GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ovdje možete potražiti psihološku pomoć

Ovdje možete potražiti psihološku pomoć
POMOĆ
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 24.03.2020 / 09:48
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Pandemija koronavirusa potpuno je promijenila naše živote. Situacija u kojoj se nalazimo nije prirodna i stoga je mnogima od nas potrebna psihološka pomoć. Kada se tome pridoda jučerašnji potres koji je zahvatio Zagreb i široku okolicu, situacija je još složenija.

Zato su psiholozi i psihoterapeuti morali iz korijena promijeniti svoj način rada te sada brojni od njih nude podršku putem interneta i telefona, a baš su za tu namjenu otvorene i brojne telefonske linije.

Hrvatska psihološka komora je u suradnji s Hrvatskim psihološkim društvom i županijskim društvima psihologa organizirala mrežu telefonskih linija na kojima je moguće razgovarati s psiholozima i psihologinjama.

Vedran Korušić, predsjednik Saveza psihoterapijskih udruga Hrvatske (SPUH), svjestan je da aktualna događanja mogu izazvati ozbiljne posljedice za mentalno zdravlje ljudi.

Nužno je da u ovom razdoblju krize i izolacije nastavimo pružati pomoć i raditi s klijentima. Izolacija, stres, strah svima nama su izazov i zahtijevaju “upravljanje”, a nekima mogu biti okidač za dublje probleme. Jed(i)na mogućnost za nastavak rada je psihoterapija putem interneta.

Svjesni smo da je mali broj naših stručnjaka vješt u ovom načinu rada i da su mnoga pitanja postavljena o mogućnostima i izazovima “online psihoterapije”, objavio je na službenim stranicama SPUH-a i svim psihoterapeutima omogućio brzo snalaženje i pružanje hitne psihološke pomoći.

Osjećate li da vam je sve ovo što se događa previše, a ne znate kome biste se obratili, ne dvojite ni trenutka i nazovite neki od brojeva ispod prema županiji u kojoj živite.

Također, Ministarstvo obrazovanja pokrenulo je psihološku pomoć za učenike, učitelje i roditelje.


U tu svrhu, krizni tim, kao i savjete stručnjaka Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, možete dobiti e- poštom kurikulum@mzo.hr te telefona:

Nataša Grundman Slavić

kontakt mobitel: 091 16 67 882
Sisačko-moslavačka
Zagrebačka
Karlovačka
Grad Zagreb

Željka Čolović Rodik

kontakt mobitel: 091 51 11 948
Krapinsko-zagorska
Varaždinska
Međimurska


Situacija u kojoj se nalazimo nije uobičajena i mnogi od nas "pucaju". Zato što prije, ako je potrebno, potražite besplatnu psihološku pomoć.

Mamče Ilić

kontakt mobitel: 091 53 56 333
Koprivničko-križevačka
Bjelovarsko-bilogorska

Ivana Sadaić

kontakt mobitel: 098 18 75 641

Osječko-baranjska
Požeško-slavonska
Brodsko-posavska
Vukovarsko-srijemska
Virovitičko-podravska

Davorka Glavina-Stanković

kontakt mobitel: 091 17 27 776
Istarska županija

Tagovi: psihološka pomoć, Hrvatsko psihološko društvo, Savez psihoterapijskih udruga Hrvatske
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE