GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Odluka u dvije županije: U škole se vraćaju svi osnovci i maturanti

Odluka u dvije županije: U škole se vraćaju svi osnovci i maturanti
ŠKOLE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.01.2021 / 16:58
Autor: SEEbiz / N1 info
ZAGREB - Dvije hrvatske županije donijele su odluku o nastavi u drugom polugodištu. U obje se svi osnovci vraćaju u škole, kao i maturanti.

Župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren donio je odluku o modelu izvođenja nastave u drugom polugodištu. Kontaktnoj nastavi vraćaju se svi učenici osnovnih škola i svih završnih razreda srednjih škola. Iz ureda župana Korena priopćeno je da je odluku donio nakon jučerašnjih konzultacija s ministrom Radovanom Fuchsom i ostalih župana.

“Prihvatio je prijedlog ministra za koji je suglasna većina župana”, stoji u priopćenju.

“Nastava će započeti u ponedjeljak, 1. veljače, a u kontaktnom obliku će se, uz primjenu svih propisanih preporuka i poštivanje epidemioloških mjera, odvijati u svim razredima osnovnih škola te u završnim razredima srednjih škola (trećim, četvrtim i petim), dok će se online model nastave i dalje primjenjivati za sve učenike srednjih škola koji ne pohađaju završne razrede”, objašnjava se dalje.

“S ministrom Fuchsom imamo izvrsnu suradnju i nakon konzultacija zaključili smo kako je ovo trenutno najbolji model za održavanje nastave sukladno aktualnoj epidemiološkoj situaciji”, navodi se u priopćenju.

Učenici osnovnih škola i maturanti s područja Bjelovarsko-bilogorske županije vraćaju se u škole, dok će učenici prvih, drugih i trećih razreda srednje škole nastavu pratiti online još dva tjedna, rečeno je u srijedu na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite BBŽ-a.

“Jučer smo održali sjednicu na kojoj smo donijeli smo odluku koju ćemo proslijediti ministarstvu. Kada govorimo o školama, onda želim naglasiti da očekujemo povratak svih učenika osnovnih škola u školske klupe od 1. veljače”, rekao je župan Damir Bajs.

Dodao je da će se omogućiti da, uz maturante koji polaze četverogodišnju školu, na redovnu nastavu krenu i učenici završnih razreda trogodišnjih škola.

“To znači da samo oni koji nisu maturanti još barem dva tjedna pohađaju online nastavu”, objasnio je župan te dodao da je odluka donesena nakon razgovora s predstavnicima škola, resornog ministarstva i epidemiologa.

Tagovi: škola, povratak u škole, Bjelovarsko-bilogorska županija, Darko Koren, online nastava
PROČITAJ I OVO
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
RAT U UKRAJINI
Poljska digla borbene avione zbog ruskih projektila
VARŠAVA - Ruske snage rano u petak gađale su infrastrukturu u okrugu Kamjanske blizu ukrajinskog grada Dnjipra, pri čemu je najmanje jedna osoba ozlijeđena, rekao je regionalni guverner, dok je medijska kuća Suspilne izvijestila o eksplozijama i u Ivano-Frankovskoj i Hmeljničkoj oblasti.
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
OCJENE
Lavrov: Ukrajinski mirovni plan je besmislen
MOSKVA - Ruski ministar vanjskih poslova Sergej Lavrov izjavio je da je mirovni plan koji je predložila Ukrajina besmislen jer se temelji na neprihvatljivim idejama poput povlačenja Moskve iz područja koja je zauzela.
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
PREDSJEDNIK
Milanović: Imam posla s nasilnicima, moram biti glasan
ZAGREB - "HDZ je nasilni rimski imperij u galskom selu, možete se boriti samo glasno kao Asterix."
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
PRIJETNJE
Dodik: Pozivam Parlament BiH da ugasi OHR i protjera strance ili se RS povlači iz odlučivanja
BANJA LUKA - Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik predložio je tokom današnjeg obraćanja u Narodnoj Skupštini RS-a način kako da se "relaksira" situacija u Bosni i Hercegovini. Pozvao je Parlamentarnu skupštinu BiH da ugasi međunarodne institucije u zemlji ili slijede kontramjere.
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
LISTE
Dva vukovarska heroja među nositeljima lista Domovinskog pokreta
ZAGREB - Domovinski pokret zajedno s političkim partnerima danas je predao kandidacijske liste za Hrvatski sabor. Nositelje lista predstavio je predsjednik Domovinskog pokreta i vukovarski gradonačelnik Ivan Penava.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE