GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Osječka udruga koja zbrinjava napuštene mačke apelira za pomoć

Osječka udruga koja zbrinjava napuštene mačke apelira za pomoć
POMOZITE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 26.10.2020 / 20:27
Autor: SEEbiz
OSIJEK - Udruga Devet života iz Osijeka koja zbrinjava napuštene mačke našla se proteklih tjedana u iznimno teškoj situaciji.

"Dugo već smo na čekanju za prostor za sklonište, a koliko vidimo ništa se u tom smjeru ne razvija u korist osječkih napuštenih mačaka. Dojava ima previše i građani nikako da shvate da nije dosta imati samo mjesto za mačku - ta mačka treba većinom liječenje, cijepljenje, kastraciju, hranu, pijesak... Većina građana se opravdava da s mačkom nemaju gdje jer imaju već: psa/dva, mačku/ dvije, djecu, alergičare u domu. Imamo i mi to sve i preko 100 mačaka za kojima svaki dan čistimo, peremo, dajemo terapije, hranimo i trošimo resurse koje sad više nemamo", kazali su iz Udruge Devet života.

"Ne treba komplicirana matematika da shvatite da je ovo kako mi sada radimo neodrživo i da, ako se stvari jako brzo ne promijene razmišljamo o konačnim postupcima - ne zato što to želimo, već zato što već duže gledamo u zid. Nažalost tu će najgore proći oni koji su najmanje krivi. Oni koji ne znaju što je politika i zašto neke životinje u ovom gradu imaju bolji status i Grad ih financira. Možda smo i same krive za to jer smo uvijek sve radile same, no kako je udruga postala poznatija tako se i broj dojava (do toga da nas ljudi žicaju za svoje mačke) utrostručio, a mi ne možemo skupiti 11 000 kn samo za veterinarske troškove. Podsjećamo da smo prijašnjih godina imale po 25.000 kn troškova prije nego smo opremile stacionar i tako smanjile nepotrebne troškove. Sve u svemu Grad Osijek trenutno guši jedinu udrugu koja godinama brine za mačke", poručuju iz Udruge.

"Sramotno je za reći da naše projekte većinom financiraju firme koje imaju sjedište u Zagrebu. Grad Osijek je za naš projekt ove godine izdvojio 5000 kn i to će se utrošiti za kastracije uličnih mačaka (to je iznos za otprilike 20 - tak mačaka). Mrtve mačke sa ulice pokupi Higijeničarska služba Grada i za njih Grad plaća. Ovdje možete vidjeti izvješće za prošlu godinu. Najviše je pokupljeno mrtvih mačaka - 156. Izračunali smo da je Grad Osijek za zbrinjavanje mrtvih mačaka platio 18.720,00 kn", podaci su kojima Udruga raspolaže.

"Ono što još znamo je da je ožujku 2019. Grad Osijek uputio molbu za dodjelu korištenja prostora koji je u vlasništvu Republike Hrvatske Gradu Osijeku, kako bi nam pomogli s prostorom, te kako bi mi nakon toga krenuli sa osnivanjem skloništa za mačke (kojeg u Republici Hrvatskoj nema). To je jedini pomak za koji znamo, a koji se do danas nije ostvario. Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine poslali smo desetke mailova nismo dobili odgovor. Udruga broji samo pet volonterki - zašto? Zato što nitko ne želi živjeti ovako kako mi živimo", zaključili su iz Udruge i pozvali su sve dobre ljude da im pomognu ako to žele.

Tagovi: Udruga Devet života, Osijek, mačke, napuštene mačke, Osijek
PROČITAJ I OVO
Francuska: Stanje s koronom bolje, i dalje prerano za otvaranje
POBOLJŠANJE
Francuska: Stanje s koronom bolje, i dalje prerano za otvaranje
PARIZ - Sve ukazuje da se stanje s epidemijom covida-19 u Francuskoj poboljšava na "svim razinama", ali bi u ovom trenutku bilo prerano otvoriti zemlju, kazali su u četvrtak vladini dužnosnici, a premijer posebice preporuča oprez tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana.
Plenković: Možda ni ove mjere neće biti dovoljne
PREMIJER
Plenković: Možda ni ove mjere neće biti dovoljne
ZAGREB - "Protiv smo kompletnog zatvaranja i policijskog sata. Ovo radimo u cilju očuvanja zdravlja."
Objavljen uzrok smrti Diega Maradone
UZROK
Objavljen uzrok smrti Diega Maradone
BUENOS AIRES - Diego Maradona je preminuo od akutne, kongestivne i kronične srčane insuficijencije, objavili su liječnici.
 Nove mjere će trajati od 28. studenog do 21. prosinca
ODLUKE
Nove mjere će trajati od 28. studenog do 21. prosinca

ZAGREB - "Nastojimo uoči Božića omogućiti učinkovitiju borbu protiv koronavirusa. S današnjim brojevima moramo poduzeti dodatne mjere".

Merkel: Teška zima je pred nama, ali i ona će jednom proći
KANCELARKA
Merkel: Teška zima je pred nama, ali i ona će jednom proći
BERLIN - Njemačka kancelarka Angela Merkel pozvala je u četvrtak u obraćanju Bundestagu građane Njemačke da ustraju u daljnjoj borbi protiv pandemije koronavirusa i da se pripreme na teške mjesece koji dolaze, označivši borbu protiv pandemije najvećim izazovom od 2. svjetskog rata.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE