GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Ogieru 8.000 kuna kazne, oduzeta mu vozačka

Ogieru 8.000 kuna kazne, oduzeta mu vozačka
EPILOG
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 25.04.2021 / 21:36
Autor: SEEbiz / Index.hr
ZAGREB - Aktualni svjetski prvak u reliju Sebastien Ogier sudjelovao je jutros u Novom Zagrebu u prometnoj nesreći.

Francuz je sa suvozačem išao s Velesajma Avenijom Dubrovnik prema zadnjoj etapi Croatia Rallyja, da bi se kod zgrade Porezne uprave u Sopotu neoprezno prestrojio u desnu traku. U tom trenutku mu je po desnoj strani na desni dio vozila naletio osobni automobil, koji je potom završio na ugibalištu autobusne stanice.

Ozlijeđenih nije bilo, a utvrđena je tek materijalna šteta, i na osobnom vozilu i na Ogierovoj Toyoti Yaris WRC koja vrijedi oko 700.000 eura.

O svemu se upravo oglasila zagrebačka policija.

"U prostorijama II. Postaje prometne policije sa Sebastienom Ogier na okolnosti prometne nesreće i napuštanja mjesta nesreće obavljeno je kriminalističko istraživanje.

Zbog počinjenih prekršaja izazivanja prometne nesreće iz čl. 43, napuštanja mjesta događaja prometne nesreće iz. čl. 176 te ne postupanja po naredbi policijskog službenika iz čl. 32 Zakona o sigurnosti cestovnog prometa pokrenut je prekršajni postupak.

U postupku mu je izrečena novčana kazna u iznosu od 8000 kuna te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane korištenja inozemne vozačke dozvole na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 6 mjeseci. Izrečenu novčanu kaznu je platio.

Sebastien Ogier osobno se ispričao policijskim službenicima koji su prema njemu postupali i iskazao žaljenje", stoji u priopćenju zagrebačke policije.

Međunarodna automobilistička federacija (FIA) odredila je svjetskom prvaku dvije kazne, jedna je povezana s nesrećom u Novom Zagrebu, a druga s prolaskom na crveno.

Za nesreću u Novom Zagrebu i sudar s BMW-om dobio je pet tisuća eura kazne zbog "stvaranja nesigurne situacije" i zabranju sudjelovanja na jednon WRC utrci, ali uvjetno - ako isto ponovi. U prijevodu, ako Ogier ponovno prekrši FIA-ino Sportsko pravilo, ta će se bit će izbačen s jedne utrke.

Tagovi: Sebastian Ogier, prometna nesreća, PU zagrebačka, Croatia Rally
PROČITAJ I OVO
Uhićen Sergej Trifunović
UHIĆENJE
Uhićen Sergej Trifunović
BEOGRAD - Srpski mediji pišu da je uhićen glumac Sergej Trifunović.
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
ODGOVOR
Izrael napao Iran; nuklearna postrojenja zasad netaknuta
TEHERAN - Izraelske rakete pogodile su lokaciju u Iranu, izvijestio je ABC News, pozivajući se na američkog dužnosnika, dok je iranska novinska agencija Fars, izvještavajući o eksploziji, navela da je aktiviran sustav protuzračne obrane u gradu Isfahanu.
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
JASNA PORUKA
Grmoja: Nećemo podržati Milanovića za premijera
ZAGREB - HDZ je osvojio previše mandata i sada sve ovisi o Domovinskom pokretu, a iz HDZ-a Most sigurno neće zvati i mi ne bismo podržali ni Zorana Milanovića za kandidata za premijera, kazao je, između ostalog, Mostov Nikola Grmoja gostujući večeras u Dnevniku Nove TV.
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
DP
Radić: Predsjedništvo će donijeti programsku shemu i pregovarački tim. Tko pristane...
ZAGREB - Domovinski pokret (DP) na parlamentarnim izborima osvojio je 14 mandata. Iako je riječ o dva mandata manje nego 2020. godine kada su predvođeni Miroslavom Škorom osvojili 16, DP je i ovim rezultatom postao najpoželjnija politička udavača. No, pitanje je mogu li se dogovoriti s ostalim zainteresiranim stranama kako bi kreirali novu Vladu.
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
KOMBINACIJE
Plenković neće prema DP-u, evo gdje će pokušati pronaći potporu
ZAGREB - Tijekom četvrtka telefoni su poprilično užarili, a posljednje informacije govore da će Andrej Plenković, prvo pokušati izbjeći Domovinski pokret.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE