GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Otac monstrum odbija suradnju, prijeti mu i do 50 godina zatvora

Otac monstrum odbija suradnju, prijeti mu i do 50 godina zatvora
STRAVIČAN ZLOČIN
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2021 / 10:42
Autor: SEEbiz / jutarnji.hr
ZAGREB - Ubojica djece se oporavio i priseban je, a danas bi mogao biti pušten iz bolnice i uhićen, piše u ponedjeljak Jutarnji list.

Zapaljeni lampaši, policijsko vozilo i troje policajaca na ulazu u urbanu vilu u zagrebačkim Mlinovima, u kojoj je u noći na subotu austrijski državljanin Harald Kopitz (56) bešćutno ugasio živote svoje troje dječice, dan nakon stravičnog otkrića podsjetnik su na strahotu koja je zgrozila cijelu zemlju i šire.

I dok se trostruki ubojica Kopitz oporavlja od pokušaja suicida u KBC-u Sestre milosrdnice, a pred bolničkom sobom čuvaju ga dvojica policajaca, na Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku na Šalati gotova je obdukcija ubijenih sedmogodišnjih blizanaca i njihova četverogodišnjeg brata.

Međutim kako bi sa stopostotnom sigurnošću bio potvrđen točan uzrok smrti, naložene su dodatne toksikološke analize jer postoje dvojbe je li smrt nastupila od inicijalnog trovanja lijekovima ili isključivo gušenjem od očevih ruku.

Iz bolnice pak dnevnik doznaje da bi, s obzirom na tijek oporavka, Kopitz mogao danas biti otpušten s liječenja, no odmah će ga preuzeti djelatnici policije i odvesti na kriminalističko istraživanje kako bi se suočio s posljedicama zločina koji je počinio pod okriljem noći na subotu.

Kako doznaju iz bolnice, Kopitzovo zdravstveno stanje je dobro, priseban je i svjestan lokacije na kojoj se nalazi. Međutim odbija bilo kakvu suradnju, točnije odbija bilo kakvo komuniciranje s bolničkim osobljem, kao i s policajcima koji se nalaze ispred sobe.

Odmah nakon otpuštanja s bolničkog liječenja, u slučaju da ga sam ne odabere unatoč činjenici da među prijateljima ima dosta odvjetnika, bit će mu dodijeljen branitelj po službenoj dužnosti koji će s njim biti cijelo vrijeme na ispitivanju u policiji te u prostorijama Županijskoga državnog odvjetništva u Zagrebu.

Unatoč činjenici da je i sebi pokušao oduzeti život popivši veću količinu psihofarmaka za smirenje, sve ukazuje na to da će, nakon što bude prepraćen pritvorskom nadzorniku i potom u prisutnosti sudskog tumača ispitan u tužiteljstvu, završiti u zagrebačkom Remetincu, a ne u Bolnici za osobe lišene slobode.

Nakon toga će tijekom istrage, a sve do podizanja optužnice, Kopitz biti podvrgnut kombiniranim vještačenjima kako bi se utvrdila, između ostaloga, njegova ubrojivost u vrijeme zločina jer o tome će ovisiti konačni sudski pravorijek koji može doseći i 50 godina zatvora, donosi Jutarnji list.

Tagovi: Harald Kopitz, ubojstvo u Mlinovima
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE