GDPR Cookie Consent by Free Privacy Policy

Od ponedjeljka u vinkovačkim srednjim školama online nastava

Od ponedjeljka u vinkovačkim srednjim školama online nastava
ODLUKE
SEEbiz.eu - regionalni poslovni portal
Objavljeno: 27.09.2020 / 13:14
Autor: SEEbiz / H
VINKOVCI - Zbog pogoršane epidemiološke situacije, u srednjim i višim razredima osnovnih škola na području grada Vinkovaca od ponedjeljka će se nastava održavati online, najavljeno je u nedjelju na konferenciji za novinare županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite.

"Od sutra, u idućih 14 dana, nastava će se u vinkovačkim srednjim školama i osnovnim školama za učenike od 5. do 8. razreda održavati online, dok će niži razredi imati nastavu u školama", kazala je pročenica za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić-Karlić.

Dodala je da će se online nastava održavati i za učenike 4. razreda vinkovačke osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, u kojem je velik broj zaraženih učenika.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je kako će se već u petak odluka o online nastavi preispitati te vidjeti treba li je suziti ili možda i proširiti.

"Ovo što činimo, činimo ako bi suzbili zarazu na što manju mjeru, a naše građane zaštitili", kazao je Bosančić.

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Zdravko Kelić kazao je kako će se županijski Stožer sastati u ponedjeljak te će se donijeti još neke mjere za neka druga područja u županiji. Kelić je potvrdio kako je povećani broj zaraženih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji, posebice u Vinkovcima, posljednjih dana, posljedica krizmi i prve pričesti koje su održane proteklog vikenda na području županije i u Vinkovcima.

U posljednja 24 sata na području Vukovarko-srijemske županije 19 je novopozitivnih osoba od kojih je 17 iz Vinkovaca, a toliko je Vinkovčana bilo novopozitivno i u subotu kada je u županiji bilo novozaraženih 23 osobe.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije povećani broj novozaraženih koronavirusom, posebice u Vinkovcima, dovode u vezu s krizmom i prvom pričesti koje su proteklog vikenda održane u vinkovačkim župama Sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku i Blaženoga Alojzija Stepinca u Mirkovcima.

Tagovi: Vinkovci, online nastava, Ivan Bosančić
PROČITAJ I OVO
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
AVIONI
U Hrvatsku stiglo prvih šest Rafalea: Hrvatsko nebo je sada sigurnije
ZAGREB - Prvih šest od ukupno dvanaest višenamjenskih borbenih aviona Rafale u četvrtak je stiglo u Hrvatsku, dvije godine i pet mjeseci nakon potpisivanja ugovora s Francuskom vrijednog više od milijardu eura, a dolazak zadnjih od ugovorenih aviona očekuje se početkom sljedeće godine.
Hrebak: Samo su dvije opcije
PORUKE
Hrebak: Samo su dvije opcije
ZAGREB - Prije osam dana održani su parlamentarni izbori. Vladu još nemamo, a šanse da je sastave imaju i HDZ-ova i SDP-ova koalicija.
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
JASNA PORUKA
Ressler: Neće biti moguće sve što želi DP
ZAGREB - Europarlamentarac Karlo Ressler (HDZ/EPP) kandidat je i na ovim europskim izborima, a u Strasbourgu je za N1 komentirao što na njima očekuje.
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ANALITIČARI
Puhovski: Milanović je pomogao HDZ-u
ZAGREB - Profesor Žarko Puhovski govorio je u Newsroomu N1 televizije o sastavljanju buduće Vlade.
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
MEDIJI
Politico: Plenković ima velike šanse da postane nasljednik von der Leyen
BRUXELLES - Predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen dugo je bila jasna favoritkinja za drugi mandat na vrhu izvršne vlasti Europske unije, ali to sada više nije toliko sigurno, piše Politico. Stoga se pokrenula rasprava tko bi mogao biti potencijalna zamjena.
@ 2020 SEEbiz. All Rights Reserved.
CLOSE