GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Oporba nakon Marićeve ostavke: Vrijeme je za nove izbore

Oporba nakon Marićeve ostavke: Vrijeme je za nove izbore
OSTAVKA
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 06.07.2022 / 07:08
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Nakon neočekivane ostavke ministra financija Zdravka Marića u utorak navečer uslijedile su prve oporbene reakcije, u kojima se premijeru Andreju Plenkoviću poručuje da je vrijeme za nove parlamentarne izbore.

Politička tajnica SDP-a Mirela Ahmetović na twitteru je poručila da "zadnji put kad je Marić dao ostavku, gazda mu je pobjegao iz zemlje, a tvrtka propala".

Kada ode najpopularniji ministar u Vladi, to znači da je Vlada pala, samo Plenković ne želi priznati. Dosta agonije, idemo na izbore, kaže Ahmetović.

Potpredsjednik Mosta Nikola Grmoja na facebooku je komentirao da "bježi prvi časnik s Plenkovićeva Titanika izbušenog korupcijom, aferama i inflacijom".

Ako nisu zdravstveni razlozi, a nadam se da nisu, postoje samo dvije opcije. Ili se sam našao na udaru DORH-a, a bio je akter mnogih afera koje se doduše nisu lijepile na njega, ili bježi iz Vlade svjestan kakav nam gospodarski armagedon dolazi, kaže Grmoja.

Vrijeme je za nove izbore

"Uglavnom, sad je i zadnjem 'plenkistu' u Hrvatskoj jasno, Andrej Plenković je prošlost. Vrijeme je za nove izbore", ističe Grmoja.

Predsjednik saborskog Odbora za europske poslove Domagoj Hajduković (Socijaldemokrati) također je komentirao Marićevu ostavku.

“Pitam se imaju li 'osobni razlozi' veze s provedbom uvođenja eura na koju upozoravam već duže vrijeme? Ok, pozitivnu odluku smo dobili, ali netko je treba i provesti, a po tom pitanju smo vrlo neozbiljni”, kaže Hajduković.

Ostale oporbene reakcije na iznenadni odlazak ministra Marića najavljene su za sutra.

Također, sutra će premijer izvijestiti uži kabinet i parlamentarnu većinu o Marićevoj ostavci, te će ujedno predstaviti Marka Primorca kao kandidata za novog ministra financija, koji će pred Sabor već idućeg tjedna.

Tagovi: Zdravko Marić, Agrokor, Mirela Ahmetović, Domagoj Hajduković
PROČITAJ I OVO
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
POTPORA
Bilek: Manjine daju potporu Jandrokoviću za šefa Sabora
ZAGREB - Predstavnik češke i slovačke nacionalne manjine Vladimir Bilek, u ime kluba nacionalnih manjina, poručio je za RTL da će dati potporu HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Hrvatskog sabora. To bi značilo da će HDZ ako se dogovori s Domovinskim pokretom oformiti većinu.
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
NESLUŽBENO
Izvori: DP bi se mogao podijeliti
ZAGREB - Domovinski pokret održao je prvu rundu službenih pregovora s HDZ-om. Iz DP-a su tvrdili da nema raskola i da kod njih vlada zajedništvo, no neslužbene informacije ipak govore nešto drugačije.
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
JASNA PORUKA
Plenković: Korumpirana ljevica želi porobiti institucije
ZAGREB - Poručio je da će HDZ imati "dovoljno ruku" i sastaviti parlamentarnu većinu, naglasivši da razgovore vodi s ozbiljnima i odgovornima, no neće s Mostom, Možemo! i SDP-om koje je nazvao korumpiranima jer "žele porobiti neovisne institucije".
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE