GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odvjetnica Hančić: Uskok će ispitati 16 svjedoka koji se odnose na Damira Škugora

Odvjetnica Hančić: Uskok će ispitati 16 svjedoka koji se odnose na Damira Škugora
KRIMINAL U INI
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 05.09.2022 / 21:24
Autor: SEEbiz / H
ZAGREB - Odvjetnica Sandra Hančić, koja u aferi Ina brani sada već bivšeg direktora u Ini Damira Škugora, kazala je da će Uskokovi istražitelji ispitati ukupno 16 svjedoka koji se odnose na Škugora te da su dvije svjedokinje već ispitane.

''Radi se o dvjema privilegiranim svjedokinjama koje su prihvatile blagodat nesvjedočenja. Osobno smatram da je mjesec dana sasvim dovoljno da se svi ti svjedoci saslušaju'', rekla je Hančić gostujući u RTL-ovim Vijestima.

Hančić je dodala da Damir Škugor nema poruku ni za koga.

''On i dalje vjeruje da će se utvrditi kako je doista postupao u skladu sa svim pravilima Ine i u kojem je dijelu iznosio obranu. Postoji dokumentacija o Ini koja će potvrditi ono što je on govorio i dokazati da nije to baš tako kako su prenijeli mediji'', nadodala je.

Sud časti zagrebačkog HDZ-a suspendirao je prošlog petka stranačko članstvo Damira Škugora.

Škugorov otac Dane Škugor pušten je prošlog ponedjeljak iz istražnog zatvora nakon što je sudac istrage zagrebačkog Županijskog suda ispitao njegovu suprugu i snahu.

Uz oca i sina Škugor, Uskokovom istragom zbog malverzacija u preprodaji plina, obuhvaćeni su sada već bivša predsjednica uprave Plinare istočne Slavonije Marija Ratkić koja je puštena iz pritvora u ponedjeljak, donedavni predsjednik Hrvatske odvjetničke komore (HOK) Josip Šurjak i njegov poslovni partner Goran Husić s kojim je suvlasnik tvrtke OMS Upravljanje.

Šteta za Inu navodno prelazi milijardu kuna, protuzakonita zarada Damira Škugora i njegova oca je gotovo pola milijarde kuna, dok je Goran Husić profitirao za preko 90 milijuna kuna, a Josip Šurjak za 68,9 milijuna kuna. Na računu njihove tvrtke OMS Ulaganje ostalo još preko 200 milijuna kuna protuzakonito ostvarene odbiti.

Ina je u konačnici oštećena je za najmanje milijardu kuna, a okrivljenici i okrivljena tvrtka su ostvarili nepripadnu imovinsku korist od najmanje 848 milijuna kuna, sumnjaju istražitelji.

Otkrivaju i da su osumnjičeni kupovali plin od Ine po 19,5 eura, a prodavali po čak 210 eura. Škugor je, kako se doznaje, na ispitivanju ustvrdio da nije kriv te da je plin prodavan prema poslovnoj politici Ine.

Tagovi: kriminal u Ini, Sandra Hančić, Davor Filipović, Josip Šurjak, Hrvatska odvjetnička komora, Marija Rektić, OMS ulaganje, Damir Škugor
PROČITAJ I OVO
Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe razveselila Prištinu
INTEGRACIJA
Preporuka za prijem Kosova u Vijeće Europe razveselila Prištinu
PRIŠTINA - Parlamentarna skupština Vijeća Europe (PACE) preporučila je u utorak prijem Kosova u tu organizaciju, što je naljutilo Beograd koji je rekao da je to "dan srama", dok ga je Priština nazvala "velikim danom" i korakom bliže prijemu u punopravno članstvo.
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
POTRESI
Stručnjaci: Rizik od potresa u Sloveniji jako je podcijenjen
LJUBLJANA - Slovenija je pod velikim rizikom od potresa, ali većina javnosti toga nije svjesna, smatraju sudionici današnjeg savjetovanja Zavarovalnice Triglav.
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
NEVRIJEME
Ludo vrijeme: Snijeg na granici, u Zagrebu srušena stabla, stradali i štandovi
ZAGREB - U Hrvatsku je stigla najavljena promjena vremena. Posebno upozorenje objavio je i DHMZ.
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
POTVRĐENA KAZNA
Škaro mora u zatvor zbog silovanja
ZAGREB - Visoki kazneni sud potvrdio je Damiru Škari (65) presudu od dvije i pol godine zatvora.
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
JASNA PORUKA
Zelenski: Bez pomoći Zapada nemamo nikakve šanse protiv Rusije
KIJEV - Potencijal oružanih snaga Rusije višestruko premašuje kapacitete Ukrajine, te stoga Kijev nema šanse da nastavi borbu bez pomoći Zapada, rekao je ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE