavio nove podatke o koronavirusu u Hrvatskoj.
Odakle Ćorić zna za Krešićeve poruke u novinarskim grupama?
SRAMOTNO
Odakle Ćorić zna za Krešićeve poruke u novinarskim grupama?
ZAGREB - Ministar Tomislav Ćorić prozvao je danas  reportera N1 televizije Hrvoja Krešića za pisanje u novinarskim grupama rekavši mu kako se iz njegovog rada, ali i iz njegovih poruka u novinarskoj grupi vidi nezadovoljstvo izborom Uprave Ine.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE