GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oporba: Opoziv ministra Beroša idućeg tjedna u saborskoj proceduri

Oporba: Opoziv ministra Beroša idućeg tjedna u saborskoj proceduri
PROCEDURA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.04.2021 / 11:01
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Saborska oporba dogovorila se u srijedu da će postupak opoziva ministra zdravstva Vilija Beroša 4. svibnja uputiti u saborsku proceduru, želeći na taj način izbjeći političke konotacije da se radi o predizbornoj aktivnosti.

Oporba je odlučila da će idući tjedan predati prijedlog za opoziv Beroša, kako bi predsjednici Vlade i Sabora mogli samostalno odlučiti hoće li se o opozivu raspravljati prije lokalnih izbora, između prvog i drugog kruga ili nakon lokalnih izbora, izjavio je predsjednik SDP-a Peđa Grbin nakon sastanka u Saboru.

"Ova tema nije tema vezana uz izbore, ovo je tema vezana uz svakodnevni život i zdravlje građana Hrvatske”, istaknuo je Grbin.

Podsjetio je da je oporba dala priliku ministru Berošu da reagira korektno i sam da ostavku, no da on to nije prihvatio. "Danas je potpuno jasno da nam ovakav ministar zdravstva ne treba i da mora otići”, kazao je.

Ponovio je da Beroš mora otići zbog nestašice lijekova u bolnicama u vrijeme epidemije, zbog kraha sustava cijepljenja, sumnji u pogodovanje i nepotizam te namještanje javnih nabava.

Grbin je pozvao Državno odvjetništvo da detaljno analizira sve što se događalo u zdravstvu i utvrdi je li bilo elemenata kaznenog djela ugrožavanja života i zdravlja ljudi. Pozvao je da se angažira i Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa.

Nikola Grmoja (Most) istaknuo je da za kaos u sustavu zdravstva nije odgovoran samo ministar Beroš, već cijela Vlada. "Ministar Beroš ne može biti jedini Pedro koji će visjeti, odgovorna je cijela Vlada na čelu s Plenkovićem, on ga je i postavio na tu poziciju”, naglasio je.

"Beroš treba otići, ali s njim i cijela Vlada”, dodao je Grmoja.

Ocijenio je da je Beroš već bivši i da je samo pitanje vremena kada će to postati i službeno.

Nikola Stephen Bartulica (Domovinski pokret) upozorio je da Hrvatska godinama nije napravila nikakve pomake u zdravstvenom sustavu, niti se odmakla od socijalističkog pristupa te stoga ne iznenađuje ovo što se događa.

Najavio je da će Domovinski pokret do ljeta predložiti nacrt zdravstvene reforme.

Tagovi: Peđa Grbin, Vili Beroš, Nikola Grmoja, opoziv Beroša, cijepise
PROČITAJ I OVO
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
UZLET
Udvostručena dobit Huaweija u 2023.
PEKING - Kineska telekomunikacijska tvrtka Huawei objavila je u petak da se njena neto dobit za 2023. više nego udvostručila zahvaljujući boljoj ponudi proizvoda.
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE