GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Orešković i Puljak odgovorile Milanoviću: Zašto je ovako nervozan?

Orešković i Puljak odgovorile Milanoviću: Zašto je ovako nervozan?
ODGOVOR
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 30.09.2020 / 14:47
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Saborske zastupnice Dalija Orešković (SSIP) i Marijana Puljak (Pametno) odgovorile su predsjedniku Republike koji ih je nazvao samodopadnim narikačama te Thelmom i Louise.

"Ako pričamo o terminu ometačice, napomenut ću da je prije 4 dana predsjednik Zoran Milanović na pitanje medija trebaju li ministri koji su uvučeni u aferu i dolazili u "klub" podnijeti ostavku, prvi je rekao ne. Također, prvi je izražavao mišljenje kako tijela kaznenog progona - USKOK i DORH - ne bi ni trebali ispitivati te iste ministre kao ni Jakova Kitraovića. Sudeći po onome što je govorio, Milanović smtra kako bi ih bila šteta ispitati", prokomentirala je Dalija Orešković.

Potom je istaknula kako joj je žao što se predsjednik Republike takvim uličnim rječnikom šovinistički obrušio na dvije oporbene zastupnice, a istovremeno nema, kako kaže, "ono nešto što je potrebno da hrabro pozove ministre Plenkovića da podnesu ostavku".

Osvrnula se i na izjavu Milanovića da je "Dalija Orešković u 36. godini života došla kao potpuno nepoznata i drugorazredna odvjetnica na čelo povjerenstva. Ona nije bila ozbiljna odvjetnica, za razliku od njenog tadašnjeg muža."

"Suspektno je što on pokušava reći, nisam bila jedina odvjetnica. Ne znam u kojem pravcu bi trebale ići njegove izjave, prijavilo se 200-injak kandidata. Ne znam što je on kao predsjednik Vlade imao tražiti u uplitanju u taj natječaj s obzirom da ga je provodilo saborsko nadzorno tijelo. Ako je time Zoran Milanović htio poslati poruku da se na ključne pozicije u državi - nezavisna državna tijela, postavljaju osobe koje bi trebale biti poslušne paralmentarnoj većini koja ih u tom trenutku bira - ne odnosi se to samo na Povjerenstvo, onda je upravo otkrio razlog propadanja RH u posljednjih 30 godina", poručila je saborska zastupnica SSIP-a.

Marijana Puljak istaknula je kako je predsjednik Republike najnervozniji u posljednje vrijeme.

"Vjerujem da i javnost zanima što to on možda i skriva, zašto je ovako nervozan i zašto ovako nasilnički reagira na svaku kritiku", rekla je zastupnica stranke Pametno.

Orešković se pita zašto su dvije oporbene zastupnice narikače, a istovremeno, za tri ministra koja su zalazila u Kovačevićev klub Milanović kaže da ne trebaju dati ostavke.

Tagovi: Dalija Orešković, Marijana Puljak, Zoran Milanović, Pametno
PROČITAJ I OVO
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ŽESTOKO
Milanović još jednom žestoko napao Plenkovića
ZAGREB - Predsjednik Zoran Milanović oglasio se na Facebook profilu i komentirao posljednji istup premijera Andreja Plenkovića.
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
HDZ
Plenković predstavio HDZ-ov program i izborne liste, ima iznenađenja
ZAGREB - Predsjednik Vlade Andrej Plenković, predstavio je izborni program i liste s imenima kandidata.
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
REAKCIJE
Jandroković: Milanovićeve izjave o Turudiću su opasne
ZAGREB - "S takvim stvarima se ne igramo, imali smo iskustva da su se dogodila već ubojstva gdje su žrtve bile javne osobe."
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE