GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ostojić: Istra najsigurnija, najbliža, najbolja destinacija Mediterana

Ostojić: Istra najsigurnija, najbliža, najbolja destinacija Mediterana
OPTIMIZAM
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.06.2020 / 13:00
Autor: SEEbiz / Glas Istre
PULA - Predsjednik Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić optimističan je u vezi nastavka turističke sezone.

"Istra je najbliži i najsigurniji Mediteran na kojem se ove sezone može provesti ljetni godišnji odmor. Trenutno smo po ključnim parametrima najbolja turistička destinacija. To se posebno odnosi na većinu zemalja u našem okruženju odakle turisti, bez problema sa svojim osobnim vozilima, dolaze na našu obalu. Situacija s koronavirusom kod nas je potpuno prihvatljiva. Jučer smo imali samo jednu zaraženu osobu, i to iz Švedske. Kad bi se sa strane stavila dva lokaliteta na kojima je 65 zaraženih, u ostalom dijelu Hrvatske situacija je i više nego zadovoljavajuća. Mi, doista, nemamo loše brojke. Još uvijek smo najbolji na Mediteranu. Stoga kod nas razloga za paniku nema. Hrvatska je spremna za glavni turistički val, kao i Istra, naravno", rekao je Glasu Istri predsjednik Hrvatske udruge turizma Veljko Ostojić nakon jučerašnjeg sastanka predstavnika glavnih hotelijera, HUT-a, županijskih i lokalnih vlasti, Stožera civilne zaštite i epidemiologa, na kojem se razgovaralo o daljnjem tijeku turističke sezone.

Glavna poruka sastanka je kako je Istra mjesto sigurnog turizma, regija na čijem su čelu, na svim bitnim razinama, odgovorni ljudi koji će, kroz institucije koje predstavljaju, znati odgovoriti na svaku pojavu koronavirusa.

Poanta je kako treba ustrajati na modelu suživota ovdašnjeg gospodarstava, u ovom trenutku prije svega okrenutog turizmu, i eventualne pojave koronavirusa.

"Kad se pojavi jedan slučaj koronavirusa, bez razloga se radi panika. Što će se dogoditi? Ništa posebno! Osoba se izolira, postoje protokoli ponašanja i idemo dalje. Očito je, barem po onome što govore eksperti, da kod novih pojava koronavirusa nema simptoma. Nitko nije ni na respiratoru. I to nešto može značiti. Naravno, ključnih se preporuka moramo držati: pranje ruku i socijalna distanca. Ponavljam da nema razloga za strah", kaže Ostojić.

Nužno je, tvrdi, da prema svojim građanima, ali i inozemstvu odakle nam dolaze turisti, komuniciramo istinu - "mi smo najsigurnija turistička zona na Mediteranu i zato nemojmo dozvoliti da pojedinačni slučajevi pojave koronavirusa ruše tu ispravnu sliku o stanju u Hrvatskoj".

Svjestan je da će tijekom ljeta biti još koronavirusa, no to ne znači da ne možemo turistički funkcionirati. Važnim smatra naglasiti kako države iz kojih nam dolaze gosti, isto kao i konkurentne destinacije na Mediteranu, svjesno i tendenciozno, isključivo radi svojih interesa, podmeću nogu. Pojašnjava kako takvi jedva čekaju negativne vijesti iz Hrvatske kako bi onda svoje građane uvjerili da im je bolje ostati kod kuće i tamo, a ne kod nas u Hrvatskoj, potrošiti novac planiran za godišnji odmor.

"Upravo zato moramo slati pozitivne poruke, moramo biti profesionalni i odgovorni pa će sve biti OK. Nemojmo svojim ponašanjem davati konkurentima - Talijanima, Španjolcima i Francuzima - ni najmanji povod da nas kompromitiraju, isto kao ni emitivnim zemljama. U ovoj kriznoj situaciji svako vodi brigu o svojim državnim interesima, pa zašto to ne bismo i mi napravili, posebno kad imam situaciju koja je i više nego zadovoljavajuća", zaključio je Ostojić.

Tagovi: Veljko Ostojić, hrvatski turizam, njemački turisti, Hrvatska udruga turizma, koronavirus u Hrvatskoj
PROČITAJ I OVO
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE