GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Olujno jugo diljem obale, otoci odsječeni

Olujno jugo diljem obale, otoci odsječeni
NEVRIJEME
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 28.12.2020 / 17:33
Autor: SEEbiz
ZAGREB - Na obali su zabilježeni orkanski udari vjetra južnog smjera. Na splitskom području udari su trenutno oko 100 km na sat.

Mogući su lokalno udari južnjaka i juga i do 130 km na sat. Na snazi je najviši stupanj upozorenja na orkanski vjetar. Vjetar diže višemetarske valove, pa je pomorski promet u kolapsu, brojni otoci odsječeni.

Slično je i na sjevernom Jadranu te u Istri.

Zbog vjetra u prekidu su:

trajektne linije: Porozina–Brestova, Lopar-Valbiska, Zadar-Brbinj, Šibenik-Kaprije-Žirje, Split-Vela Luka-Ubli, Sumartin-Makarska i Dubrovnik-Lopud-Suđurađ;katamaranske linije: Dubrovnik-Šipanska Luka-Sobra, Korčula-Hvar-Split, Split-Bol-Ubli, Split-Hvar-Vela Luka-Ubli, Milna-Rogač-Split, Split-Vis, Split-Bol-Jelsa, Šibenik-Kaprije-Žirje, Zadar-Premuda-Silba-Olib, Rijeka-Rab-Novalja i Mali Lošinj-Cres-Rijeka;brodske linije: Mali Lošinj-Unije-Susak, Zadar-Preko, Zadar-Sali-Zaglav-Zadar, Vrgada-Pakoštane-Biograd.

Zadarsko okružje:

- trajektna linija 433 Zadar - Rivanj - Sestrunj - Zverinac - Molat u prekidu. Linija će se obaviti 29.12.2020. po rasporedu za ponedjeljak.
- trajektna linija 401 Zadar - Ist - Olib - Silba - Premuda u prekidu. Linija će se obaviti 29.12.2020. po rasporedu za ponedjeljak.

Jedna kišna epizoda nije još ni završila u cijeloj Hrvatskoj, a već počinje nova. I to kakva!? Dostojna ne samo "uobičajenih" upozorenja na opasne vremenske pojave, nego i posebnog priopćenja državne službe čak i u nedjelju nakon dva dana blagdana, u kojem se, između ostaloga navodi: "Obilna oborina lokalno može uzrokovati bujične i urbane poplave, dok bi topljenje snijega moglo potaknuti porast vodostaja naših rijeka."

Tagovi: olujno jugo, nevrijeme
PROČITAJ I OVO
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
DOMOVINSKI POKRET
Penava: Nemamo ništa protiv manjina, imamo protiv SDSS-a
ZAGREB - "Spremni smo na formiranje stastavljanje buduće većine i Vlade, spremni i na četiri godine u oporbi, ali spremni i na nove izbore."
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
DIVLJANJE
Vučić divljao u Vijeću sigurnosti; na kraju je morao ušutjeti
NEW YORK - Na današnjoj redovnoj sjednici Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda o Kosovu došlo je do verbalnog okršaja između predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i predsjedavajuće sjednicom, Vanesse Frazier s Malte.
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
STAVOVI
Jokić: Jedini izlaz iz ove situacije su novi izbori
ZAGREB - Ravnatelj Instituta za društvena istraživanja Boris Jokić za Dnevnik Nove TV komentirao je postizbornu situaciju u Hrvatskoj.
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
KOALICIJA
Dabro: Domovinski pokret spreman je sastaviti vladu s HDZ-om
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) spreman je sastaviti vladu s HDZ-om, te sutra kreće u službene pregovore sa svim strankama, poručio je glavni tajnik i izabrani saborski zastupnik DP-a Josip Dabro u ponedjeljak ispred sjedišta stranke u kojem traje sjednica Predsjedništva.
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
PORUKE
Hrebak: DP nije dobio bezgraničnu podršku kako bi ideološki mijenjao društvo
ZAGREB - Dario Hrebak (HSLS) koalicijski partner HDZ-a kazao je kako se danas čuo s premijerom Andrejom Plenkovićem te da sada kada je kampanja završila, emocije treba staviti na stranu i treba uključiti zdravi razum.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE